juli 2013

31 jul 2013
Antoinette Collignon

De Amerikaanse Association for Justice (AAJ) heeft Antoinette Collignon, partner van het advocatenkantoor Legaltree, onderscheiden met de 'International Trial Lawyer Leadership Award'. De uitreiking vond plaats op 22 juli tijdens het jaarlijkse congres van de AAJ in San Francisco en werd toegekend vanwege haar bijdragen op het gebied van aansprakelijkheids- en letselschaderecht in Europa. Dat laat Legaltree weten in een persbericht.

31 jul 2013
Martijn Kesler

Per 1 augustus 2013 treedt Irene Scholten toe tot het advocaten-samenwerkingsverband Legaltree. Verder gaat Martijn Kesler (foto) aan de slag bij AMS Advocaten. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

31 jul 2013

De Hoge Raad heeft begin deze maand een zaak terugverwezen naar de rechtbank Rotterdam, omdat een rechter-commissaris wat al te slordig was omgegaan met het verschoningsrecht van een notaris. De rechter-commissaris had 66 dossiers bij de notaris in beslag genomen, zonder in het proces-verbaal de inhoud van de dossiers te vermelden en ook zonder de aard van de stukken in de dossiers te duiden. 

31 jul 2013

Traditiegetrouw publiceren we halverwege het jaar de Top 10 van best gelezen artikelen op Novocatie. In dat lijstje veel tuchtrecht en veel Langerwerf. Verder (uiteraard) de Top 30, de perikelen rond notarieel recht aan de Universiteit Utrecht en de ruziënde directeuren bij het Bureau Financieel Toezicht.

31 jul 2013

Advocaat Jan Biemans (De Brauw Blackstone Westbroek) wordt de nieuwe hoogleraar Burgerlijk Recht (in het bijzonder Goederenrecht & Notarieel recht) aan de Universiteit Utrecht, maar dat mag de pret niet langer drukken. Dat laat de notariële studentenvereniging Vevanos weten in een verklaring op haar website.

30 jul 2013
Omzetcijfers NV's 2012

Boels Zanders en De Brauw Blackstone Westbroek hebben een goed jaar achter de rug, Holla, KienhuisHoving en Houthoff Buruma beduidend minder. Over de gehele linie genomen daalde de omzet van de NV's onder de advocatenkantoren in 2012 met 0,92%. Dat blijkt uit onderzoek van Advocatie.nl van de jaarrekeningen van de kantoren.

30 jul 2013

Logo HEINEKENDe afdeling Juridische Zaken van HEINEKEN Nederland bestaat uit twintig medewerkers, waaronder een team van acht bedrijfsjuristen. De afdeling Juridische Zaken is actief op alle voor HEINEKEN Nederland relevante rechtsgebieden.

30 jul 2013
Naming and shaming

De Raad van Discipline in Amsterdam heeft vorige week Op Tuchtrecht.nl per ongeluk de naam van een tuchtrechtelijk gestrafte advocaat gepubliceerd. De naam van de advocaat, die opmerkelijk genoeg openbaarmaking van zijn naam als bijkomende maatregel kreeg opgelegd, is inmiddels verwijderd. Zijn naam wordt 'officieel' openbaar na het onherroepelijk worden van de beslissing.

30 jul 2013
Lucien Wopereis

Sinds oktober vorig jaar publiceren we op Advocatie een wekelijkse column, geschreven door een vast team van zes auteurs: Fleur Brockhus, Juriaan Mensch, Christ'l Dullaert, Max Wohlgemuth Kitslaar, Ilona Tjon Poen Gie en Lucien Wopereis. Deze zomer zullen we enkele van de best gelezen columns een keertje recyclen. Deze week: 'In advocatuurlijke kringen werkt de naam Moszkowicz wel vaker als een rode lap op een stier.'

29 jul 2013
Fleur Brockhus

Wie beweert dat advocaten kleurloze zielen zijn die niet aan zelfonderzoek doen, heeft het helemaal mis. Steeds vaker ondergaan advocaten een persoonlijkheidstest volgens het Insights Discovery model dat persoonlijkheden indeelt op kleur. Je hebt rood, geel, groen en blauw. Volgens deze leer heeft ieder mens eigenschappen van alle kleuren, maar ligt per persoon de nadruk op een bepaalde kleur.

29 jul 2013
Logo Open Universiteit

Flexibel of begeleid studeren
Geaccrediteerde bachelor- en masteropleidingen
Kies voor de universiteit die bij je past: Open Universiteit
Vraag meteen de studiegids aan www.ou.nl

25 jul 2013
Exclusief

Rechters mogen zich binnenkort niet meer exclusief laten inhuren door een advocatenkantoor voor het geven van cursussen. De presidenten van de rechtbanken en gerechtshoven in Nederland nemen in september een besluit over een op dit punt aangescherpte beroepsregel, aldus de Raad voor de Rechtspraak.

25 jul 2013
Eplus

Het Spaanse Telefónica neemt de Duitse mobiele provider E-Plus over van KPN. Het Nederlandse telecombedrijf vangt daarvoor € 5 miljard euro in contanten plus een belang van 17,6% in Telefónica Deutschland. Aandeelhouders en mededingingsautoriteiten moeten zich nog uitspreken over de deal. Het feit dat de Iberiërs in Duitsland ook al de mobiele provider O2 in portefeuille hebben, kan weleens voor problemen gaan zorgen.

25 jul 2013
Hans Beerlage

Deze weken publiceert OverFusies.nl een serie portretten waarin leidende personen uit de M&A-branche aan het woord komen. Welke ontwikkelingen zien zij in de huidige markt? Hoe denken zij daar met hun kantoor op in te spelen? En niet onbelangrijk: wat zijn hun drijfveren? Deze week: Hans Beerlage, hoofd corporate bij Clifford Chance.

25 jul 2013

De verkiezing voor de Patroon van het Jaar is weer gestart. Dat meldt Advocatenblad.nl. Stagiaires en eerste, tweede en derde jaars medewerkers kunnen tot 1 oktober hun patroon nomineren. De winnaar wordt tijdens het Jonge Balie Congres in november bekendgemaakt.

Pagina's