oktober 2013

31 okt 2013
IJzergieterij

Investeerder Convent Capital neemt een belang van 75% in de Twentse ijzergieterij Cirex over van investeerder Nimbus, dat het bedrijf begin 2000 overnam van het toenmalige Corus. Met de deal is ruim 14 miljoen euro gemoeid.

31 okt 2013
Duran Audio

De Zaltbommelse geluidssystemenfabrikant Duran Audio komt in handen van zijn Amerikaanse branchegenoot Harman. Door de overname krijgen de Amerikanen toegang tot innovatieve electro-akoestische software van Duran.

31 okt 2013
Deals

Fusie- en overnamemanagers zijn optimistisch over de vooruitzichten op de Europese M&A markt. Dat blijkt uit een studie die is uitgevoerd door advocatenkantoor CMS en Mergermarket. Het gepubliceerde rapport geeft inzicht in de verwachtingen voor de Europese M&A markt bij marktpartijen.

31 okt 2013

In een open brief aan de Tweede Kamer waarschuwen meerdere advocatenverenigingen voor een toename van het risico op onterechte veroordelingen als de bezuinigingsplannen voor de gefinancierde rechtsbijstand doorgaan.

30 okt 2013
Amarins van der Meer Accuracy

Accuracy heeft Amarins van der Meer (32) per 1 oktober aangesteld in de functie van manager. Van der Meer is afkomstig van Mazars Transaction Services. 

30 okt 2013
Uurtarief stijgt

Een Rotterdamse advocaat die zijn uurtarief in vijf jaar tijd met de helft opschroefde, is dat niet overdadig? Nou en of, aldus een ontevreden ex-cliënt die hierover een procedure aanspande. Nee hoor, vinden de voorzieningenrechter én de Gelderse rechtbank. De stijging is gezien de inflatie en de toegenomen ervaring van de advocaat prima te billijken.

30 okt 2013
Ilona Tjon Poen Gie

Beste Quincy, respect voor wat jij los hebt gemaakt in ons land. En niet alleen hier, maar ook bij onze zuiderburen. Zelfs de VN buigt zich er over en schrijft een rapport voor de Mensenrechtenraad. Daarmee ook een goed onderwerp voor juristen.

30 okt 2013
Uurtje factuurtje

“Er wordt al dertig jaar gediscussieerd over uurtje factuurtje, maar in de praktijk wordt nog altijd 90 tot 95% van de diensten van de advocaat op deze wijze afgerekend. Dus waar hebben we het over?,” zegt Maarten de Haas van RaymakersvdBruggen. “Uurtje factuurtje is verouderd, en het is bovendien een systeem met perverse prikkels,” zegt zijn opponent Antoine Endtz van het met vaste prijzen werkende kantoor Endtz & Co.

30 okt 2013
Christel Karsten

Doorgewinterde M&A-advocaten zijn zich er misschien stiekem al bewust van, maar nu is het ook wetenschappelijk bewezen. Advocatenkantoren en individuele advocaten kunnen door hun persoonlijke stijl, aanpak en voorkeuren een niet geringe invloed uitoefenen op overnamedeals. Dat concludeert Christel Karsten in haar proefschrift voor de Universiteit van Amsterdam.

30 okt 2013
Pieter Kortbeek

Een zeldzaam rustige transferweek is gepasseerd, met enkel een nieuwe naam te melden bij Simmons & Simmons, dat de afgelopen weken al meerdere nieuwe gezichten verwelkomde.

29 okt 2013

Een van de bekendste Nederlandse winkelketens heeft per dinsdag 29 oktober de notarismarkt betreden: warenhuisketen HEMA is een online notarisservice gestart waar consumenten eenvoudig een standaard samenlevingscontract of testament kunnen laten opstellen. Eén van de dertig aangesloten notariskantoren passeert de akten, die slechts 125 euro per stuk kosten. 

29 okt 2013
Pieter van Regteren Altena

Pieter van Regteren Altena (60) volgt per woensdag 30 oktober Germ Kemper op als deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Kemper vervulde het Amsterdamse dekenaat zes jaar lang en treedt woensdag tijdens de jaarvergadering van de Amsterdamse Orde af.

29 okt 2013

Heeft uw kantoor nog ruimte voor nieuwe alimentatie- en echtscheidingskwesties? De Landelijke Alimentatie Desk is het grootste digitale alimentatieportaal in Nederland. Het voornaamste doel van deze website is het genereren en doorgeleiden van nieuwe zaken voor de aangesloten kantoren.

28 okt 2013
Grotius Academie

Een opleiding die praktijkgericht is? Volgens de succesvolle Grotius-methode? Een opleiding die verdieping van het inzicht in het Aanbestedingsrecht biedt? In maart 2014 start de Grotius specialisatieopleiding Europees en Nederlands Aanbestedingsrecht. Schrijf u nu in!

24 okt 2013

Digitaal procederen bij de civiele rechter en bestuursrechter wordt in de toekomst verplicht voor professionele partijen, zoals ondernemers, advocaten en deurwaarders. Burgers die zonder advocaat naar de rechter stappen en niet handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf, mogen ook papieren stukken indienen. Dit blijkt uit een wetsvoorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie dat vandaag voor advies naar verschillende instanties is gestuurd. De bewindsman wil de rechterlijke macht toegankelijker maken.

Pagina's