mei 2011

31 mei 2011

In aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje zal de Nederlandse Orde van Advocaten woensdag 29 juni 2011 het jubileum van tweehonderd jaar moderne advocatuur vieren, aldus de Nederlandse Orde van Advocaten.

31 mei 2011

Duisenberg school of finance en De Brauw Blackstone Westbroek gaan de komende drie jaar samenwerken. "Duisenberg school of finance en De Brauw zijn beide gebaat bij een nauwere samenwerking tussen financiële en juridische professionals," aldus het persbericht. In april 2010 tekende Houthoff Buruma een vergelijkbare overeenkomst met Duisenberg School of finance.

31 mei 2011

Vandaag behandelt de Eerste Kamer het wetsvoorstel tot aanpassing van de regels over bestuur en toezicht in naamloze en besloten vennootschappen. Als de Eerste Kamer instemt met het wetsvoorstel, dan moeten raden van bestuur en raden van commissarissen in Nederland voor tenminste 30% uit vrouwen gaan bestaan. Het gaat daarbij om streefcijfers.

30 mei 2011

Boekel De Nerée heeft de Gouden Spreekbuis, een prijs van Blauw Research, gewonnen. De Gouden Spreekbuis wordt toegekend aan de werkgever die onder de doelgroep van afstuderende juristen "aantoonbaar de beste ontwikkeling heeft doorgemaakt op het gebied van imago en naamsbekendheid," aldus het persbericht van Boekel.

30 mei 2011

Voor de tweede keer in twee weken zijn er verdenkingen gerezen tegen een Londense City-advocaat wegens grootschalige fraude. Deze keer betreft het Andrew Iyer van Ince & Co, die ervan wordt verdacht drie miljoen pond van cliënten te hebben verduisterd.

26 mei 2011

Google heeft de beste juridische afdeling van 2011, aldus Corporate Counsel. Het bedrijf is 'cutting edge', nee, zelfs 'bleeding-edge'. "Google wint niet alle grote rechtszaken en het staat voor veel uitdagingen, maar of het nou wint of verliest, rechtszaken met Google zorgen regelmatig voor wetgeving," stelt het blad.

26 mei 2011

De Friese notaris Tjeerd Koelmans had het niet verwacht, maar de bezwaarcommissie van de KNB heeft toegezegd het bestuur van de beroepsorganisatie op te roepen tot het 'heroverwegen' van de verplichte excedentdekking van de collectieve verzekering voor notarissen. Hij betaalt de premie zelf al een aantal jaren niet meer: "Als je het nuttig en nodig vindt, kun je het betalen. Het is een kwestie van waar je prioriteiten liggen." UPDATE: LEES OOK HET INTERVIEW.

26 mei 2011

De succesvolle beursgang van LinkedIn heeft de General Counsel van het bedrijf geen windeieren gelegd. Haar aandelenpakket in het sociale netwerk is maar liefst 27 miljoen dollar waard. Dat meldt The Recorder.

26 mei 2011

De succesvolle beursgang van LinkedIn heeft de General Counsel van het bedrijf geen windeieren gelegd. Haar aandelenpakket in het sociale netwerk is maar liefst 27 miljoen dollar waard. Dat meldt The Recorder.

26 mei 2011

U heeft het misschien gezien: Advocatie nieuwe stijl is afgelopen dinsdag de lucht in gegaan. Naar wij denken en hopen is de nieuwe website beduidend overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. Binnenkort verschijnt ook Novocatie in een nieuwe vormgeving.

26 mei 2011

De Spaanse pretparkengroep Parques Reunidos heeft zich teruggetrokken uit de overnamegesprekken over attractie- en vakantiepark Slagharen, zakenbank Lazard adviseert het ministerie van Financiën heeft bij de voorbereiding van de beursgang van verzekeraar ASR en diervoederproducent Nutreco werkt aan een overnamebod voor branchegenoot Provimi. De fusie- en overnameperikelen van deze week.

26 mei 2011

De naam Ashland zal bij weinigen een belletje doen rinkelen, maar de namen Valvoline en Tectyl waarschijnlijk wel. Beide zijn producten van Ashland, een Amerikaanse fabrikant van speciale chemische producten (specialty chemicals) en genoteerd aan de beurs in New York. Binnen dit concern, met een hoofdkantoor in Covington, Kentucky, 14.000 werknemers wereldwijd, en activiteiten in meer dan 100 landen, neemt Nederland een bijzondere plaats in: in Barendrecht is namelijk een van de twee shared service centers van de onderneming gevestigd, Ashland Services.

26 mei 2011

Jan Willem Schenk komt het team van notarissen versterken bij Van Doorne en zal in het bijzonder de ondernemingsrechtpraktijk van het kantoor gaan ondersteunen, en Rogier van Heeswijk is als partner/kandidaat-notaris toegetreden tot Van Heeswijk Notarissen in Rotterdam. Verder is er Arnhem het nieuwe advocatenkantoor DAAN - dat binnenkort ook een notariaat gaat opnenen - en is er een nieuw notariskantoor in Haarlem. De Nieuwe Uitdagingen van de afgelopen periode.

26 mei 2011

Het Europees Hof van Justitie in Luxemburg heeft dinsdag België en vijf andere lidstaten veroordeeld, omdat daar alleen eigen onderdanen notaris kunnen worden. Dat druist volgens Luxemburg in tegen het recht van de Europese Unie. Reden: de notaris doet zijn werk weliswaar in het openbaar belang, maar oefent geen openbaar gezag uit.

26 mei 2011

De avonturen van mr. Bartels lijken nu werkelijk ten einde. Dat schrijft Advocatenblad nieuwsbrief. Bij beslissing van 23 mei heeft het Hof van Discipline de schrapping van Bartels van het tableau bekrachtigd. De Utrechtse deken Huan Tan is opgelucht. "Het tuchtrecht heeft gewerkt. Maar het heeft wel heel lang geduurd voordat iemand die fundamenteel fout zit daadwerkelijk kon worden geschrapt."

Pagina's