maart 2014

31 mrt 2014

De Amsterdamse rechtbank heeft nader onderzoek gelast naar een voormalig Amsterdams notaris die vorig jaar in totaal 1,3 miljoen euro van cliënten kwijtraakte, naar eigen zeggen door oplichting. Volgens Het Parool gaat het om ex-notaris Bernard Blijleven, die begin februari 2014 door het Amsterdamse Gerechtshof uit het ambt werd gezet en eerder al failliet werd verklaard.

31 mrt 2014

Op dinsdag 20 mei 2014 geeft prof. Richard Birke de training 'Hoe ons verstand ons in de mailing neemt. De psychologie achter onderhandelen.'  Deze training bouwt voort op het baanbrekende boek 'Thinking, Fast and Slow', dat u na aanmelding krijgt toegezonden. (4 PO/PE NOvA, KNB, NMI).

31 mrt 2014

Toe aan een nieuwe auto ‘van de zaak’? Dan kunt u natuurlijk gaan winkelen bij ‘de grote drie’, maar eerlijk is eerlijk, dat getuigt niet van een groot oorspronkelijk denkraam. U bent individualist, onderscheidend en succesvol bovendien, dus waarom zou u zich conformeren aan het establishment, waar saaimans de scepter zwaait?

31 mrt 2014

Casual Friday is uit. Tenminste, in de Londense City. Daar wordt casual vooral geassocieerd met slordig, onverzorgd, respectloos – en wie kan zich dat in deze tijd nog veroorloven? Juist, de Nederlandse advocaat. Hier is Casual Friday nog springlevend. En niet alleen op vrijdag.

31 mrt 2014

Het lentezonnetje is al een paar keer doorgebroken, waardoor bij menigeen de drang naar lichter eten toeneemt. Geen stamppotten of erwtensoep met rookworst meer. Het is nu tijd voor smoothies, salades en groenten. Voor inspiratie hoeven we niet lang te zoeken, want menig vrouwelijke celebrity werpt zich op als goeroe van de gezonde levensstijl.

31 mrt 2014

Vorige week stond op LinkedIn een lijstje met de top 10 van meest irritante collega’s. Nu hebben wij ons de afgelopen jaren regelmatig geërgerd aan de wortelknagende secretaresse, de ondermijnende frenemy of de veel te blije eikel. Dus hieronder onze top 5 van collega’s die thuiswerken tot een zegen maken.

30 mrt 2014

Een gelikte inside look in de top van de New Yorkse corporate advocatuur, dat biedt de vlotte Amerikaanse hitserie Suits, die in de VS inmiddels al drie seizoenen op weg is. In Nederland heeft het eerste seizoen net een officiële release op DVD en Blu-Ray gekregen; RTL4 zendt de serie vanaf januari 2014 wekelijks uit.

28 mrt 2014

De Telegraaf hoeft twee berichten over voormalig advocaat Robert Moszkowicz niet te rectificeren, zo heeft de voorzieningenrechter vrijdag bepaald na een kort geding. De krant had in haar berichtgeving Moszkowicz aangeduid als een verdachte, wat volgens de rechter gezien de context van de artikelen geoorloofd was.

28 mrt 2014

De Nederlandse vestiging van Bird & Bird heeft vrijdag een eigen online kennisportal gelanceerd. De naam Birdbuzz.nl is niet voor niets gekozen: het is de bedoeling om nadrukkelijk buzz te creëren ‘in de voor ons relevante vakgebieden en sectoren,’ meldt het persbericht.

27 mrt 2014
Jasper Rodewijk van BDO M&A

Jasper Rodewijk (28 jaar) is per februari als senior adviseur Transaction Advisory Services in dienst getreden bij BDO Consultants.

27 mrt 2014
Floris van de Bult van Allen & Overy

Per 1 mei aanstaande benoemt Allen & Overy Floris van de Bult (foto) en Frits Gerritzen tot counsel bij het Amsterdamse kantoor.

27 mrt 2014
Loonstrook

Uitzendorganisatie Manpower neemt Salarisprofs, een detacheerder van salarisadministrateurs over van Profsgroup. Manpower levert momenteel vrijwel geen dienstverlening op het gebied van salarisadministratie en met Salarisprofs haalt het bedrijf deze discipline alsnog binnen.

27 mrt 2014
TV Scherm

De Aziatische beeldschermfabrikant TPV Technology koopt het resterende 30% belang dat Philips nog had in TP Vision, dat onder meer verantwoordelijk is voor het ontwerp, de productie, distributie, marketing en verkoop van Philips-tv's. De dealwaarde is afhankelijk van de toekomstige prestaties van het tv-bedrijf, maar in ieder geval meer dan € 50 miljoen.

27 mrt 2014

Het schijnt een wezenlijk probleem te zijn bij onze zuiderburen, de gerechtelijke procedurefout. Regisseur Jan Verheyen heeft zich erover opgewonden, maakte vervolgens enkele jaren een grondige studie van het onderwerp en levert nu de onderhoudende film Het vonnis af: een courtroom drama als pamflet.

27 mrt 2014

Investeringsmaatschappij Egeria neemt dakramenspecialist JET-Group over van private equitybedrijf H2. Egeria wil de positie van het bedrijf verder versterken door onder meer aanvullende overnames te doen. De betrokken partijen verwachten de transactie af te ronden in het tweede kwartaal van dit jaar.

Pagina's