oktober 2014

31 okt 2014

De Haagse notaris Van de Velde is in hoger beroep gegaan tegen de schorsing van een week die de Kamer voor het Notariaat hem onlangs oplegde. Dit vanwege een foto die op Facebook circuleerde, waarop hij met bunny oren op het hoofd stond afgebeeld te midden van vastgoedkopers met nepborsten voor. Dat laat Van der Velde desgevraagd weten aan Advocatie, nadat de redactie de foto alsnog toegestuurd kreeg.

31 okt 2014

De Maastrichtse cartoonist Ruben Oppenheimer moet zijn cartoon over strafadvocaat Theo Hiddema rectificeren. Dat heeft de rechtbank in Maastricht vrijdagmorgen bepaald in een namens Hiddema aangespannen kort geding. De rechtbank ziet de spotprent als onrechtmatig, zo laat de Oppenheimer zelf weten op Twitter.

30 okt 2014

Rechtenstudenten in Leiden kunnen sinds 20 oktober leunen op de persoonlijke steun van liefst 275 alumni uit binnen- en buitenland, die zich opwerpen als mentor. Deze alumni werken momenteel onder meer bij grote advocatenkantoren als NautaDutilh, Loyens & Loeff, Stibbe en AKD, maar ook bij het Openbaar Ministerie of het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

29 okt 2014

Een Vlaamse advocate die ondanks een schrapping van het tableau haar werkzaamheden toch voortzette, is ternauwernood ontkomen aan een celstraf. Ze was overmand door schaamte om mensen te vertellen dat zij geen advocate meer was, waarvoor de rechter begrip toonde.

29 okt 2014

NPM Capital, het investeringsvehikel van familieconcern SHV, neemt schoolboekendistributeur Iddink over. Een keur aan juridische adviseurs werkte aan de deal met een waarde tussen de € 200 en 250 miljoen.

29 okt 2014

Het enige Nederlandse kantoor met een plek in de Global 100 van magazine The American Lawyer heeft zijn positie in die lijst nét aan weten te handhaven. Loyens & Loeff is in de 2014 Global 100 – gemeten naar omzet - gedaald van plaats 92 naar 100; de hekkensluiter behaalde een omzet van 384 miljoen dollar in het afgelopen financiële jaar. Een jaar eerder noteerde het kantoor nog 402 miljoen dollar omzet.

29 okt 2014

Na ruim vijf jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek te hebben gewerkt als IE- en media-advocaat, had Paul Tjiam behoefte aan reflectie. Dit in combinatie met een lange reis én een goede daad. Met dat doel voor ogen kwam hij begin oktober, niet zonder gevaar, vlakbij door IS gecontroleerde gebieden van Irak terecht. Hier deelde hij in vier vluchtelingenkampen speelgoed uit aan gevluchte kinderen.

29 okt 2014

Heel even leek de Orde van Advocaten het wel best te vinden dat strafadvocaat Peter Plasman zich liet uitbetalen in Bitcoin, de meest bekende cryptocurrency op dit moment. Het maakte niet uit of een advocaat zich nou in natura, regulier geld of Bitcoin liet betalen. Even later krabbelde de Amsterdamse deken terug. Want was Bitcoin nou wel of geen wettig betaalmiddel en hoe moest dat allemaal administratief gezien? Verwarrend, zo’n cryptocurrency.

28 okt 2014

De week waarin de internationale ambities van Blendle dichterbij komen, winkelketens Hubo, Multimate en Fixet van eigenaar wisselen, medische hulpmiddelen in trek zijn en AkzoNobel uit een Finse joint venture stapt. 

28 okt 2014

Een advocaat die zich nog in de proeftijd van een voorwaardelijke schorsing bevond, mag zijn praktijk drie maanden niet uitoefenen. Dit nadat hij zijn pleidooi verknoeide tijdens een supersnelrechtzaak waarin hij twee Roemeense cliënten bijstond; het dossier bleek niet in zijn bezit, en dus kende hij de inhoud niet. Update: Het gaat om advocaat Lalji, wiens schrapping vanwege slechte bijstand van slachtoffers van de Bijlmerramp in 2013 werd omgezet in een voorwaardelijke schorsing.

28 okt 2014

Werkt uw kantoor nog met Microsoft Office 2003? Windows XP misschien? Een retorische vraag, het is namelijk niet waarschijnlijk. Dus waarom gebruikt uw kantoor dan wel verouderde bedrijfskritische software zoals uw document management systeem?

28 okt 2014

De statutair bestuurder bekleedt een bijzondere positie, niet alleen in de vennootschap maar ook in het recht. De relatie van de statutair bestuurder tot de NV of BV is functioneel, maar er is ook een contractuele verhouding. Wat zijn de bijzondere posities die de statutair bestuurder kan innemen ten opzichte van de vennootschap? Klik hier om een gratis online cursus uit te proberen!

28 okt 2014

Stel, uw cliënt wil zijn verhuurde woning renoveren, maar dit vergt een flinke investering. Want niet alleen het pand is verouderd, ook de fundering moet worden vernieuwd. Kan uw cliënt de kosten daarvan doorberekenen in de huurprijs en speelt de draagkracht van de huurder daarbij een rol? En moet een huurder het pand tijdelijk ontruimen?

28 okt 2014

Zo’n 78% van de gespecialiseerde strafrechtadvocaten zal in de nabije toekomst vaker complexe zaken op basis van een toevoeging weigeren ten gunste van betalende zaken. Dat is de belangrijkste uitkomst van een enquête onder ruim 300 strafadvocaten, gehouden door de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten. Ruim de helft van alle leden deed mee.

27 okt 2014

Vanaf maandag 3 november start in enkele regio’s in Nederland de pilot ‘ZSM en rechtsbijstand’ (‘zo snel mogelijk’), in samenwerking met de plaatselijke (straf)advocatuur. Het betreft een experiment waarbij aangehouden meerderjarige verdachten voorafgaand aan het eerste politieverhoor altijd een advocaat te spreken krijgen, in de regel via een videoverbinding.

Pagina's