maart 2013

28 mrt 2013

Een consortium heeft alle aandelen van Kinderopvangbedrijf Estro Groep in handen gekregen in ruil voor de afboeking van een deel van de bestaande bankenschuld. Het syndicaat, bestaande uit zes financierders, verzorgt tevens een herfinanciering van het bedrijf. Met de deal is € 280 miljoen gemoeid. 

28 mrt 2013
Koffie

Een consortium onder leiding van investeerder en grootaandeelhouder Joh. A. Benckizer heeft een openbaar bod gedaan op alle uitstaande aandelen van het sinds vorig jaar beursgenoteerde De Master Blenders 1753. In oktober vorig jaar verhoogde Benckizer zijn belang in het bedrijf tot van 12,9% naar 15,05%. Het bod van de investeerder bedraagt € 12,75 per aandeel.

28 mrt 2013
Dealtalk

Zuivelconcern FrieslandCampina mag niet zomaar kaashandel Zijerveld overnemen. De Europese Commissie wil eerst onderzoeken in hoeverre de deal gevolgen heeft voor de concurrentie op de markt voor geitenkaas. Ook de beursgenoteerde SAP dienstverlener heeft een muur opgetrokken om een deal te voorkomen. Het is voor geïnteresseerden nu een stuk lastiger om het Bossche bedrijf tegen haar zin in te annexeren. Een deal waarbij de partijen vooralsnog wel meewerken is de geplande overname van de noordelijke vervoerder De Grooth door Connexxion.   

28 mrt 2013
Brood

CSM heeft een koper gevonden voor haar bakkerijtak. Private equitybedrijf Rhône Capital neemt het bedrijfsonderdeel, waarin meer dan driekwart van de activiteiten van CSM zijn gehuisvest, over voor € 1,05 miljard. CSM zette haar bakkerijtak in mei vorig jaar in de etalage, omdat zij zich wil gaan richten op onder andere haar melkzuuractiviteiten. De verwachting is dat de deal in het derde kwartaal van dit jaar rond komt.

27 mrt 2013

DLA Piper ligt in de Verenigde Staten onder vuur omdat uit e-mails van een aantal van zijn ex-advocaten blijkt dat ze het wel erg lollig vinden als het bedrag op de factuur ver boven het budget komt. Een cliënt die door het kantoor aangeklaagd werd voor het niet betalen van de rekening kwam met een tegenaanklacht voor excessieve declaratie, en heeft als bewijs de interne correspondentie van de advocaten.

27 mrt 2013
Advocatie TV

Advocatie TV was natuurlijk ook bij de presentatie van De Stand van de Advocatuur in het WTC. Juriaan Mensch en Marco Miceli keken niet alleen naar wat er op het podium gebeurde, maar ondervroegen aanwezigen ook naar hun bevindingen met social media, en lessons learned.

27 mrt 2013

Een werknemer van FNV Bondgenoten – tevens lid op grond van de arbeidsovereenkomst – heeft geen recht op vrije advocaatkeuze. Dat heeft het Gerechtshof Arnhem in een op 22 maart gepubliceerde uitspraak bepaald. Volgens het hof heeft FNV Bondgenoten als vereniging te maken met financiële beperkingen, en zijn om die ‘gerechtvaardigde’ reden tariefafspraken gemaakt met huisadvocaat Zumpolle.

27 mrt 2013
SvdA2013

Wat verdienen 1e, 4e en 7e jaars advocaten bij de grote kantoren? We hebben dit jaar het salarisonderzoek laten meelopen in het reguliere onderzoek naar de Top 50. Verreweg de meeste kantoren uit de Top 50 hebben meegewerkt, hetgeen zijn weerslag heeft gekregen in De Stand van de Advocatuur 2013. We lichten hier een tipje van de sluier.

27 mrt 2013

Volgens de Amsterdamse deken Germ Kemper wordt het tijd dat het tuchtrecht ook gaat zien op de inhoudelijke kwaliteit van advocaten. Dus kent een advocaat een arrest van de Hoge Raad niet, of geeft hij er blijk van een juridische redenering volstrekt niet te kunnen volgen: daar is de tuchtrechtelijke uitgang. Zoiets?

27 mrt 2013
Fel visje

Afgelopen vrijdag vond de presentatie plaats van de 18e editie van De Stand van de Advocatuur. De bijeenkomst kenmerkt zich door veel enthousiasme over de mogelijkheden van social media, niet alleen bij de bevlogen ‘social media goeroe’ Jim Stolze en de winnaar van de Gouden Zandloper voor social media-beleid, maar ook bij de ontvanger van het eerste exemplaar van De Stand, Menzis-CEO Roger van Boxtel.

27 mrt 2013

Afgelopen vrijdag vond de presentatie van de Stand van de Advocatuur 2013 plaats in het WTC in Amsterdam. De foto's zijn het bewijs van een geslaagde middag, met interessante sprekers, terechte winaars en een geboeid publiek. En ook de borrel achteraf mocht natuurlijk niet ontbreken op de plaatjes.

27 mrt 2013
Roy Brands

Bij het Haarlemse Kan Vlassenroot Advocaten is Roy Brands (foto) als advocaat in dienst getreden. Bij het nog jonge Griph lawyers & tax heeft Frank Oostlander zich als zelfstandig ondernemer aangesloten. Nichekantoor De Boorder Schoots heeft een nieuwe partner aangetrokken afkomstig van Nysingh en bij Bergh Stoop & Sanders wordt de ondernemingsrechtelijke praktijk versterkt. De Nieuwe Uitdagingen van deze week. 

21 mrt 2013
auto's

Uitgeverij De Persgroep koopt voor € 26 miljoen autohandelwebsite Autotrack.nl. De Persgroep krijgt buiten de site voor € 2 miljoen aan advertentieruimte terug in de print- en online-uitgaven van verkopende uitgeverij Koninklijke Wegener.

21 mrt 2013
Roman Tarlavski

Ondanks de uitdaging om potentiële kopers te vinden in de huidige markt, blijken verkopers doorgaans in staat om een voor hen gunstige risicoverdeling in de transactiedocumenten te verwerken. Dat blijkt uit de vijfde editie van de M&A Study van kantoornetwerk CMS.

21 mrt 2013
Ziggo kantoor

Kabelaar Ziggo neemt Esprit Telecom, een hoogwaardige aanbieder van telefonie- en datadiensten voor het MKB in Nederland, over van Detron ICT & Telecom Groep. Ziggo betaalt € 18 miljoen voor de nieuwe aanwinst. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Pagina's