april 2013

29 apr 2013
Postduifadvocaat

De advocaat die voormalig advocaat Robert Moszkowicz als doorgeefluik inschakelde bij de echtscheidingszaak van concertpianiste Eleonora Semjonova, is door de Raad van Discipline in Amsterdam één maand voorwaardelijk geschorst. Volgens de raad liet de advocaat onduidelijkheid bestaan over de financiële consequenties van zijn bijstand, en verzuimde hij ook te onderzoeken of de vrouw in aanmerking kwam voor gefinancierde rechtsbijstand.

29 apr 2013

Logo BDNBoekel De Nerée is een onafhankelijk advocaten- en notariskantoor. Vanuit onze drie hoofdpijlers Boekel Real Estate, Boekel Corporate en Boekel Employment bieden onze ruim honderd juristen zakelijke, juridische dienstverlening aan onze nationale en internationale cliënten op alle aspecten van het Nederlands commercieel recht. De werksfeer binnen Boekel De Nerée wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen, een focus op kwaliteit en een stimulerende en informele werksfeer. Ter versterking van ons vernieuwde secretariaat zijn wij op zoek naar Personal Assistants.

29 apr 2013

Titus de Vries is bij Clifford Chance tot partner benoemd, en Daniel Gendron bij Linklaters. Bij Clifford Chance zijn wereldwijd twintig partners benoemd, bij Linklaters 24.

29 apr 2013
Kika Kaldenbach

Michiel Claassen treedt per 1 mei aanstaande in dienst van Lauxtermann Advocaten en Kika Kaldenbach (foto) sluit zich aan als partner arbeidsrecht bij Griph law & tax. Verder hebben zowel Clifford Chance als Linklaters een nieuwe Amsterdamse partner. De nieuwe uitdagingen van deze week.

29 apr 2013

Logo ZyLABE-discovery is de vooronderzoeksfase van een rechtszaak waarin elke betrokken partij op grond van de wetgeving documenten en ander bewijsmateriaal van derden kan opvragen. In Europa beseffen veel juristen nog niet hoe verreikend de implicaties zijn van de normen die in de VS gelden.

29 apr 2013
Celstraf

De 52-jarige advocaat J.F.L. is afgelopen vrijdag door de rechtbank Groningen wegens roekeloos rijden veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

29 apr 2013
KKD 2013

De Kleine Kantoren Dag - vrijdag 28 juni in Almere - is een inspirerende dag voor de advocaatondernemer en voor advocaten die ondernemerschap overwegen. De belangrijke aspecten van het ondernemerschap, specifiek voor advocatuur, komen uitgebreid aan de orde.

26 apr 2013

Algemeen deken Jan Loorbach heeft woensdagmiddag 24 april in Nieuwegein de Sport Knowhow XL | award 2013 uit handen van Johan Wakkie, directeur van de hockeybond en vorig jaar de winnaar, in ontvangst genomen. Dit gebeurde aan het slot van een seminar dat in het teken stond van het gesneuvelde Olympisch Plan 2028 en de mogelijke doorstart daarvan. Dit seminar werd georganiseerd door Sport Knowhow XL en Infostrada Sports.

25 apr 2013
MidCap

Rabobank-dochter Rembrandt Fusies & Overnames is toegetreden tot de MidCap Alliance, een internationaal netwerk van meer dan 200 corporate finance specialisten in dertien landen. Rembrandt zegt met dit strategische partnerschap in te spelen op de huidige trends in de markt.

25 apr 2013
Kosteloos

Advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek start een project waarbij het kantoor kosteloos zaken in cassatie in het belang van de maatschappij behandelt. Dat meldt Advocatenblad.nl.

25 apr 2013
Makro

SHV verkoopt haar meerderheidsbelang in de Thaise vestigingen van haar dochterbedrijf Makro aan CP All. Het Nederlandse familiebedrijf van de familie Fentener van Vlissingen had 64% van de aandelen in Siam Makro. Kopende partij CP All is eigendom van de Thaise miljardair Dhanin Chearavanont. CP All legt 189 miljard Thaise baht (ruim € 5 miljard) op tafel voor Siam Makro. Ales alle mededingingsinstanties goedkeuring verlenen, dan is het de grootste Aziatische overname van 2013.

25 apr 2013
Thermpos

De uitverkoop van levensvatbare onderdelen van de failliete fosforfabriek Thermphos zet zich voort. Zo werd onlangs nog dochteronderneming Omnisal, dat gespecialiseerd is in voedselfosfaten, verkocht aan het Tsjechische Fosfa. Eind vorig jaar ging Thermphos failliet. De Vlissingse fabriek draaide sinds 2008 verlies en ging uiteindelijk ten onder aan grote hoeveelheden Kazachstaanse fosfor dat tegen bodemprijzen op de markt kwam.

25 apr 2013

De Haan Advocaten & Notarissen heeft gisteren de Stichting WAG opgericht. De stichting gaat eigenaren van onroerende zaken in het door aardbevingen en bodemdalingen getroffen gaswinningsgebied bijstaan bij het verhalen van de waardevermindering op de NAM.

24 apr 2013

Norton Rose heeft, voorafgaand aan de fusie met het Amerikaanse advocatenkantoor Fullbright & Jaworski op 3 juni aanstaande, wereldwijd 33 partners benoemd. Amsterdam is dit jaar gepasseerd, wel zijn nieuwe partners benoemd in Londen, München en Frankfurt.

24 apr 2013

Vier mannen worden gezien als de mogelijke aanstichters van de brand in het advocatenkantoor Custos van de Waalrese advocaat Marcel Senders. De verdachten zijn vastgelegd door een bewakingscamera aan de voorzijde van het pand op de Markt in Waalre. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Pagina's