mei 2014

27 mei 2014

Net als in 2012 heeft Loyens & Loeff de Gouden Spreekbuis in de arbeidsmarkt voor afstuderende juristen in de wacht gesleept. De door Blauw Research toegekende onderscheiding is bestemd voor de werkgever die onder haar doelgroep aantoonbaar de beste ontwikkeling heeft doorgemaakt en het hoogst scoort op naamsbekendheid, imago en voorkeurspositie.

14 mei 2014

De Leidse rechtenfaculteit breidt het aantal masters voor rechtenstudenten flink uit met liefst vijf nieuwe opleidingen. Het gaat om een Nederlandstalige master arbeidsrecht en de internationale, Engelstalige masters International civil and commercial law, European and international human rights law, European tax law en Law and digital technologies.

14 mei 2014

Vol goede moed reist rechtenstudente Cleo van Laerhoven af naar Canada om daar vijf maanden te studeren, nog niet wetende wat voor web van moord en intriges haar daar te wachten staat. Deze studente is de hoofdpersoon in de nieuwe, tweede thriller van schrijfster Nathalie Pagie: ‘De Campus.’ Een verhaal dat deels eigen ervaringen van de auteur bevat…

14 mei 2014

Wij nodigen je uit om persoonlijk kennis te maken met de Open Universiteit. Kom naar onze Studie Match Dagen van 2 t/m 6 juni 2014! Hier bekijken wij gezamenlijk je mogelijkheden en je ontvangt een studieadvies op maat.

14 mei 2014

Advocatie TV was maandag aanwezig bij de zaak van deken Bas Martens tegen anti-kerwapen advocaat Meindert Stelling. Martens eistte bij de Haagse Raad van Discipline onmiddellijke schorsing van Stelling, omdat die de toga zou misbruiken om telkens weer "activistische stellingen naar voren te brengen”. Stelling voerde uitvoerig en gemotiveerd verweer. Een impressie van een principezaak.

12 mei 2014
Zoza's

Je loopt in een flink tempo door de gang, met een dossier nonchalant onder je arm geklemd, je duim scrollend over je BlackBerry. 'Jemig, wat is het belachelijk druk,' klaag je net hard genoeg. 'Kan je een nieuw dossiernummer openen?', roep je in het voorbijgaan naar je secretaresse. Je lijkt zelfverzekerd, maar wie goed kijkt ziet een trillende mondhoek, een zenuwtrekje bij je linkeroog.

01 mei 2014

Gedreven. Scherp. Businesswise. Dat moet je zijn als je een van de 24 insiders van Allen & Overy wilt worden. The Insiders is een unieke real life business course voor rechtenstudenten en vindt plaats van 14 t/m 18 juli 2014 met een introductiedag op 4 juli 2014. Schrijf je nu in!

01 mei 2014

Het moet wel een ijzeren discipline vergen: de 19-jarige Jackie Groenen combineert vanuit Londen een rechtenstudie aan de Tilburgse universiteit met een plek in het vrouwenteam van Londense voetbalclub Chelsea. Afgelopen maand speelde ze de eerste wedstrijden voor het team dat momenteel de damescompetitie FA WSL (Football Association Women’s Super League) aanvoert.

01 mei 2014

De ex-vrouw van zedendelinquent Marc Dutroux, Michelle Martin, is begonnen aan een rechtenstudie aan de hogeschool van Namen. Dat melden verscheidene Belgische media na het nieuws van eerder deze week dat Martin spoorloos verdwenen zou zijn uit het klooster waar zij sinds haar voorwaardelijke vrijlating verblijft. 

01 mei 2014

De rechtenstudent die ervan wordt verdacht dat hij de voorzitter van de examencommissie propedeuse van de Leidse rechtenfaculteit stelselmatig met de dood heeft bedreigd, moet zich op dinsdag 22 juli voor de rechter verantwoorden. Dat bevestigt de Haagse rechtbank desgevraagd.

01 mei 2014

Woensdag is de nieuwe recruitmentsite van Stibbe live gegaan. Dat meldt het kantoor in een persbericht. ‘Geen traditionele campagne waarin wij de student proberen te overtuigen om voor ons te kiezen. Wij geloven niet in het opkloppen van de realiteit. Wij geloven dat een goede student zich een eigen beeld vormt,’ aldus het kantoor.