januari 2014

31 jan 2014

De rechtbank in Utrecht heeft vrijdag de 23-jarige Nasr A. uit Amersfoort veroordeeld tot 9 maanden cel en 180 uur werkstraf omdat hij een advocaat uit Den Haag heeft afgeperst. A. en een medeverdachte eisten 90.000 euro van de 53-jarige advocaat nadat deze seks had gehad met een 16-jarig meisje.

31 jan 2014
In charge

Juristen met een leidinggevende functie (partners, general counsel en hoofden juridische zaken binnen de overheid) werken gemiddeld 55 uur per week, terwijl contractueel gemiddeld 38,5 uur is afgesproken. In 90% van de gevallen staat daar geen financiële compensatie tegenover. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder 600 juristen, uitgevoerd in opdracht van Den Engelsen Legal search.

30 jan 2014
Centraal Boekhuis

Logistiek dienstverlener CB (het voormalige Centraal Boekhuis) koopt 50% van de aandelen in modetransporteur Fashionwheels. Beide bedrijven tekenden op 7 januari de definitieve samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking past bij de ambitie van beide bedrijven om verder te groeien in de West-Europese modelogistiek.

30 jan 2014
CDI Global

CDI Global Nederland en Reitsma & Wertheim & Polano (RWP, vroeger Reitsma & Wertheim & Partners) gaan samen verder. Het gaat om twee van de oudste gespecialiseerde en onafhankelijke fusie- en overnamekantoren in Nederland. De kantoren gaan samen verder onder de naam CDI Global The Netherlands, dat onderdeel is van het wereldwijde M&A netwerk CDI-Global, dat 37 kantoren in 21 landen heeft.

30 jan 2014

De Amerikaanse kabelreus Libery Global doet een openbaar bod op alle aandelen Ziggo die zij nog niet in handen heeft. Het bod van Liberty Global, moederbedrijf van UPC, komt neer op € 34,53 per aandeel. Het bedrijf betaalt dat deels in cash (€ 11 per aandeel) en voor de rest in aandelen. Met het bod waardeert Liberty Global, dat reeds 28,5% van Ziggo in handen heeft, de Nederlandse kabelaar op ongeveer € 10 miljard. De deal is daarmee ongeveer € 4,8 miljard waard.

30 jan 2014

Allen & Overy is in Engeland het bekendste merk onder de advocatenkantoren, gevolgd door DLA Piper, Eversheds en Irwin Mitchell. Dat meldt The Lawyer.

30 jan 2014

Het aantal advocaten met een werkloosheidsuitkering is in vier jaar tijd verdubbeld, van 82 in 2010 tot 168 eind 2013. Dat blijkt uit cijfers van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, aldus het Advocatenblad. Het gaat hierbij om advocaten die in loondienst hebben gewerkt.

29 jan 2014

Het is hoog tijd voor hervormingen binnen de juridische sector, en de nieuwe generatie jonge advocaten is er klaar voor deze eigenhandig te bewerkstelligen. Zoveel wordt duidelijk uit een nieuw Amerikaans onderzoek dat Eversheds in de tweede helft van 2012 hield onder 1800 jonge juristen (23-40 jaar) uit 73 landen. Het doel van het onderzoek: ‘to take a snapshot of the sector’s future leaders.’ 

29 jan 2014

Rechtsbijstandverzekeraar DAS past haar polisvoorwaarden aan naar aanleiding van de uitspraak van het Europese Hof van Justitie van november 2013 over de uitleg van de vrije advocaatkeuze. Dat laat DAS weten in een persbericht.

29 jan 2014

De van oorsprong Roemeense Irina Buga (25) is op de eerste plaats beland van de Best Young Professionals Law Top 50 van Memory Magazine. Met deze titel mag Buga zich de meest belovende jonge Nederlandse juriste van het jaar noemen. Haar proefschrift moet ze de komende maanden nog afronden, maar een contract bij De Brauw Blackstone Westbroek werd in 2012 al getekend.

29 jan 2014
Juriaan Mensch

Stel uzelf een driehoek voor. Gelukt? Nu een vijfhoek. Dat gaat ook nog wel. Roep nu het beeld op van een heptadecagoon - een mooie naam voor een zeventienhoek. Gefeliciteerd als u dat lukt, u bent waarschijnlijk een soort idiot savant.

28 jan 2014

De vorig jaar augustus failliet verklaarde notaris Greving uit Etten-Leur is door de Kamer van Toezicht in Den Bosch officieel uit zijn ambt gezet. Het besluit volgt op een reeks door het Bureau Financieel Toezicht (BFT) vastgestelde overtredingen die Greving had begaan. Ook een Amsterdamse notaris die geld uit zijn kantoor naar kledingwinkels sluisde, mag zijn werk niet langer doen. 

28 jan 2014

Na de stortvloed van de afgelopen weken, is het deze week weer beduidend rustiger aan het transferfront. Advocaat Daniël Haije is per 1 januari 2014 partner bij Hoogenraad & Haak, advertising + IP advocaten, en Coen Fledderus is toegetreden tot Van Beem De Jong Advocaten en Frank Butselaar treedt toe to Certa Legal.

28 jan 2014

Bram Moszkowicz is dinsdag veroordeeld tot een onvoorwaardelijke schorsing van een maand in de tuchtzaak die Estelle Cruijff tegen hem had aangespannen. De Raad van Discipline vindt de gegrond verklaarde klachten ernstig genoeg om deze maatregel te rechtvaardigen, ondanks het feit dat de ex-advocaat vorig jaar april van het tableau werd geschrapt. Deze schorsing is de vierde maatregel tegen hem sinds de schrapping.

28 jan 2014

In het Brusselse paleis van justitie is gisteren een man opgepakt nadat hij een advocate aanviel. Er waren maar liefst zes agenten nodig om de man te overmeesteren, aldus HLN.BE.

Pagina's