augustus 2013

29 aug 2013
Deal

Volgende week vervolgt OverFusies.nl haar serie Q&A in de M&A waarin leidende personen uit de Nederlandse fusie & overnamewereld aan het woord komen. Wat opvalt is dat de visie op de markt over het algemeen redelijk eensgezind is.

29 aug 2013
NTS Group

Familiebedrijf Wintermans van de Duizelse sigarenfabrikant Royal Agio Sigars koopt per direct 50% van machinebouwbedrijf NTS-Group. Het is de bedoeling dat de familie op termijn ook de overige 50% koopt. De overname werd maandagmiddag door de bedrijven bekendgemaakt. Ze willen niet zeggen welke bedragen precies met de overname gemoeid zijn. 

29 aug 2013
Eplus

KPN heeft alsnog betere voorwaarden kunnen bedingen voor de verkoop van haar Duitse dochter E-Plus bij kopende partij Telefónica. Grootaandeelhouder América Móvil heeft daarop laten weten niet langer tegen de deal te zijn en de verkoop onherroepelijk te steunen. Hiermee komt de overname een stuk dichterbij, maar onder meer toezichthouders kunnen de deal nog van tafel vegen.

29 aug 2013
Dealtalk

Uitgeverij Vivenda Media Groep (VMG) mag van zijn aandeelhouders kunststofverwerkingsbedrijf Inverko inlijven. Omdat de uitgeverij haar uitgeverijactiviteiten al had afgestoten, verandert het beursfonds compleet van karakter. Ook toestemming heeft ABN AMRO: de bank mag zich van het kabinet het komende jaar gaan voorbereiden op een beursgang.

29 aug 2013

Sdu Uitgevers stopt met Novocatie als zelfstandige website en nieuwsbrief. Novocatie wordt geïntegreerd in Advocatie, wat wil zeggen dat belangrijk notarisnieuws voortaan wordt meegenomen in de nieuwsbrief Advocatie. We stoppen dus niet met de berichtgeving over notarissen.

29 aug 2013

Vanaf 2014 moet het mogelijk worden om maximaal 100.000 euro belastingvrij te schenken, zolang deze gift in een eigen woning wordt gestoken. Dit moet dan wel worden vastgelegd in een notariële akte, vindt samenwerkingsverband Netwerk Notarissen. Hierover heeft de organisatie een brief gestuurd aan minister Dijsselbloem van Financiën. 

29 aug 2013

Notaris Peter Greving uit Etten-Leur is tot nader orde geschorst door de Kamer van Toezicht. Die maatregel volgde enkele dagen na het faillissement van zijn kantoor half augustus. De advocaat van Greving gaat echter voor de ‘geen vuiltje aan de lucht’-tactiek. Hij claimt in een brief dat enkel een vennootschap, waaronder Greven al niet meer werkzaam was, failliet is. 

29 aug 2013
Marc Rijkaart van Cappellen

Notaris Marc Rijkaart van Cappellen is onlangs als M&A-partner toegetreden tot het nieuwe Amsterdamse kantoor van Jones Day. Hij voert hier een notariële, vennootschapsrechtelijke transactie- en adviespraktijk. Deze en andere Nieuwe Uitdagingen van de afgelopen weken.

29 aug 2013

Een notaris is drie maanden geschorst omdat hij zat te sjoemelen met een bankgarantie. Tevens probeerde hij in een civiele procedure daarover aan de gevolgen van zijn tekortschieten te ontkomen door de maatschapsovereenkomst met zijn kantoor per 2009 te wijzigen met terugwerkende kracht vanaf 2003. Op grond van die wijziging, pas ingeschreven na het uitbrengen van de dagvaarding in de civiele procedure, zou de klager een niet meer bestaande maatschap hebben gedagvaard. 

28 aug 2013

Na zijn aftreden als financieel directeur van SNS Reaal, zal Ference Lamp in dienst treden bij Bank of America Merrill Lynch.

28 aug 2013

Baker & McKenzie heeft de omzetsgroei over het jaar 2012-2013 ruim zien verdubbelen ten opzichte van 2011-2012. De wereldwijde omzet steeg met 5% naar ruim 2,4 miljard dollar. Over 2011-2012 bedroeg de omzetstoename 2,1%. 

28 aug 2013
Rein Jan Hoekstra

De door de Orde aangestelde interim-rapporteur Rein Jan Hoekstra is niet voor een door de overheid benoemd college van toezicht op individuele advocaten. Dat zegt de oud-Staatsraad in het septembernummer van het Advocatenblad dat deze week verschijnt, aldus Advocatenblad.nl.

28 aug 2013
Witwassen

Als het aan Bossche deken Henk van Dijk ligt, wordt de Eindhovense advocaat Richard Onderdonck zo snel mogelijk geschorst. Van Dijk diende begin deze week een voorlopige voorziening hiertoe in tijdens de behandeling van de tuchtzaak tegen Onderdonck. De Raad van Discipline doet op 10 september een tussentijdse uitspraak hierover, aldus de griffie.

28 aug 2013
B The Best

Al maanden verzet de Orde zich in scherpe bewoordingen tegen toezicht op de advocatuur en bezuinigingen op de rechtsbijstand. Des te opvallender is het dat deze hete hangijzers schitteren door afwezigheid in het programma van het Jaarcongres van de Orde, stelt media-advocaat Matthijs Kaaks. In een column voor het Advocatenblad roept hij advocaten op hun tijd beter te besteden: “Be the best, maar niet in Bussum.” 

28 aug 2013
Advocatie Nieuw

Advocatie Nieuw is in de lucht. Advocatie Nieuw staat voor: nieuwe vormgeving, de website Novocatie die geheel wordt geïntegreerd in Advocatie en de zusterwebsites Overfusies en Rechtenstudie die blijven bestaan als zelfstandige websites, maar die ook een duidelijke entree op de homepage van Advocatie krijgen. Ook gaan we van start met een reeks video-interviews: Advocatie TV, de bestuursvoorzitters.

Pagina's