september 2014

26 sep 2014

Sinds december 2013 te zien op Youtube, maar nu ontdekt: de Top 10 van meest memorabele advocaten op het witte doek, en de Top 10 van de meest memorabele advocaten op het blauwe oog. Samengesteld door Watchmojo, voorzien van veel fragmenten en uitsluitend Amerikaans. Ook lijken een paar toppers te ontbreken, zoals echtscheidingsadvocaat Miles Masey uit Intolerable cruelty. Bij de TV-advocaten ontbreekt de recente hitserie Suits. Hoe dat ook zij: onze weekend kijktip.

23 sep 2014

Begin dit jaar sprak Time Magazine over een revolutie: mindfulness verovert de wereld. Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is een mindful alternatief. Banken adviseren hun klanten om hun geld mindful uit te geven, grote werkgevers zoals Google trainen hun werknemers in mindfulness om betere resultaten te behalen en ouders kunnen mindful parenten.

18 sep 2014

Een 24-jarige rechtenstudent van de Universiteit Maastricht wordt ervan verdacht dat hij 35.000 euro aan subsidiegeld van een kinderboerderij heeft gestolen. De fraude zou hij hebben gepleegd in de tijd dat hij penningmeester was van de stichting die achter de Maastrichtse kinderboerderij De Heeg zit.

18 sep 2014

Sommige rechtenstudenten weten al snel zeker dat ze carrière in de financiële wereld willen maken. Maar hoe en waar precies? Bij een van de grote, prestigieuze advocatenkantoren of toch bij een van de bekendste banken van het land? NautaDutilh en Rabobank bieden samen een nieuwe uitkomst voor deze twijfelaars: een combistage van twee maanden.

18 sep 2014

Je opent Facebook en daar zie je ze weer staan. Harde tepels. Ze priemen boos door een wit t-shirt. Ruw wakker geschrokken door het ijswater dat alweer de volgende advocaat over zichzelf heen heeft gestort.

18 sep 2014

De Amerikaanse professor Brian Clarke vindt dat er tijdens de rechtenstudie structureel aandacht moet worden besteed aan de ‘dark side’ van de advocatuur: de stress, de hoge en soms onrealistische verwachtingen van cliënten, de urennormen en de onderlinge jaloezie onder advocaten. Volgens de professor kunnen zo depressiviteit en overspannenheid worden tegengegaan. Dat meldt The Wall Street Journal.

17 sep 2014

Van 11 t/m 16 november organiseert De Brauw wederom een business course die je hoe dan ook niet wilt missen. Dat durven wij rustig te zeggen, want jullie mogen zelf deze business course brauwen. Gaan we naar het Westen of toch naar het Oosten? Waar gaan we uit? Wat wil je nou écht leren? En wat vind je belangrijker: inhoud of fun?

17 sep 2014

Bird & Bird heeft de website werkenbijbirdenbird.nl een nieuw gezicht gegeven. ‘Deze nieuwe vormgegeven site is gebruiksvriendelijker en overzichtelijker dan de oude website. Naast het design is de website ook uitgebreid met meer informatie over de sectoren waarin Bird & Bird is gespecialiseerd en komen medewerkers aan het woord,’ aldus het kantoor in een persbericht.

04 sep 2014

Masterstudent Staats- en Bestuursrecht Yussef Al Tamimi mag zich de meest talentvolle student van de Amsterdamse VU noemen. Hij sleepte eerder deze week bij de opening van een nieuw academisch jaar de StudenTalentprijs in de wacht.

04 sep 2014

Ben je als (bijna) afgestudeerde rechtenstudent binnen afzienbare tijd op zoek naar een goede baan? Dan is het te hopen dat je expertise het contractenrecht, IT-recht of arbeidsrecht is. Want deze drie ervaringsprofielen zijn volgens werving- en selectiebureau Robert Walters momenteel het meest gevraagd in een arbeidsmarkt die ook voor juristen langzaam aantrekt.

03 sep 2014

Docenten en professoren aan rechtenfaculteiten doen er goed aan om niet teveel aandacht te besteden aan door advocaten en andere procesdeelnemers gemaakte blunders. Dat schrijft The Wall Street Journal. ‘It stifles learning, encourages counterproductive behavior and promotes illness,’ aldus onderzoeker Abigail Patthoff van de Chapman Universiteit in Californië.

02 sep 2014

International Card Services (ICS) is typisch zo’n bedrijf waar enkele miljoenen Nederlanders mee te maken hebben, al zal het merendeel zich hier niet bewust van zijn. Het in Diemen gevestigde ICS is Nederlands marktleider in de uitgifte van Visa- en Mastercard-creditcards. Winky Grote is er een van de drie bedrijfsjuristen en houdt er sinds vijf jaar alle mogelijke juridische borden draaiende.

02 sep 2014
Fleur Brockhus

Het beoordelingsgesprek. Een berg om tegenop te zien, formaat Kilimanjaro. Maar dat zou het natuurlijk niet moeten zijn. Eerder een dijk, of vooruit, een piepklein bergje. Een Vaalserberg.

02 sep 2014

De autoracende advocate Natasja Elderman is met haar teamgenoten als derde geëindigd in de GT Light Klasse tijdens de 24 uur van Zolder van afgelopen weekend. Daarmee overtroffen ze hun eigen verwachtingen: “Ons voornaamste doel was de race uitrijden en het materiaal zo heel mogelijk houden,” vertelt Elderman daags na de race, met de laatste restjes adrenaline nog in de aderen.