september 2013

24 sep 2013

Onlangs werd ik geattendeerd op een interessant boek: 'Pushback - How Smart Women Ask – And Stand Up – For What They Want.' Interessant, want vrouwen blijken in Nederland nog steeds zo'n 18% minder te verdienen dan mannen in een vergelijkbare functie. 

19 sep 2013
Global law

De nieuwe Engelstalige juridische bacheloropleiding Global Law van de Tilburg Law School heeft in zijn eerste jaar 62 studenten verwelkomd. Van hen komen er slechts twaalf uit Nederland. 

19 sep 2013
Gratis werken

Het is bekend: Amerikaanse rechtenstudenten zitten na hun studie met een torenhoge studieschuld en vinden na hun studie in deze crisistijd maar moeilijk een baan. Daar is nog meer goed nieuws bijgekomen: ze mogen – eenmaal afgestudeerd – gratis werken bij advocatenkantoren. Ja, je leest het goed.

19 sep 2013
Welcome Back

Van de 25 aanvankelijk weggestuurde Leidse rechtenstudenten die van minister Bussemaker (Onderwijs) mogen terugkeren naar de opleiding, hebben zich er tot nu toe zeven gemeld. Dat stelt Pauline Schuyt, onderwijsdirecteur van de Leidse rechtenfaculteit.

18 sep 2013
Ilona Tjon Poen Gie

Veel afgestudeerde rechtenstudenten die hun carrière graag zouden willen starten als advocaat stagiaire, lukt het niet om als zodanig een baan te vinden. Grote kantoren bieden veel stageplaatsen, maar een start bij de grote kantoren is slechts weggelegd voor een relatief kleine groep afgestudeerden.

18 sep 2013

Iets dat je als beginnende advocaat beter niet hardop kunt zeggen over het vak, zeker niet met een camera voor je neus: “It’s basically just fucking people over for money.” Een Britse trainee van Clifford Chance deed dit tijdens een avondje ruig stappen wel en is te zien in een video op YouTube. In het ergste geval kan hij zijn biezen pakken bij het kantoor. 

18 sep 2013
Walter van Overbeek

Nu op Advocatie: deel 2 van de serie interviews met bestuursvoorzitters van grote kantoren. Vandaag is het de beurt aan Walter van Overbeek van Houthoff Buruma. Hij spreekt over de veranderende rol van de advocaat, tariefbeleid, concurrentie en de internationale oriëntatie van zijn kantoor. Hij is stellig over de rol en verantwoordelijkheid van zijn kantoor inzake de crisis: “Wij zijn niet betrokken geweest, al jaren terug, bij dat soort producten. Wij zijn de opruimers.”

12 sep 2013

De Universiteit Leiden had zo’n 25 trage rechtenstudenten die na vier jaar hun bachelor nog niet hadden gehaald, niet zomaar mogen wegsturen. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs tikte de universiteit hierover deze week op de vingers: de studenten verdienen nog een laatste herkansing.

11 sep 2013
Lucien Wopereis

Laat iedereen die dat wil – ongeacht vooropleiding – via een toelatingstest toe tot de Beroepsopleiding Advocaten, aldus managing partner Martijn Snoep van De Brauw Blackstone Westbroek onlangs in het Financieele Dagblad. Brisant idee. Maar: voor wat, hoort wat.

05 sep 2013

De rechtspraak zou zich moeten inspannen om uitspraken meer te duiden voor een groter publiek. Zo kan de kloof tussen maatschappij en rechtspraak worden verkleind. Dat is een van de conclusies negen rechtenstudenten en studenten filosofie trokken na enkele dagen stage te hebben gelopen bij de rechtbanken van Groningen, Rotterdam en Utrecht.

05 sep 2013
Crowdfunding

Een crowdfunding actie is een van de projecten die de Rechtswinkel Amsterdam moet redden van sluiting in 2014. De Rechtswinkel verkeert in financiële problemen nu de subsidiekraan van de gemeente Amsterdam gesloten is.

05 sep 2013
Logo Open Universiteit

HBO rechten
Schakelprogramma
Bachelor Rechtswetenschappen
Master Rechtswetenschappen
Kies voor de universiteit die bij je past: Open Universiteit   
Vraag de nieuwe studiegids Rechten aan www.ou.nl

05 sep 2013
Houdbaarheidsdatum

Dertig rechtenstudenten die vier jaar geleden aan hun bachelor begonnen en nog niet zijn afgestudeerd, verliezen hun punten uit het tweede en derde jaar. Die vakken mogen ook niet meer gevolgd worden, en dus komt voor deze dertig studenten een eind aan de rechtenstudie. Dat meldt Leids universitair weekblad Mare.

04 sep 2013
Beroepsopleiding advocaten

Afgelopen maandag is nieuwe Beroepsopleiding Advocaten voor advocaat-stagiaires van start gegaan. De eenjarige Beroepsopleiding en de tweejarige Voortgezette Stagiaire Opleiding hebben plaatsgemaakt voor een geïntegreerde, driejarige opleiding.

04 sep 2013
Studenten met mentoren Op EL CID

Jaarlijks vindt er in Leiden een informatiemarkt plaats waar studenten kennismaken met de studie- en sportverenigingen: EL CID. Op dezelfde plek waar elke week op woensdag en zaterdag marktkooplieden hun waar staan aan te prijzen, staan nu studenten om het hardst hun verenigingen aan te prijzen. Blauwe VNW bezocht de beurs. "We geven korting op je studieboeken en organiseren kantoorbezoeken, studiereizen en bijlessen."

Pagina's