februari 2013

28 feb 2013

Schuinsmarcheerder Eric Kuijpers is in mei vorig jaar door de Raad van Discipline in Den Haag geschrapt van het tableau. De uitspraak is nu pas gepubliceerd op Tuchtrecht.nl. Kuijpers wordt onder meer geschrapt omdat hij zich in het Tros-programma Opgelicht?! had voorgedaan als een zekere Karel van der Linden van SOS Armoedebestrijding. In die hoedanigheid riep hij mensen op om tegen betaling van 100 euro een bankrekening ter beschikking te stellen.

27 feb 2013

Op 22 maart vindt de uitreiking van de Stand van de Advocatuur 2013plaats in het WTC Amsterdam. Genodigden wordt gevraagd om zich zo spoedig mogelijk aan te melden in verband met het beperkte aantal plaatsen.

27 feb 2013

Sinds december vorig jaar in de lucht: het 'juridische warenhuis' Omnius, met aangesloten advocatenkantoren als De Haan, Damsté, Gerritse Poelman, Cleerdin & Hamer en Gimbrère Advocaten. Het is de eerste tak van een organisatie die uiteindelijk ook notarissen, fiscalisten, juristen en deurwaarders moet gaan omvatten. De deelnemende (advocaten)kantoren blijven gewoon zelfstandig, maar bieden hun diensten ook aan onder de paraplu van Omnius.

27 feb 2013

Een advocaat in het arrondissement Groningen is door de Raad van Discipline gewaarschuwd, omdat hij de ouders van een door zelfmoord omgekomen dochter zonder nadere onderbouwing betichtte van 'een attitude die mede de oorzaak is geweest van het lijden van V.J.' (de omgekomen dochter, red.).

27 feb 2013

Een advocaat-stagiair werd onlangs geschrapt omdat hij zich als advocaat presenteerde, terwijl zijn stage was geschorst. Reden van die schorsing was het neerleggen van het patronaat door de patroon na ontdekking van een gefingeerd dienstverband. Dit geval blijkt echter niet op zichzelf te staan. Deken Paul Manning onderzocht steekproefsgewijs de relatie tussen patroon en stagiair en kwam al drie of vier vergelijkbare gevallen tegen. "Het is prijsschieten."

27 feb 2013

Buren van Velzen Guelen heeft Suzan van de Kam (foto), Gerbrand Schrickx, Ingrid de Haan en Edith Groenewegen-Caris benoemd als associate partner. Het Rotterdamse Straatman Koster Advocaten heeft twee nieuwe advocaat-medewerkers in dienst die zich vooral bezighouden met aanbestedings- en bestuursrecht. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

27 feb 2013
Juriaan Mensch

Het valt soms niet mee om twijfelend in het leven te staan. Vooral niet ten opzichte van een onderwerp waarvan je geacht wordt een zeker inzicht in te hebben. De waarheid is dat ik begrijp dat ik van veel zaken eigenlijk nog niets begrijp. Dat voelt onaangenaam. Ik heb het over de advocatuur.

27 feb 2013

Lokke Moerel, partner bij De Brauw Blackstone Westbroek wordt op 1 maart benoemd tot hoogleraar Global ICT Law aan het Tilburg Institute for Law, Technology and Society (TILT), onderdeel van Tilburg University. De benoeming sluit aan bij het proefschrift van Moerel in 2011 waarin zij pleit voor invoering van wereldwijde privacycodes voor multinationals, zogeheten Binding Corporate Rules. Lokke Moerel zal naast haar hoogleraarschap aan Tilburg University verbonden blijven als partner ICT bij De Brauw Blackstone Westbroek.

27 feb 2013

Op de regiezitting vorige week bij de rechtbank Den Haag is bepaald dat de zaak tegen Monique van Hal Scheffer, de Haagse advocate die wordt verdacht van onder meer fraude en valsheid in geschrifte, voor onbepaalde tijd wordt aangehouden. De advocate moet psychologisch worden onderzocht. Aan professor Corine de Ruiter van de Universiteit Maastricht de eer.

26 feb 2013

De politie heeft aanwijzingen gevonden dat de brand die maandagochtend uitbrak bij advocatenkantoor Custos in Waalre is aangestoken. Welke aanwijzingen dit zijn is niet bekend gemaakt, schrijft persbureau Novum.

26 feb 2013

Het Openbaar Ministerie start geen strafrechtelijk onderzoek naar advocaat Bram Moszkowicz. Tegen de advocaat werd aangifte gedaan van verduistering, oplichting en valsheid in geschrifte. Daarnaast meldde de Belastingdienst bij het OM onregelmatigheden in de administratie van Moszkowicz. In beide gevallen ziet het OM af van vervolging. 

26 feb 2013

Kim De Gelder, de verdachte in de zaak van de moord op twee baby's en twee volwassenen in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde in 2009, is zijn advocaat Jaak Haentjens gisteren afgevallen tijdens de assiseszaak in Gent. De Gelder zei dat de stemmen in zijn hoofd verzonnen zijn en dat hij dat verhaal moest blijven vertellen van zijn advocaat. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

25 feb 2013

Bij advocatenkantoor Custos in Waalre is maandagochtend vroeg rond 04.15 uur brand uitgebroken. Dat meldt Blikopnieuws.nl. Afgelopen donderdag werd advocaat Marcel Senders van dat kantoor nog beschoten.

24 feb 2013

Hans van Eck, de 74-jarige wannabe-advocaat over wie we eerder berichtten, mag eindelijk als advocaat-stagiair aan de slag. Na twee afwijzingen door de Raad van Toezicht in Den Bosch, die hem te oud vond, gaf de Algemene Raad hem opnieuw gelijk. Dat laat een blije Van Eck weten via e-mail.

22 feb 2013

Tijdens het hoger beroep tegen zijn schrapping lijkt Bram Moszkowicz er alles aan te doen om het Hof van Discipline ervan te overtuigen dat hij zijn leven heeft gebeterd en een tweede kans verdient. Deken Kemper heeft nog aardig wat bedenkingen, maar ziet ook vooruitgang, zoals een teruglopend aantal contante betalingen. Dat ging overigens niet geheel vrijwillig. "De Raad heeft me tot de orde geroepen. Dat betekent dat ik mensen wegstuur. Dat vind ik niet prettig. Het heeft geleid tot een niet geringe omzetdaling." Het behoud van zijn beroep is uiteindelijk echter het belangrijkst.

Pagina's