mei 2013

30 mei 2013
The Hangover III

Wij hebben de - naar het schijnt zeer slechte - film The Hangover III niet gezien, wel het reclamespotje met de suggestie dat er een giraffe wordt onthoofd. Nou, pas maar op, daar in de States. Drie Amerikaanse rechtenstudenten hebben een flinke hangover na hun strapatsen in Las Vegas: ze staan terecht wegens het onthoofden van een exotische vogel. Gevangenisstraf dreigt, carrière voorbij voordat ie begonnen is.

29 mei 2013
Geen arbeidsovk

Promotiestudenten die tijdens hun promotie een beurs ontvangen, zijn niet op basis van een arbeidsovereenkomst voor de RUG werkzaam. Dat heeft het hof Leeuwarden beslist in een procedure die tegen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) door ABVAKABO en een aantal promovendi was aangespannen.

29 mei 2013
Failure

Een nieuw revolutionair en succesvol business model leek geboren, toen binnen de kortste keren honderden Britse rechtenstudenten zich aanmeldden bij AccuTrainee. Dit bedrijf van juriste Susan Cooper zou studenten in dienst nemen en fungeren als tussenpersoon bij het plaatsen van stagiaires bij advocatenkantoren of op de juridische afdeling van bedrijven. 

22 mei 2013
Lucien Wopereis

“Hier zit meer achter,” roept een balsturige jonge pakdrager tijdens de vrijmibo in een bekend advocatencafé in Amsterdam Zuid. “Zo’n heel persbericht van de politie voor zo’n sukkelige kraak, dat geloof je toch niet?” Het onderwerp van gesprek: de poging tot inbraak bij Kennedy Van der Laan.

21 mei 2013
Irene Wondergem

Irene Wondergem is uitgeroepen tot BestGraduate Tax 2013. Tijdens de finale versloeg Wondergem, een bijna afgestudeerde fiscalist, negen andere high potentials. Memory Group organiseert BestGrafuate Tax samen met vier grote fiscale werkgevers.

17 mei 2013

Advocatenkantoor Kennedy Van der Laan in Amsterdam was vorig maand het doelwit van een wel heel klungelige poging tot inbraak.

De inbreker had kennelijk een toegangspas van een medewerker van het kantoor gestolen en probeerde in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 april het pand binnen te komen. Hij kwam echter niet verder dan het voorportaal en kreeg de voordeur niet meer open toen hij terug naar buiten wilde. De man gooide vervolgens een ruit in om weg te kunnen komen.

16 mei 2013
Blauwe VNW

De Algemene wet bestuursrecht (Awb) is per 1 januari 2013 ingrijpend gewijzigd door de inwerkingtreding van de Wet aanpassing bestuursprocesrecht (Wab). De grote wettenbundels bevatten de wettekst van de Awb zoals die vorig jaar gold. Deze wettekst is dus achterhaald.

16 mei 2013
Grade C

Het mag wel een tandje zachtaardiger en vooral eerlijker, de beoordeling van gemiddeld presterende Amerikaanse rechtenstudenten. Dat schrijft professor Joshua Silverstein van de universiteit in Arkansas in een zeer spraakmakende paper waarin hij pleit voor ‘grade inflation’ en de afschaffing van ‘the Gentleman’s C’. Een beoordeling die naar Nederlandse waarden het beste vergelijkbaar is met een mager zes minnetje, dan wel een 5,5.

16 mei 2013
St. Janskerkhof Utrecht

Rechtenstudenten en medewerkers van de rechtenfaculteit van de Universiteit Utrecht kunnen vanaf 13 mei niet meer terecht op Janskerkhof 2/3 en de voormalige bibliotheek. Tot januari 2016 wordt het voormalige klooster verbouwd tot het nieuwe onderwijspand van Rechtsgeleerdheid.

15 mei 2013
Beker

Een team van vier Leidse Public International Law-studenten heeft de jongste Telders International Law Moot Court Competition gewonnen. Deze prestigieuze internationale pleitwedstrijd werd eind vorige maand voor de 36ste keer gehouden in Den Haag.

15 mei 2013
Max Wohlgemuth Kitslaar

Van São Paulo tot Kaapstad tot Mumbai: de hele wereld zit op Facebook. Voor het grootste deel gaat het om gezellige private messages, onschuldige wall posts, liken en taggen. Maar er liggen sinds enige tijd ook nieuwe commerciële mogelijkheden. Ook voor advocaten.

15 mei 2013
Partnerbenoemingen

De grote Nederlandse advocatenkantoren herkennen zich niet in een Britse trend die Legal Week eind vorige week schetste. De eerste maanden van dit jaar leverden bij de grootste Britse kantoren 17 procent minder nieuwe partnerbenoemingen op ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, schrijft het magazine. 

13 mei 2013
Deze mevrouw is niet Arwa Al-Hujaili

De eerste vrouwelijke advocaat in Saudi-Arabië is een feit. De 25-jarige Arwa Al-Hujaili moest na afronding van haar rechtenstudie nog drie jaar knokken om ook daadwerkelijk benoemd te worden, maar heeft nu haar registratiebewijs als ‘trainee lawyer’ ontvangen, meldt CNN.