juni 2014

24 jun 2014

Nee, niet de one hit wonders achter het nummer Sweat A la la la Long, maar een soort Vrijmetselarij voor single young professionals. Kent u het? Nee? Dat betekent dat niemand u heeft uitgenodigd om mee te doen. U bent waarschijnlijk a. niet succesvol genoeg, b. een inwoner van Purmerend, of c. van het type: 'hadden jullie geen orthodontist in het dorp? Nou ja, die tanden geven je wel een karakteristiek hoofd!'

19 jun 2014

Fleur Brockhus (voormalig advocate, schrijfster van De Urenfabriek, columnist van Advocatie) en Karima O’Flynn (voormalig advocate, blog ZoZuidas, mede-auteur van Project Dromenland) hebben samen een nieuw boek geschreven: Juffrouw Holle, Een sprookje voor de moderne vrouw. In het boek gaan twee jonge vrouwen met de nodige issues in retraite bij Juffrouw Holle, een wijze, krachtige vrouw die het tweetal weer met beide benen op de grond krijgt. “Wij denken dat heel veel jonge vrouwen graag een juffrouw Holle aan hun zijde zouden willen hebben.”

18 jun 2014

Hoe lang duurt het nu eigenlijk voordat je met behulp van een goede baan die duurbetaalde rechtenstudie hebt terugverdiend? Dat valt voor de gemiddelde rechtenstudent reuze mee: mannen hebben zo’n vier jaar nodig, de nog altijd iets minder verdienende vrouw vijf jaar, zo stelt een overzichtelijke rekentool van de Algemene Rekenkamer: de Rendementschecker.

18 jun 2014

Voerde Nederland woensdagavond een hevige strijd tegen Australië op het WK voetbal, eind mei stond een Australische Amsterdam Law School-studente namens de Nederlandse UvA nog in de halve finale van de ELSA WTO Moot Court Competition. Na ver te zijn gekomen, strandden Katherine Connolly – oorspronkelijk uit Sydney - en Pauline Wilson in de halve finale tegen het Griekse team, dat de competitie uiteindelijk won.

18 jun 2014

Ze hebben duidelijk hun best gedaan: fleurige jurkjes, grafische prints, goed gesneden jasjes en bijna iedereen – een enkele instapper daargelaten – op killer heels. De legal women die zich hebben verzameld bij Kennedy Van der Laan zijn klaar voor de kritische blik van modekoning Mart Visser.

17 jun 2014

Nora van Oostrom, voormalig hoogleraar Notarieel Recht aan Universiteit Utrecht en woordvoerder van de KNB, treedt per 1 juli in dienst bij de Law Firm School als Executive Manager Onderwijs en E-Learning. Zij zal deze nieuwe functie combineren met haar woordvoerderschap van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) en haar adviseurschap bij NautaDutilh.

05 jun 2014

Na een loopbaan als (straf)advocaat waarbij Britta Böhler onder anderen Volkert van der Graaf, leden van de Hofstadgroep en Ayaan Hirsi Ali bijstond, is de geboren Duitse sinds 2012 bijzonder hoogleraar advocatuur aan de UvA. In haar colleges heeft ze onder meer diepgaande aandacht voor haar specialisatie beroepsethiek. "Dit fundament van de advocatuur dreigt steeds vaker te worden vergeten.'

05 jun 2014

De Groningse rechtenfaculteit verhuist in 2017 naar het huidige pand van de Openbare Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. De Rijksuniversiteit Groningen heeft het pand gekocht als gevolg van de verhuizing van de bibliotheek naar het Groninger Forum, meldt de Ukrant.

05 jun 2014

Werd het nieuwe UvA-praktijkvak Clinic Technologie, Media & Communicatie begin dit jaar aangekondigd, inmiddels zijn tien studenten informatierecht druk in de weer met de juridische advisering van vijf Amsterdamse startups. Stijn Elfrink is een van de uitverkorenen: “Het is meer dan een keuzevak. Het draait om echt juridisch advies; dus je kunt je er niet gemakkelijk vanaf maken.“

04 jun 2014

Twee advocatenkantoren van enige omvang failliet in een tijdsbestek van twee weken. Zit er een faillissementsgolf in de advocatuur aan te komen? Wordt 2014 het ‘jaar van de slachting?’, vroeg een Twitteraar zich vanmorgen af.

04 jun 2014

Als gevolg van de steeds strengere wetgeving en het groeiend aantal bedrijfsrisico’s beperkt het werk van de General Counsel zich steeds minder tot puur juridische aangelegenheden, en krijgt hij een steeds meer strategische rol. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van KPMG naar de rol van de General Counsel bij ruim driehonderd bedrijven in ruim dertig verschillende landen.

03 jun 2014

Het duurde wat jaartjes voordat Rob van Essen een juridische functie tegenkwam die gevarieerd en uitdagend genoeg was om hem langer dan een paar jaar op een plek te houden. Na een tocht door het hele land langs uiteenlopende juridische functies, blijkt de dagelijkse praktijk als bedrijfsjurist bij havenbedrijf Groningen Seaports ruimschoots aan zijn behoeften te voldoen.