augustus 2013

15 aug 2013
Vliegende start

Bijna 140 nieuwe Rotterdamse studenten Rechtsgeleerdheid, Criminologie en Fiscaal Recht hebben deze week een voorproefje gekregen van wat hen te wachten staat in hun academische jaren. Zij volgden deze week deel het nieuwe Pre Academic Programme (PAP) aan de Erasmus Law School, vol speciale colleges en workshops, zowel juridisch als algemeen.

15 aug 2013
Op slot

Na ruim veertig jaar dreigt de op rechtenstudenten draaiende Rechtswinkel Amsterdam vanaf 2014 de deuren te moeten sluiten. De oorzaak: financiële tekorten nadat de gemeente Amsterdam eerder al de subsidiekraan dichtdraaide.

15 aug 2013
QuestIE

De website van het Nederlandse IE-kantoor QuestIE Advocatuur uit Breda is door de Britse website Rollonfriday uitgroepen tot Bonkers Law Firm Website of the Week. Aanleiding is de reeks nieuwjaarskaarten die de firma in de afgelopen jaren liet maken.

14 aug 2013
Soggen

Soggen, het uitstellen van het schrijven van een essay of het lezen van een hoofdstuk voor college: bijna iedereen doet het. Sommige studenten gaan er heel ver in. Het komt zelfs voor dat studenten een burn-out krijgen omdat ze zich er druk om maken dat ze de hele dag niks doen.

14 aug 2013
Christ'l Dullaert

Dat wisten de oude Grieken al. Heraclitus sprak over Pantha Rei; alles stroomt en is, als een rivier, steeds in beweging. Op Advocatie zagen we daarvan onlangs wat mooie voorbeelden; bij de omzetstijgers en -dalers zitten niet de usual suspects, en Alberdingk Thijm leek voor eeuwig met Solv getrouwd, maar dat veranderde.

06 aug 2013
Blauwe VNW

De nieuwe editie (2013|2014) van de Blauwe VNW is verkrijgbaar! Dé wettenbundel voor de ambitieuze student en professional, inclusief gratis e-book en vele extra's.