juli 2013

24 jul 2013
Recruitment

De Brauw Blackstone Westbroek heeft in de vorm van werkenbijdebrauw.nl de beste recruitmentwebsite van de grote advocatenkantoren. Dat vinden rechtenstudenten, zo blijkt uit onderzoek van Ars Aequi.

24 jul 2013
Billen rechtenstudente

Een Amsterdamse rechtenstudente die met de billen bloot ging voor de lens van een fotografe, heeft tevergeefs geprobeerd een schadevergoeding van 15.000 euro los te peuteren. De rechtenstudente was boos dat de twee jaar geleden gemaakte afbeelding van haar derrière – vlak boven een paar indrukwekkende naaldhakken – op een formaat van twee bij anderhalve meter als kunstwerk was verkocht.

24 jul 2013
Julien Penders

CDA-gemeenteraadslid Julien Penders – tevens rechtenstudent – uit Susteren is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur omdat hij in 2011 een cafébezoeker een schedelbreuk heeft geslagen. Tegen hem was drie jaar celstraf geëist, waarvan 16 maanden voorwaardelijk.

23 jul 2013
Maxumis fixus

De numerus fixus die begin dit jaar voor alle Nederlandse universitaire opleidingen rechtsgeleerdheid werd ingesteld, wordt door Nederlandse faculteiten Rechtsgeleerdheid meestal niet gehaald, of slechts lichtjes overschreden. Dat blijkt uit de eerste vooraanmeldingscijfers die de universiteiten voorhanden hebben.

23 jul 2013
Top 10 H1 2013

Traditiegetrouw publiceren we halverwege het jaar de Top 10 van best gelezen artikelen op Rechtenstudie. Zoals altijd eerst de poen: een bericht over de verdiensten bij de Top 50 van advocatenkantorten staat op de eerste plaats. Daarna passeert van alles de revue: de eisen voor de nieuwe rechteropleiding, judgemental shitbags, de Best Young Law Professional en een rondvliegende nietmachine…

22 jul 2013
Logo Open Universiteit

Flexibel of begeleid studeren
Geaccrediteerde bachelor- en masteropleidingen
Kies voor de universiteit die bij je past: Open Universiteit