juli 2012

19 jul 2012

Michael Bloch, een Amerikaanse student die studeert aan de School of Business and Political Science van de University of California in Berkeley, twijfelde of hij rechten zou gaan studeren. Om een antwoord te vinden, interviewde hij talloze succesvolle advocaten en andere geslaagde ex-rechtenstudenten. En besloot daarover ook maar meteen een boek te schrijven.

19 jul 2012

Een zeer professioneel gemaakt recruitment-filmpje van Deterink Advocaten heeft de afgelopen week de aandacht getrokken van de Britse website RollOnFriday.

19 jul 2012

Met een universitaire titel of certificaat. Studeer bij de OU zelfstandig met online begeleiding:
- cursussen voor een snelle inhoudelijke verdieping
- opleidingen: internationaal erkende titels
Vraag de folder aan en bekijk jouw mogelijkheden

19 jul 2012

De zware concurrentie en een beperkt aantal plaatsen voor jonge advocaten in de grote Amerikaanse steden, zorgt ervoor dat steeds meer afgestudeerden het gaan zoeken op het platteland. Dat schrijft de Amerikaanse krant Kansas City Star.

19 jul 2012

Bij de derde rondetafel van platform Legal 2020, vorige week maandag, zitten deze keer twee bedrijfsjuristen en tien HRM-managers van grote advocatenkantoren aan. Zij praten met elkaar over de vraag wat er vandaag en in de toekomst wordt verwacht van advocaten. Alle aanwezigen zien de advocatuur veranderen, al gaat het soms sluipenderwijs. "Ik blijf me verbazen over de bereidheid van veel nieuwkomers om zich aan te passen aan de geldende mores binnen kantoor. Ze nemen het klakkeloos over." En toch, soms ook weer niet.

19 jul 2012

Twee advocatenkantoren in Engeland hebben de studenten die in september zouden beginnen met een stage, duizenden ponden geboden om op vrijwillige basis een jaar later te beginnen. Wragge & Co bood zijn aankomende trainees 5000 pond, Mayer Brown zelfs 10.000. Het overgrote merendeel van de studenten sloeg het aanbod echter af.

18 jul 2012

Een professioneel gemaakt recruitment-filmpje van Deterink Advocaten heeft de afgelopen week de aandacht getrokken van de Britse website RollOnFriday.

18 jul 2012

Bij de derde rondetafel van platform Legal 2020, vorige week maandag, zitten deze keer twee bedrijfsjuristen en twaalf HRM-managers van grote advocatenkantoren aan. Zij praten over de vraag wat er vandaag en in de toekomst wordt verwacht van advocaten. Alle aanwezigen zien de advocatuur veranderen, al gaat het soms sluipenderwijs. "Ik blijf me verbazen over de bereidheid van veel nieuwkomers om zich aan te passen aan de geldende mores binnen kantoor. Ze nemen het klakkeloos over." En toch, soms ook weer niet.