juli 2014

31 jul 2014

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft vier websites cq ledennetten opgeleverd van de specialistenverenigingen: de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN), de Vereniging van Notarieel Registergoederen Specialisten (NRS), de Vereniging van Notarieel Ondernemingsrechtspecialisten (VOC) en de Vereniging van Mediators en Scheidingsbemiddelaars in het Notariaat (VMSN).

31 jul 2014

Strafrechtadvocaat Pieter van der Kruijs gaat in de regio Den Bosch een nieuw soort buurtbemiddeling opzetten. Ruziënde partijen kunnen straks een advocaat, jurist of politieagent inschakelen bij onderlinge gesprekken. “Ik streef naar democratisering van de rechtspraak. Een beetje zoals vroeger: problemen onder leiding van de dorpsoudste in het buurthuis oplossen.”

31 jul 2014

Juridische afdelingen van bedrijven in Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA) zijn het afgelopen jaar gegroeid van gemiddeld twaalf naar zestien medewerkers. In 2012 bestond de gemiddelde juridische afdeling nog uit tien juristen. Dat schrijft The Lawyer naar aanleiding van een onderzoek door Legal recruitment specialist Laurence Simons.

30 jul 2014

Vastgoedfonds Corio heeft dinsdag laten weten dat voorwaardelijke overeenstemming is bereikt over een overname van het bedrijf door het Franse Klépierre. Beide partijen zijn sterke spelers op de commerciële vastgoedmarkt en hebben een naam opgebouwd in het ontwikkelen en beheren van winkelcentra. De beoogde fusie van Klépierre en Corio moet voornamelijk schaalvoordeel en een prominentere rol op de Europese markt gaan leveren.

30 jul 2014

Militair strafrechtadvocaat Sébas Diekstra heeft minister van Defensie Hennis-Plasschaert een brief gestuurd waarin hij zich beklaagt over het vermeende afluisteren van hem en zijn cliënten door de militaire geheime dienst MIVD. Dat schrijft de Telegraaf woensdag.

30 jul 2014

Ballast Nedam neemt afscheid van zijn vennootschappen CNG Net, LNG24 en CNG Net Realisatie. De verkoop van de bedrijven levert de bouwer uit Nieuwegein een boekwinst op van ruim vijf miljoen euro.

30 jul 2014

Een advocaat mag de Haagse Orde van Advocaten een ‘etnische silo’ noemen, en stellen dat er bij de organisatie sprake is van ‘een gebrek aan etno-diversiteit’ en een ‘melanine-deficit’. Het Hof van Discipline vernietigt de uitspraak van de Raad van Discipline, die de uitlatingen van de advocaat nog een berisping waard achtte.

30 jul 2014

Een groeiend aantal grote Amerikaanse bedrijven heeft plannen om zich in een Europees land met lagere belastingtarieven te vestigen, melden media in de VS. Enkele van de grootste Nederlandse kantoren – De Brauw Blackstone Westbroek, NautaDutilh, Stibbe – zouden deze bedrijven vaker adviseren over de mogelijkheden tot een zogenoemde inversie. Dit terwijl president Obama hiervoor een stokje probeert te steken met een wetswijziging.

30 jul 2014
Johan Koggink

Bij wijze van uitzondering deze keer geen bestuursvoorzitter, maar een kantoordirecteur in de serie Bestuursvoorzitters van Advocatie TV: Johan Koggink van Van Benthem & Keulen. Gevraagd naar de uitdagingen voor de komende vijf jaar: “De grootste uitdaging is om bovenop die markt te blijven zitten. De veranderingen gaan snel, mede omdat de cliënt heeft ontdekt dat hij, door kritisch te zijn en druk te zetten op advocatenkantoren, de spelregels kan veranderen.”

30 jul 2014

Gedwongen kiezen tussen de advocatuur of de vol kicks zittende racesport? Advocate en kartcoureur Natasja Elderman uit Zwolle zou het niet kunnen. Dus combineert zij beide met hetzelfde perfectionisme. Als deelneemster aan het Belgische tv-programma Racing Stars hoopt ze haar entree in de autosport te maken, en wel met een deelname aan de 24 uur van Zolder op 30 en 31 augustus.

30 jul 2014

Notarissen hebben in het afgelopen jaar extra aandacht gekregen voor hun financiën en financiële administratie. Dat concludeert het Bureau Financieel Toezicht (BFT) in haar jaarverslag 2013 op basis van het aantal tuchtklachten tegen notarissen dat vorig jaar vanuit het BFT is ingediend. Waren dit er in 2011 nog 44, in 2013 bedroeg het aantal tuchtklachten 9.

29 jul 2014

Een advocaat die naliet zich te stellen als raadsman van twee cliënten, een zitting miste en een voorschot weigerde terug te betalen, is door de Raad van Discipline in Den Haag van het tableau geschrapt. De advocaat was al eerder tegen tuchtrechtelijke veroordelingen opgelopen.

29 jul 2014

Een mens moet zichzelf af en toe eens durven te verwennen. En omdat ‘open rijden’ zonder twijfel tot de grotere genoegens des levens behoort, is de aanschaf van een cabriolet alleszins verdedigbaar. Helaas is daarbij de scheidslijn tussen ‘levensgenieter’ en ‘poseur’ flinterdun, hetgeen de keuze er niet eenvoudiger op maakt.

29 jul 2014

Advocaat Aernoud Bourdrez vertrok met zijn vriendin en hun tweeling van 1,5 jaar voor zes maanden naar Buenos Aires in Argentinië. “Toen we opstegen, was het alsof we met z’n vieren op een vlot dreven. Een mooi gevoel.”

29 jul 2014

De man die anderhalf jaar geleden op voormalig advocaat Marcel Senders zou hebben geschoten, blijft in voorarrest. Dat heeft de rechtbank Oost-Brabant maandag bepaald.

Pagina's