juni 2013

27 jun 2013
Stars & Stripes

UvA-rechtenstudente Sarah de Mol heeft een Fulbright-beurs ontvangen om een tweede master te volgen aan New York University. Deze zomer rondt zij haar LLM International Criminal Law aan de UvA af, meldt de universiteit. 

27 jun 2013
Taru Spronken

Taru Spronken (1956), hoogleraar straf(proces)recht aan de Universiteit Maastricht, wordt advocaat-generaal bij de Hoge Raad. Haar benoeming gaat in op 1 september 2013. Het is de bedoeling dat Spronken in deeltijd blijft werken als hoogleraar in Maastricht. 

27 jun 2013
Pijnstillers

Een penningmeester van de studentenorde (Student Bar Association) van de University Of Baltimore School Of Law heeft in twee jaar tijd 33.000 dollar uit de kas verduisterd. Ze gebruikte het geld om haar drugs- en alcoholverslaving te financieren, meldt Above The Law

26 jun 2013
Banenjacht

Een nieuw jaar, een nieuw onderzoek onder (rechten)studenten naar de meest aantrekkelijke werkgever. Waaruit blijkt dat rechtenstudenten opnieuw Loyens & Loeff het aantrekkelijkste advocatenkantoor vinden om bij te gaan werken. 

26 jun 2013
Legal Women

“Mannen geven elkaar gewoon een mep.” Consultant Annemarie van Iren opent tijdens de Legal Women Summersession 2013 negentig vrouwen de ogen. ‘Wij dames moeten coalities vormen, in plaats van elkaar de tent uitjagen.’

26 jun 2013
Max Wohlgemuth Kitslaar

Veel kantoren hebben te maken met dalende omzetten en afnemende winst. De gewone man lijkt niet op zoek te zijn naar high-end dienstverlening, maar naar low-key juridische hulp voor huis-, tuin- en keukenproblemen. 

13 jun 2013
Vicky Breemen

Een cum laude afgestudeerde juriste heeft de UvA-scriptieprijs 2013 in de wacht gesleept. Vicky Breemen won de onderscheiding voor haar scriptie over de auteursrechtelijke gevolgen van de digitalisering van bibliotheken, waarvoor ze zelfs beloond werd met een tien. 

13 jun 2013
Scriptiehulp

De grootste hindernissen waar specifiek rechtenstudenten op stuiten bij het maken van hun scriptie: het structureren van de lange lappen tekst zelf en het vinden van de juiste wetenschappelijke bronnen. Die problemen duiken meermaals op tijdens een rondgang langs bureaus die van scriptiebegeleiding hun brood hebben gemaakt.

13 jun 2013
Carrièretijger

Volop nieuwsgierige blikken, op de banenmarkt als onderdeel van het tweede Leiden Law Festival. Altijd weer een prima plek om de ambities (of zorgen) van rechtenstudenten te polsen. En wat de behoeftes van en de trends volgens recruiters zijn. Aan ambities geen gebrek onder aanstaande juristen, maar wat kun je er allemaal mee?

13 jun 2013
Happy Lawyer

Een ruime meerderheid van 83% van de advocaatstagiaires is tevreden (62%) tot zeer tevreden (21%) over het beroep als advocaat. Dat blijkt uit een enquête van de Stichting Jonge Balie Nederland in samenwerking met verzekeraar Movir.

10 jun 2013
Sophie B

Een voormalige kleuterjuffrouw uit het Belgische dorp Lendelede bij Kortrijk heeft zich een jaar lang voorgedaan als advocate. Aanvankelijk zelfs met bescheiden succes, totdat ze door tussenkomst van een echte advocaat door de mand viel. 

03 jun 2013
Fleur Brockhus

Advocatenseries zijn - net als ziekenhuisdrama's - van alle tijden. Ze blijven intrigerend voor een breed publiek. Zo heeft Ally McBeal ervoor gezorgd dat ik na mijn rechtenstudie ging solliciteren bij een advocatenkantoor. Interessante dossiers, geflipte maar gezellige collega's en een knus kantoorcafé met livemuziek. Ik zag dat wereldje helemaal zitten.  Maar komt het geschetste beeld in de buurt van de dagelijkse praktijk?