juli 2012

31 jul 2012

Panteia (een Nederlands onderzoeksbureau) doet samen met de Universiteit van Maastricht onderzoek naar het wettelijk kader voor het vrije verkeer van advocaten binnen de EU. Doel is de relevante wetgeving te evalueren - in het bijzonder de dienstenrichtlijn en de vestigingsrichtlijn - en input te leveren voor toekomstig beleid.

30 jul 2012

Het Openbaar Ministerie wil dat advocate Alie Westerhuis, zij staat de verdachte van moord op Murkje de Vries uit Kootstertille bij, van de zaak wordt gehaald. Advocaat-generaal Marina Weel, de officier van justitie in hoger beroep, maakte vandaag tijdens een regiezitting bekend dat het OM de president van het gerechtshof zal verzoeken de toevoeging van Westerhuis in te trekken en een andere advocaat te benoemen.

30 jul 2012

Een brief van een Amerikaanse bedrijfsjurist van Jack Daniel's heeft de afgelopen tijd veel aandacht gekregen van media en publiek. Positieve aandacht, want de softe aanpak van een inbreuk op het intellectuele eigendomsrecht valt in goede aarde. Het vriendelijke verzoek aan een schrijver om de kaft van een boek te veranderen heeft zowel de schrijver als Jack Daniel's goed gedaan.

30 jul 2012

Voor het tweede achtereenvolgende jaar hebben de Britse kantoren in de Top 50 een forse omzetwinst geboekt. De omzet steeg met 7.7% naar een totaal van bijna 13 miljard pond. Vorig jaar steeg de omzet met 5,3%. Dat meldt Legal Week. De omzetstijging is deels gerealiseerd door nationale en internationale fusies: vijf kantoren uit de Top 50, waaronder DLA Piper en Clyde & Co, groeiden vooral door fusies met andere kantoren.

26 jul 2012

BlackBerry is ook in de Verenigde Staten niet langer de door advocaten meest gebruikte telefoon. De iPhone is het merk voorbij gestreefd. Telefoons met besturingssysteem Android blijven nog wat achter. Tablets worden ook populairder; een derde van de advocaten gebruikt er een. Dat zijn enkele resultaten uit de 2012 Legal Technology Survey van de American Bar Association (ABA).

25 jul 2012

De samenwerking tussen de Haagse Deken van de Orde van Advocaten, het Openbaar Ministerie en de politie in de zaak Van Hal Scheffer is "voortvarend" verlopen. Dat stelt staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie in antwoord op Kamervragen van Kamerlid Van der Steur van de VVD.

24 jul 2012

Het gemiddelde salaris van een startende advocaat bij een advocatenkantoor in de Verenigde Staten is de afgelopen drie jaar met 15% gedaald. Verdiende een starter in private practice in 2009 gemiddeld nog 115.000 dollar, voor de afgestudeerden uit 2011 was dat 98.000 dollar.

23 jul 2012

Het Amsterdamse advocatenkantoor SOLV start met een nieuw samenwerkingsverband voor zelfstandige advocaten: SOLV samen. Advocaten die zich aansluiten werken onder de vlag van SOLV, maar voor eigen rekening en risico.

19 jul 2012

Een aantal Britse partners van Dewey & LeBoeuf verzet zich tegen het terugstortplan waarmee ze eventuele toekomstige aansprakelijkheid voor het faillissement kunnen afkopen. Volgens de partners worden ze tegen de zogeheten 'clawback' beschermt door Britse wetgeving. Dat meldt Legal Week.

18 jul 2012

Een professioneel gemaakt recruitment-filmpje van Deterink Advocaten heeft de afgelopen week de aandacht getrokken van de Britse website RollOnFriday.

18 jul 2012

Bij de derde rondetafel van platform Legal 2020, vorige week maandag, zitten deze keer twee bedrijfsjuristen en twaalf HRM-managers van grote advocatenkantoren aan. Zij praten over de vraag wat er vandaag en in de toekomst wordt verwacht van advocaten. Alle aanwezigen zien de advocatuur veranderen, al gaat het soms sluipenderwijs. "Ik blijf me verbazen over de bereidheid van veel nieuwkomers om zich aan te passen aan de geldende mores binnen kantoor. Ze nemen het klakkeloos over." En toch, soms ook weer niet.

18 jul 2012

Bij Van Doorne zijn begin deze maand Sander Maarschalkerweerd (foto) en Rob de Win benoemd tot partner. Twee Rechtsanwalten gaan aan de slag bij Van der Steenhoven, en bij Nysingh is de sectie Vastgoed & Overheid uitgebreid. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van afgelopen twee weken.

18 jul 2012

Voor AEGON N.V. zoekt Legal Circles een senior jurist met ervaring op het gebied van M&A en/of Corporate Finance. Wij komen graag in contact met kandidaten die geïnteresseerd zijn in deze corporate functie waarin je met senior management en de business opereert.

18 jul 2012

Acquisitie is het nieuwe mantra in de advocatuur. Op zich een goed idee, maar moet er niet nog een mantra bijkomen? Bijvoorbeeld projectmanagement?

18 jul 2012

Tegen alle verwachtingen in gaat de juridische wereld - als het om alternatieve prijsarrangementen gaat - nog slechts met een teentje het water in, in plaats van er met een bommetje in te knallen. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek naar het gebruik van en de tevredenheid over alternatieve prijsafspraken. Hoewel de economische crisis de urgentie van alternatieve prijsafspraken aanwakkerde, is uurtje-factuurtje voorlopig nog geen verleden tijd.

Pagina's