december 2013

12 dec 2013

De toekomst van de Rechtswinkel Amsterdam is in ieder geval tot en met 2016 zeker gesteld. De kantoren De Brauw Blackstone Westbroek, Allen & Overy en Loyens & Loeff hebben voor de komende drie jaar financiële steun toegezegd. Er dreigde tot voor kort sluiting van de rechtswinkel per 2014, nadat de gemeente Amsterdam in 2012 besloot de subsidie stop te zetten.

12 dec 2013
Essential cases

Wij hebben de Hoornse taart, Lindenbaum Cohen en de Hollende kleurling, om er maar een paar te noemen. in Engeland heeft The Guardian een lijst van negen arresten opgesteld die elke rechtenstudent moet kennen. Ook handig voor de Nederlandse rechtenstudent die zich een beetje door een conversatie moet bluffen met een Engelse student of toekomstige collega.

12 dec 2013

Hoe maak je het als docent zijnde je studenten zo makkelijk mogelijk? Simpel: voeg volledige modelantwoorden toe aan de grootste opgave in een hertentamen. Terwijl de betreffende essayvraag ook al in het originele tentamen stond. Het is een fout die de Amerikaanse docent Jeff Sovern van de New Yorkse St. John School Of Law niet nog eens zal maken.

12 dec 2013
Uitglijders

Altijd leuk om te lezen: een top 5 van social media blunders van advocaten en rechtenstudenten van het afgelopen jaar, opgesteld door de Amerikaanse website Findlaw. ‘Think before you tweet, don’t be a boob on Youtube, Facebook can get you fired.’

11 dec 2013
Juriaan Mensch

Advocaten zeggen dat ze tegenwoordig naar de klant toe gaan en pro-actief zijn. En dat ze zich goed ‘verdiepen in de business van de cliënt.’ Er is een ‘empatische’ opstelling. Broodjes ………. (vul hier specialisatie in) worden niet meer verkocht, er wordt echt ‘goed geluisterd’ naar wat de klant wil. En, daar komt de uitsmijter: ze zijn tegenwoordig ‘ondernemer’. Allemaal.

05 dec 2013
Monika Chau Duivis

Monika Chao Duivis is Legal Woman of The Year 2013. Chao Duivis leidt sinds 2004 de sectie Bouwrecht op de TU Delft. Een vrouw in een mannenwereld, met studenten die vaak wars zijn van het vak. Jurylid Louis Burggraaf: "Maar Monika krijgt het voor elkaar om in die setting studenten te overtuigen dat juridische kennis noodzakelijk is. En dat is knap.”