december 2013

31 dec 2013

Er knippert een oranje stoplicht op mijn scherm. ‘Misschien bevestigt deze scan wat u al langer weet,’ lees ik. ‘U heeft een verhoogd stressniveau.’ Volgens de mentale veerkrachtscan van arbeidsonge- schiktheidsverzekeraar Movir steven ik af op ernstige psychische en lichamelijke problemen. Een indrukwekkende anamnese, die blijkbaar volgt uit mijn bekentenis dat ik wel eens ’s avonds werk en regelmatig prestatiedruk ervaar. Gelukkig is mijn redding nabij. Er is een ‘luisterend oor’ beschikbaar, een ‘professioneel klankbord’. Een coach.

31 dec 2013

Voormalig advocaat Ron van Asperen uit Groningen is dinsdag door de rechtbank in Zwolle veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur voor het meerdere malen plegen van valsheid in geschrifte. Gedurende enkele jaren diende hij honderden aanvraagformulieren voor toevoegingen in op naam van kantoorgenoten. De officier van justitie had 120 uur werkstraf geëist, waarvan 60 uur voorwaardelijk.

30 dec 2013
Fall 2013

De tijd dat advocaten, notarissen en bankiers genoeg hadden aan vier dezelfde pakken in degelijk donkergrijs is voorbij. De advocaat van nu onderscheidt zich door een eigen stijl, geïnspireerd op de laatste mode. Goed, de advocaat is nog steeds geen Mad Man Don Draper die zich alles kan veroorloven, maar een beetje met de tijd meegaan kan geen kwaad. En nee, dat mantelpakje dat je jaren geleden bij de Benetton kocht voor je eerste sollicitatie, kan echt niet meer.

30 dec 2013
Hans van Eck

Voormalig rechter Hans van Eck (75) stopt per 1 januari 2014 met zijn opleiding tot advocaat. Zijn besluit is ingegeven door een opeenstapeling van omstandigheden, laat hij weten in het Eindhovens Dagblad. ‘Het is een optelsom van onder andere de inspanningsverplichting en het financiële plaatje,’ aldus Van Eck.

30 dec 2013
Top 10 2013

Lijstjestijd. Ook wij doen er aan mee met ons traditionele eindejaarslijstje met de tien best gelezen artikelen van het afgelopen jaar. Met deze keer onder meer een kleuterruzie in de zandbak, de veel te jong overleden advocaat op Lowlands, de nog altijd niet officieel bevestigde opheffing van Spigt Litigators en de notarisservice van de HEMA.

24 dec 2013

Precies op tijd voor de kerstdagen maakt CMS Derks Star Busmann de benoeming van drie nieuwe partners bekend. Het gaat om Bas Baks (partner/aandeelhouder), Ellen Gielen (junior partner) en Simon Hardonk (salaried partner). Daarnaast heeft Kennedy van der Laan een nieuwe managing partner benoemd in de persoon van Bart de Man. De Nieuwe Uitdagingen vlak voor Kerstmis: 

24 dec 2013

Ook al werd de Leidse ex-advocaat Eric Kuijpers al in mei 2012 van het tableau geschrapt, eerder deze maand heeft hij opnieuw een tuchtrechtelijke veroordeling aan zijn broek gekregen. Het Hof van Discipline bekrachtigde een beslissing van de Raad van Discipline in Den Haag uit november 2012. De maatregel: een enkele waarschuwing.

23 dec 2013

Bart de Man is per 1 januari 2014 de nieuwe Managing Partner bij Kennedy Van der Laan. In deze rol volgt hij Casper Schouten op die sinds 2010 een bestuursfunctie bekleedde.

21 dec 2013

It’s the most wonderful time of the year. Vol kerstborrels- en feesten, natuurlijk ook bij de grote advocatenkantoren. Hoe luxe mag het zijn? Hoe ver springen advocaten uit de band in de donkere dagen voor Kerst? Valt reuze mee: drie kantoren die een kijkje in de keuken willen geven, houden het relatief bescheiden en houden bovendien de kerstgedachte in ere door volop aan liefdadigheid te doen.

21 dec 2013

Mijn gedachten zijn deze donkere dagen bij Ron van Asperen. Hij sjoemelde – al dan niet in eendrachtige samenwerking met kantoorgenoten – met aanvragen voor rechtsbijstand. Dat deden er wel meer. Maar Van Asperen staat nu voor de strafrechter. Ron is de Sjaak.

20 dec 2013

Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer, De Librije in Zwolle, behield dit jaar opnieuw zijn drie Michelinsterren. De Librije staat bekend om zijn constante kwaliteit en gerechten met authentieke regionale producten zoals snoekbaars, watermunt en cantharellen. Deze kerst kunt u zich door De Librije laten inspireren voor het kerstmenu, want we hebben een recept van de chef dat we met u mogen delen.

19 dec 2013
Mini

In de volgende nieuwsbrief Advocatie Personal Branding gaan we weer op pad met een fraaie nieuwe bolide (we mogen rijden in de BMW 328i Gran Turismo), in deze editie laten we ons licht schijnen over het autonieuws van de afgelopen weken. Zo is de nieuwe Renault Mégane CC gepresenteerd, heeft Mercedes de nieuwe E-Klasse Edition Sport in de markt gezet en lanceert Ford de eerste ‘Europese’ Mustang sinds vijftig jaar. En oh ja, de nieuwe Mini komt eraan.

19 dec 2013

Bouwbedrijf Heijmans heeft Brinck Groep BV overgenomen, producent van slimme gas, elektra-, water- en warmtemeters. Een verrassende transactie in een sector waarin veel bouwprojecten van failliete concurrenten worden overgenomen.

19 dec 2013

Overal in de wereld zoekt hij de leegte van de bergen en de woestijn. Advocaat Frank van der Bruggen reisde naar Peru, Bolivia, Marokko, Egypte en Jordanië. En de absolute favoriet: Nepal, het land van de Himalaya. Dat is zo gebleven, ondanks dramatische gebeurtenissen gedrurende een reis eind 2008. Tijdens een tiendaagse voettocht door de bergen overleed een medereiziger aan een hartinfarct.

19 dec 2013

Na een jaar hard werken staan de feestdagen weer voor de deur. Zowel op 2e kerstdag als 2 januari verschijnt er daarom geen OverFusies.nl nieuwsbrief. De eerstvolgende OverFusies.nl nieuwsbrief kunt u in ieder geval verwachten op donderdag 9 januari.

Pagina's