augustus 2011

31 aug 2011

Advocatenkantoor Norton Rose betaalt - van de twaalf kantoren uit de Top 50 die dit jaar hebben deelgenomen aan het onderzoek - het hoogste bruto maandsalaris aan eerste-, vierde- en zevendejaars advocaten. Dat blijkt uit het salarisonderzoek dat Sdu dit jaar opnieuw heeft uitgevoerd in samenwerking met RaymakersvdBruggen. Eerstejaars vangen bij Norton Rose bruto 3750 per maand, en dat loopt op naar 7653 per maand voor zevendejaars advocaten.

31 aug 2011

Nederland heeft de Haarlemse rechter Van der Meer die af en toe flink uithaalt naar advocaten, zijn Amerikaanse equivalent heet Sam Sparks. De rechter ergert zich mateloos aan te lang uitgesponnen discovery-procedures, en laat dat weten via uitnodigingen voor zittingen, soms zelfs in rijm. Vorige week nodigde hij advocaten uit voor een "kleuterschoolfeestje, bedoeld voor advocaten die niet in staat zijn om te praktiseren op het niveau van een eerstejaars rechtenstudent".

04 aug 2011

De meest complete wettenbundel, de Blauwe VNW, is ook dit jaar inclusief een Advocatenblad jaarabonnement, een echte must have voor de rechtenstudent! Bestel nu!04 aug 2011

Traditiegetrouw presenteren we halverwege het jaar een voorlopige Top 10 van de best gelezen artikelen op Rechtenstudie. Natuurlijk scoorden de stagiaire-alarissen in de advocatuur weer goed. Verder lazen jullie vooral over de winnaar van Best Graduates Law, een rechtenstudent die nogal doorsloeg in zijn pleitnota, advo-coaches en de bezopen rechtenstudent die een officier van justitie dacht te kunnen wraken.

04 aug 2011

De Court of Appeals in het Texaanse San Antonio heeft onlangs de afgestudeerde rechtenstudent tot 'vexatious litigant' verklaard. De in 1999 afgestudeerde man bleef maar procederen tegen twee advocaten en hun advocatenkantoor, die hem eerder bijstonden in een geding tegen de Texas Board of Law Examiners over zijn ingehouden 'law license'. De afgestudeerde, Kristofer Kastner, vertegenwoordigt zichzelf. Hij vindt nu dat hem het toegang tot het recht wordt ontzegd.

04 aug 2011

In de nieuwe serie Jurist in Bedrijf op deze website laten we bedrijfsjuristen aan het woord over onder meer het delen van kennis door advocatenkantoren en over de interne positie van de bedrijfsjurist. De derde in de serie is Igno Hermans van Friesland Bank, sinds vier jaar directeur Juridische Zaken & Compliance. "Soms ben je de hekkensluiter die heel weinig tijd heeft om juridisch advies te geven."

04 aug 2011

Je vraagt je af hoe het kan: drie grote Britse advocatenkantoren die in amper een week tijd afzonderlijk melden dat ze een vestiging openen in Casablanca, de juridische hoofdstad van Marokko. Allen & Overy, Clifford Chance en Norton Rose maakten de afgelopen week bekend de stap naar Noord-Afrika te wagen. Preluderen ze op een spoedige en goede afloop van de Arabische lente?

04 aug 2011

Het Britse advocatenkantoor Berwin geeft toe dat ze er helemaal naast zaten toen ze een rechtenstudente - die vakantiewerk deed - vroegen om tot diep in de nacht door te werken.