december 2014

29 dec 2014

Een advocaat uit het arrondissement Amsterdam is door de Raad van Discipline geschrapt van het tableau. De in vijf zaken uitgesproken maatregel volgt op vier klachten van afzonderlijke klagers en een dekenbezwaar, stuk voor stuk gegrond verklaard door de tuchtrechter. De advocaat stond zijn cliënten feitelijk niet of nauwelijks bij en was onbereikbaar voor hen. Aan een dekenonderzoek naar de klachten werkte hij niet mee.

23 dec 2014

De hoogte van een geldboete die de tuchtrechter een advocaat per 1 januari 2015 kan opleggen, bedraagt maximaal 20.250 euro. Ook zijn lokale dekens bij het ingaan van de nieuwe Advocatenwet gemachtigd om in het kader van de Algemene Wet Bestuursrecht (Awb) een – bestuurlijke - boete uit te delen, tot 8.100 euro. Verder kunnen dekens straks een last onder dwangsom opleggen.

23 dec 2014

Wat is het ultieme Joodse dilemma? (oplossing onderaan deze pagina). Kijk daar eerst even voordat u verder leest. En, leuk? Humor om te lachen toch. Of racistisch en beledigend? Een hele bevolkingsgroep te kakken gezet? Een religieuze minderheid nog wel.

23 dec 2014

Een advocaat uit het arrondissement Amsterdam is drie maanden geschorst nadat hij had geprobeerd het maximaal toegestane aantal van 250 toevoegingen te omzeilen. De advocaat-stagiair met wie de advocaat had afgesproken om op zijn naam extra toevoegingen aan te vragen, kreeg een voorwaardelijke schorsing opgelegd door de Raad van Discipline.

23 dec 2014

Erik Limpens (ondernemingsrecht, voorheen onder andere medeoprichter Bird & Bird Nederland) en Erwin van der Wiel (litigation/arbitration, voorheen onder andere medeoprichter Kupperman Van der Wiel) zijn – samen met een IP/Media-advocaat waarvan de naam nog niet bekend wordt gemaakt – de ‘founding fathers’ van de nieuwe vestiging van Fieldfisher. Er komt geen fusie met een bestaand advocatenkantoor, benadrukken de twee: het wordt een zelfstandige, nieuwe vestiging van Fieldfisher in Amsterdam.

22 dec 2014

In de week voor Kerstmis barst de storm van nieuwe partnerbenoemingen per 1 januari 2015 los, met onder meer nieuwe partners bij Loyens & Loeff, CMS, Kennedy van der Laan, Hoyng Monegier en Sarfaty. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

22 dec 2014

Gisteren was de langste nacht van het jaar, ofwel solisitice, zoals de Britten het noemen. Vanaf vandaag kruipen we weer uit de schaduw richting het licht. Het is de tijd om dekking te zoeken voor partners die een potje last minute willen dossierdunken voor Kerst, om je cadeaubon te verzilveren met een keukenmachine, om gênant lam te worden op de eindejaarsborrel en te gniffelen bij het kantoorcabaret. Het is, kortom, de tijd van terugkijken en reflectie.

22 dec 2014

Rechtsbijstandverzekeraar DAS handelt ‘niet redelijk’ door te weigeren om tussentijdse declaraties van een advocaat te behandelen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam op 15 december bepaald in een kort geding. Volgens de voorzieningenrechter is onredelijk om van een klant van DAS te eisen dat hij zijn procedure voorfinanciert.

19 dec 2014

Het Maastrichtse kantoor Paulussen Advocaten (twintig advocaten) gaat met ingang van 1 januari samen met het Heerlense kantoor Nijbakker (drie advocaten), zo laten de kantoren weten op hun website. Door de fusie ontstaat een kantoor met 23 advocaten, en 45 werknemers in totaal.

18 dec 2014

De Telegraaf heeft de ‘grenzen van vrijheid van meningsuiting’ niet overschreden door in een artikel over voormalig advocaat Robert Moszkowicz uit februari dit jaar termen als ‘verdachte van oplichting’ en ‘fraudeverdachte’ te gebruiken. Dat heeft het Amsterdamse Gerechtshof deze maand bepaald, blijkt uit een donderdag gepubliceerde bekrachtiging van een eerdere uitspraak van de rechtbank.

18 dec 2014

De deelnemer aan het televisiespel Miljoenenjacht die naar zijn zeggen onbedoeld op de rode knop drukte en daarmee vijf miljoen euro misliep, krijgt van de rechter geen toestemming getuigen te horen. De rechter is van oordeel dat de vordering in de bodemprocedure geen kans van slagen heeft.

18 dec 2014

De AIVD blijkt advocaten van Prakken d’Oliveira vaak en gedurende lange tijd te hebben afgeluisterd. Dit bevestigt minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk in een brief aan het kantoor, waarmee de minister een klacht over de afluisterpraktijken gedeeltelijk gegrond verklaard. Prakken d'Oliveira stelt dat er dringend nieuwe regelgeving noodzakelijk is op dit vlak.

18 dec 2014

Het Amsterdamse arbeidsrechtkantoor Palthe Oberman uit Amsterdam is een samenwerking aangegaan met Zhong Lun, een kantoor uit de zogenoemde ‘Red Circle’, de elite van de Chinese advocatuur. Het in totaal 900 advocaten tellende Zhong Lun werd eerder dit jaar door Chambers & Partners uitgeroepen tot ‘Chinees advocatenkantoor van 2014'.

17 dec 2014

Advocatenkantoor Stam Advocaten uit Naarden is eind vorige week failliet verklaard. Het in 2007 opgerichte kantoor (o.a. ondernemingsrecht, arbeidsrecht) telt vijf advocaten, onder wie naamgever Edgar Stam, plus vijf ondersteunende medewerkers. De mogelijkheden tot een doorstart worden nog onderzocht, zegt curator Reinier Quint (Nysingh) desgevraagd.

17 dec 2014

Het is de week waarin infrastructuur voor duurzame energie opnieuw in trek blijkt, Britten een belang nemen in ontwikkelaar van betalingssoftware Adyen en verzekeringssoftware CCS van eigenaar wisselt.

Pagina's