februari 2014

28 feb 2014

De Koninklijke Notariële Beroepsvereniging (KNB) verwacht in het lopende boekjaar een verlies van bijna anderhalf miljoen euro door achterblijvende inkomsten. Dat blijkt uit het financieel jaarverslag 2012/2013 en de begroting 2013/2014, waarmee de ALV van de KNB dinsdag 4 maart heeft ingestemd. Ook voor boekjaar 2014/2015 is een negatief resultaat van ruim negen ton ingecalculeerd.

27 feb 2014

TenneT heeft een mede-investeerder gevonden voor offshore netaansluiting Dolwin 3. De aansluiting is bestemd voor windmolenparken in de Duitse Noordzee. Het Deense Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) betaalt € 384 miljoen voor een economisch belang van 67% en 49% stemrecht in het project.

27 feb 2014

Online drukkerij Vistaprint neemt haar Deventer branchegenoot People & Print Group over. Het target bestaat uit verschillende online drukkerijen die zich vooral richten op de Nederlandse en Belgische markten. Met de deal is € 24 miljoen gemoeid. De betrokken partijen verwachten de deal af te ronden in het tweede kwartaal van dit jaar.

27 feb 2014

Montagu Private Equity neemt een meerderheidsbelang in DORC, een Nederlandse fabrikant van instrumenten, apparaten en vloeistoffen voor oogchirurgen. Volgens bronnen ligt het overnamebedrag rond de $ 275 miljoen. De verkoop van DORC was een high-profile transactie in de Nederlandse M&A-markt gezien de dealwaarde en grote interesse vanuit de markt tot het laatste moment van de veiling.

27 feb 2014
Katinka Middelkoop van Allen & Overy

Allen & Overy heeft bekend gemaakt dat per 1 mei aanstaande wereldwijd 16 partnerpromoties zullen plaatsvinden. In Nederland werd Katinka Middelkoop benoemd tot partner van de praktijkgroep Corporate.

27 feb 2014
Katfight

De Staat der Nederlanden heeft niet onrechtmatig gehandeld door de advocaatkosten van rechter Westenberg te betalen in de zaken naar aanleiding van het in 2004 gepubliceerde boek Topadvocatuur van Micha Kat. Dat heeft de rechtbank Amsterdam vorige week woensdag beslist. Volgens de rechtbank heeft de Staat niet gehandeld in strijd met fair play of equality of arms. Verder kon de Staat in redelijkheid besluiten om de kosten van Westenberg te vergoeden, omdat de integriteit van de rechtspraak in het geding was.

26 feb 2014

Baker & McKenzie heeft Corinne Schot en Herman Huidink verkozen tot nieuwe bestuursleden van kantoor Amsterdam. Zij volgen Frank Kroes en Wouter Paardekooper op die afscheid nemen als lid van het bestuur.

26 feb 2014

Staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie blijft erbij dat de driejarige vervaltermijn voor het indienen van tuchtklachten tegen een notaris moet worden losgelaten. Volgens hem kan het loslaten van de vervaltermijn een oplossing bieden voor de gevallen dat de klager een meer dan drie jaar oude klacht indient, maar hem de overschrijding van de klacht niet verweten kan worden. Dat antwoordt Teeven op vragen van de Eerste Kamer.

26 feb 2014

Als het aan de Vlaamse socialisten ligt van de partij SP.A (Socialistische Partij Anders), wordt het notariaat in België op termijn volledig afgeschaft. De partij wil beginnen met het aanpassen van de honoraria voor notarissen, zo staat in het verkiezingsprogramma. SP.A-minister van Wonen Freya van den Bossche bevestigt de plannen in een interview, melden Belgische media.

26 feb 2014

Saskia van den Eerenbeemt is begin februari beëdigd tot toegevoegd notaris aan notaris Thea Berkhout bij Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat. Van den Eerenbeemt is sinds 2000 werkzaam als kandidaat-notaris en sinds 2003 verbonden aan Dijkstra Voermans.

26 feb 2014

Slechts een kwart van de advocaat-stagiaires en medewerkers noemt het toekomstperspectief op hun kantoor aantrekkelijk. Dat blijkt uit eerste Medewerker en Stagiaire Onderzoek 2014 door Bruins Coaching & Advies, uitgevoerd in samenwerking met Sdu Uitgevers. Bovendien verschaffen veel kantoren onvoldoende duidelijkheid over de toekomstperspectieven die zij hun jongere medewerkers te bieden hebben.

26 feb 2014

Een advocaat uit Den Bosch is drie maanden geschorst omdat hij bij een schimmige transactie met een gestolen boot het door hem gevraagde advies van de deken niet heeft afgewacht. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerde beslissing van de Raad van Discipline in Den Bosch.

26 feb 2014

Vlak voordat op vrijdag 21 maart de Stand van de Advocatuur en het Notariaat 2014 wordt onthuld, trapt keynote speaker Mark van Eck de bijeenkomst in Amsterdam af met zijn visie op de positionering van advocatenkantoren anno 2014. Zijn motto: bedrijven, en dus ook advocatenkantoren, zijn succesvoller als ze werken vanuit dát wat ze uniek maakt: hun identiteit en overtuiging. Ofwel: hun merk.

26 feb 2014

Advocaten die slachtoffers van zware gewelds- en zedenmisdrijven of nabestaanden van slachtoffers bijstaan, moeten vanaf juli dit jaar verplicht een basisopleiding volgen. Dat heeft het Ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag bekendgemaakt. Wie de opleiding niet volgt, komt niet in aanmerking voor een rechtsbijstandvergoeding. 

25 feb 2014

Advocates Nanouck Schmeitz (foto links) en Karen Beijerman zijn recentelijk toegetreden tot Fiorens arbeidsrecht & organisatieadvies, een bureau gevestigd in Utrecht. Zij voegen zich bij Edwin Werner, die Fiorens in 2010 oprichtte. Gedrieën voeren zij nu een gespecialiseerde arbeidsrechtpraktijk, zichzelf intussen niet profilerend als advocatenkantoor, maar als business partner. 

Pagina's