juli 2011

28 jul 2011

Het Britse advocatenkantoor Berwin geeft toe dat ze er helemaal naast zaten toen ze een studente - die vakantiewerk deed - vroegen om tot diep in de nacht door te werken.

21 jul 2011

Een patentadvocaat uit New York komt binnenkort voor de rechter voor een wel heel bijzondere vorm van huiselijk geweld. Tijdens een ruzie in hun chique huis in de Upper East Side van de stad heeft hij bij zijn vriendin een iPhone door de strot geduwd.

20 jul 2011

Tot eind augustus verschijnt Advocatie niet wekelijks, maar tweewekelijks. De volgende editie van de nieuwsbrief komt uit op 3 augustus. Meer dan voorgaande jaren houden we de homepage van Advocatie echter regelmatig bij, zeker bij brekend nieuws. Wilt u echt niets missen, meldt u dan aan bij ons Twitteraccount: dan zal niets u ontgaan.

07 jul 2011

Van een advocaat verwacht je dat die netjes voor de dag komt. Het wekt - al dan niet terecht - de indruk dat het werk professioneel gedaan zal worden. Maar dat geldt niet voor de advocaten bij de Amerikaanse biglaw firm Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan. Daar is het het hele jaar door Casual Friday. En zelfs meer dan dat. Een journalist van The Careerist wist niet wat ze zag toen een medewerker binnenliep met korte broek en teenslippers.

07 jul 2011

Tot eind augustus verschijnt Rechtenstudie eens per maand. Meer dan voorgaande jaren gaan we de homepage van Rechtenstudie echter bijhouden, zeker bij brekend nieuws. Wil je echt niets missen, meld je dan aan bij ons Twitteraccount, dan zal niets je ontgaan.

07 jul 2011

In de nieuwe serie Jurist in Bedrijf op deze website laten we bedrijfsjuristen aan het woord over onder meer het delen van kennis door advocatenkantoren en over de interne positie van de bedrijfsjurist. De tweede in de serie is Rozemarijn Bloemendal, Corporate Legal Counsel bij KLM. Bloemendal werkt inmiddels vijf jaar bij KLM, daarvoor was ze zeven jaar advocaat bij advocatenkantoor Van Doorne. "Ik werkte met zeer veel plezier in de advocatuur. Bij toeval stuitte ik op deze vacature, en die was mij zodanig op het lijf geschreven dat ik wel móest solliciteren."

07 jul 2011

Het schilderij moet nog aan de wand en het is soms even zoeken naar de juiste deur in het nieuwe pand aan de Keizersgracht, maar het enthousiasme straalt van haar gezicht. Sinds vrijdag zit partner Carla Schoonderbeek en haar team life science-advocaten op de eerste verdieping van het Hogan Lovells-kantoor in hartje Amsterdam. Wij spraken met haar over de voor Nederlandse begrippen opmerkelijke overstap en reconstrueerde alle stappen die in aanloop daarnaar zijn genomen. "Bij NautaDutilh sloeg het in als een bom, bij mijzelf helemaal niet."

07 jul 2011

Rechtenstudenten hebben weer wat meer vertrouwen in de arbeidsmarkt en verwachten een hoger salaris dan vorig jaar, maar ook hoger dan de gemiddelde WO-student. Dat blijkt uit het Ebbinge Studenten Onderzoek Nederland 2011 onder 323 rechtenstudenten.

06 jul 2011

Het schilderij moet nog aan de wand en het is soms even zoeken naar de juiste deur in het nieuwe pand aan de Keizersgracht, maar het enthousiasme straalt van haar gezicht. Sinds vrijdag zit partner Carla Schoonderbeek en haar team life science-advocaten op de eerste verdieping van het Hogan Lovells-kantoor in hartje Amsterdam. Advocatie sprak met haar over de voor Nederlandse begrippen opmerkelijke overstap en reconstrueerde alle stappen die in aanloop daarnaar zijn genomen. "Bij NautaDutilh sloeg het in als een bom, bij mijzelf helemaal niet."