december 2011

28 dec 2011

U heeft gesproken: 72% van de respondenten is van mening dat advocaat Heeg met zijn vorige week beschreven verdediging in een strafzaak uit de bocht is gevlogen. 28% was het oneens met de stelling dat zijn optreden niet door de beugel kon. Heeg zei tijdens zijn pleidooi in de strafzaak onder meer over het in coma liggende slachtoffer: "Het feit dat iemand minder kan, wil niet zeggen dat hij ongelukkig is. Mongooltjes kunnen ook heel gelukkig zijn."

28 dec 2011

De laatste nieuwe uitdagingen van 2011. AKD heeft per 1 december 2011 advocaat Louis Willaert aangetrokken ter verdere uitbreiding van de bouw- en vastgoedsectie in Amsterdam. Verder is er een nieuw arbeidsrechtkantoor in Amsterdam. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

28 dec 2011

Verslag van een zitting in Amsterdam. Financieel belang 14.000 euro. Advocaat: neen. Meneer Van H. doet het zelf. De rechter: "Wij houden nu goed in de gaten dat partijen begrijpen hoe een zaak juridisch in elkaar steekt. Ik leg veel uit, en vergewis me ervan dat partijen begrijpen wat er wordt besproken."

28 dec 2011

De advocaten Nico Steijnen, Erik Olof en Meindert Stelling van het gelijknamige kantoor in Zeist hebben van het Hof van Discipline een waarschuwing gekregen voor het vergelijken van een advocaat-generaal met een 'furchtbare Jurist' onder het nazibewind en een 'Japanse oorlogsmisdadiger'. De Raad van Discipline in Amsterdam vond de uitlatingen in de context van de in de strafzaak gevoerde verdediging te begrijpen, het Hof van Discipline niet.

28 dec 2011

Eind van het jaar in zicht, tijd voor de traditionele Top 10 van best gelezen artikelen op Advocatie.nl. U las het afgelopen jaar vooral over strubbelingen bij een groot Amsterdams advocatenkantoor die uiteraard geen strubbelingen waren, salarissen, blije mongooltjes en de volgende quote: "Ik lees de Quote niet." Klik verder voor de Top 10 van 2011.

28 dec 2011

In de serie Jurist in Bedrijf deze keer Jackie Breedveld, general counsel van Kardan NV te Amsterdam. Kardan is een beursgenoteerde investeringsmaatschappij, actief in de emerging markets en gericht op langetermijninvesteringen. "Ik ben een bedrijfsjurist in hart en nieren. Ik vind het leuk om in het bedrijf te zitten en het hele plaatje te zien, en niet om als advocaat een memo te zitten schrijven."

27 dec 2011

De Amsterdamse deken Germ Kemper moet zich in maart verantwoorden bij de raad van discipline. Dat meldt NRC Handelsblad. Aanleiding is een verhaal in het blad Story, waarin deken Kemper zich eind vorig jaar uitliet over een rechtszaak tussen De Roy van Zuydewijn en prinses Margarita.

27 dec 2011

Drie advocaten van GMW Advocaten uit Den Haag zijn vorige week vrijdag veroordeeld voor belastingontduiking en valsheid in geschrifte. Ze moeten boetes betalen van 15.000 tot 23.000 euro en kregen ieder een werkstraf van 40 uur opgelegd. De advocaten liepen tegen de lamp toen een gedupeerde kantoorgenoot de gang van zaken aan de Belastingdienst meldde.

22 dec 2011

De traditionele Top 10 van best gelezen artikelen op deze website. Welke artikelen zijn het afgelopen jaar het best gelezen op Bedrijfenjurist? And the winner is.... Jurist in Bedrijf: Rozemarijn Bloemendal, Cororate Legal Counsel van KLM. Klik verder voor de rest van de Top 10 van 2011.

22 dec 2011

De no cure no pay-constructie die De Nederlandse Letselstichting overeenkwam met een cliënt - op grond waarvan 40% van de eventueel uit te keren hoofdsom aan de stichting uitgekeerd zou worden - is niet in strijd met de openbare orde of de goede zeden. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam vorige week bepaald. Er is volgens het hof ook "geen aanleiding" om de schending van de gedragsregels door advocaat Verkruisen - hij werd een maand voorwaardelijk geschorst onder meer omdat hij cliënt niet voldoende geïnformeerd zou hebben over gefinancierde rechtsbijstand - toe te rekenen aan de stichting.

22 dec 2011

"Projectontwikkelaar Chipshol heeft vandaag bekend gemaakt advocaat Bram Moszkowicz in de arm te hebben genomen in de zaak tegen oud-rechter Westenberg. Het onderzoek in deze zaak is inmiddels zo goed als afgerond." Dat heeft het arrondissementsparket Utrecht gisteren in een persbericht laten weten.

22 dec 2011

De redactie van OverFusies.nl wenst u smakelijke closingdinners en een gelukkig dealjaar toe. We hebben dit jaar genoten van al uw mooie fusies en overnames en ondanks de schuldencrisis meer deals gezien dan vorig jaar. Bedankt daarvoor, want zo hadden wij weer genoeg te schrijven.

22 dec 2011

Mexichem zet het overnamebod op buizenfabrikant Wavin door, advies- en ingenieursbureau Arcadis voert overnamegesprekken met partijen in China en Singapore en Ahold wordt getipt als koper van RFS Holland Holding (RFS), het moederbedrijf van postorderbedrijf Wehkamp. Een greep uit de fusie- en overnameperikelen van deze week.

22 dec 2011

De M&A Award voor Most Surprising Deal 2011 gaat naar verzekeraar Achmea. Het is spijtig voor de verzekeraar dat de awards al zijn uitgereikt, maar weinig partijen zagen de overname van Independer.nl aankomen. Achmea laat zich bij de deal adviseren door Deloitte Corporate Finance en advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Het management van Independer krijgt juridisch advies van advocatenkantoor Houthoff Buruma. Verkoper NPM Capital heeft NautaDutilh ingeschakeld als juridisch adviseur.

22 dec 2011

In fusie- en overnameland is de bank NIBC een bekende naam, maar bij het grote publiek is de Haagse bank nog relatief onbekend. Hier lijkt verandering in te komen. Er is onlangs een succesvolle corporate campagne gevoerd, en met NIBC Direct zijn enige jaren geleden de eerste stappen gezet op de markt voor particuliere spaarders. De juridische afdeling van NIBC speelt hierin een belangrijke rol.

Pagina's