november 2011

30 nov 2011

De meeste nieuwe partners voelen zich prima voorbereid op hun functie, maar iets minder dan de helft is ook tevreden met de training die ze kregen. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder nieuwe partners van de grootste advocatenkantoren van Noord-Amerika, Canada en Londen. De andere helft is echter juist vol lof over de begeleiding.

30 nov 2011

Omdat topadvocaten die bekend zijn van grote zaken onbereikbaar én onbetaalbaar zijn voor Jan met de pet, gaat RTL4 het programma Pro Deo uitzenden.

30 nov 2011

Deze week drie Nieuwe Uitdagingen, waaronder een bijzondere Japanner, die onlangs werd beëdigd als advocaat en bij Buren van Velzen Guelen overstapte van paralegal naar advocaat-stagiair.

30 nov 2011

Vijf jaar werkte Carolijn Krens als arbeidsrechtadvocaat bij een middelgroot kantoor. Toen werd ze bedrijfsjurist bij wereldwijd opererend detacheringsbureau Brunel. Deze maand trad ze in dienst bij Aantjes Advocaten in Den Haag. Carolijn Krens is de laatste in de driedelige serie over de overstap of terugkeer naar de advocatuur. "Door mijn ervaring als bedrijfsjurist kwam ik er achter wat ik nu echt wilde: de diepte in en me 100% bezighouden met het arbeidsrecht."

30 nov 2011

De Nederlandse Orde van Advocaten is wat onzorgvuldig geweest met wat ze op haar website zet. Afgelopen maandag werd daar een artikel geplaatst met het 'nieuws' dat 'zich onder de vijf arrestanten bij een drugsvangst in Rotterdam een 35-jarige strafrechtadvocaat bevindt.' Dat is nu echter precies een jaar geleden.

30 nov 2011

De juridische sector steekt in de omzetcijfers boven andere sectoren in de zakelijke dienstverlening uit. Juridische dienstverleners noteerden in de eerste helft van 2011 een omzetplus van maar liefst 4,3 procent, vooral vanwege een zeer sterk eerste kwartaal. De verwachte omzetgroei voor heel 2011 komt uit op 3 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Economisch Bureau van ING.

30 nov 2011

In een rechtstreeks advies deed de Raad voor de rechtspraak vandaag een klemmend beroep op de Tweede en Eerste Kamer om niet in te stemmen met het wetsvoorstel Verhoging griffierechten. De plannen zijn ondoordacht, niet te rechtvaardigen en zullen leiden tot verschraling van de rechtsvorming, aldus de Raad. Het is niet gebruikelijk dat de Raad zich direct tot de Tweede Kamer wendt.

30 nov 2011

Het Functioneel Parket heeft maandag voor de rechtbank Den Haag geldboetes tot 23.000 euro en werkstraffen van 80 uur geëist tegen drie partner van een Haags advocatenkantoor voor belastingfraude en valsheid in geschrifte. Het Functioneel Parket verdenkt de drie advocaten ervan in 2004 en 2005 privé-uitgaven geboekt te hebben op rekening van het advocatenkantoor.

30 nov 2011

Het Britse advocatenkantoor Herbert Smith heeft besloten zich terug te trekken uit de alliantie met Stibbe Benelux en het Duitse Gleiss Lutz. De stap komt minder dan een week nadat partners bij die twee kantoren zich uitspraken tegen een fusie met Herbert Smith.

28 nov 2011

Danielle van Ieperen is de winnares van de eerste OM Scriptieprijs. Afgelopen vrijdag ontving ze de prijs voor haar scriptie met de titel 'De gedragsbeïnvloedende maatregel: een oude sanctie in een nieuw jasje?'.

28 nov 2011

Twee Amerikaanse advocatenkantoren hebben plannen om een kantoor te vestigen in Seoul, Zuid-Korea. Afgelopen dinsdag ratificeerde Zuid-Korea na vier jaar onderhandelen de Korea-US Free Trade agreement. De Amerikaanse overheid had dat in oktober al gedaan.

24 nov 2011

Fusie- en overnameadviseur BuyInside breidt haar team uit met senior overname adviseurs Marc Seesing en Joost Snoep. Ze zullen niet fulltime in dienst zijn van BuyInside. De heren houden hun huidige werkzaamheden aan.

24 nov 2011

Nationale-Nederlanden zinspeelt op een mogelijke verkoop van een bedrijfsonderdeel, de Tweede Kamer wil opheldering over de schuldpositie van private equity-portfoliobedrijf Catalpa, Vivenda Media is er niet in geslaagd app-ontwikkelaar Applisive in te lijven, Mexichem aast op buizenfabrikant Wavin en Aegon blijkt drie jaar na dato een potentiële koper te zijn van Fortis. Een overzicht van de recente ontwikkelingen in fusie- en overnameland.

24 nov 2011

Onlangs werd de Bedrijfsjuristen Monitor 2011 gepresenteerd in Amsterdam. Van een aantal van de ruim vijftig geportretteerde bedrijfsjuristen in de monitor zijn de belangrijkste fragmenten uit de interviews ingesproken. U kunt die fragmenten hier beluisteren. In deze aflevering Cristina Rossi van Coca Cola.

24 nov 2011

In de serie Jurist in Bedrijf deze keer Jackie Breedveld, general counsel van Kardan NV te Amsterdam. Kardan is een beursgenoteerde investeringsmaatschappij, actief in de emerging markets en gericht op langetermijninvesteringen. "Ik ben een bedrijfsjurist in hart en nieren. Ik vind het leuk om in het bedrijf te zitten en het hele plaatje te zien en niet om als advocaat een memo te zitten schrijven."

Pagina's