februari 2015

24 feb 2015
Trudeke Sillevis Smitt

Mijn zoon is advocaat geworden, op een leuk, sociaal kantoor. Op zaterdag bel ik hem om te vragen hoe het gaat. ‘Geen tijd mam’, zegt hij. ‘Ik heb mijn veertig uur nog niet gemaakt.’ ‘Hoezo… je hebt toch de hele week gewerkt?’ ‘Ja, maar geen veertig uur declarábel.’

19 feb 2015

Wie de berichten over Amerikaanse law schools de afgelopen tijd in de gaten hield, weet dat die met de laagste aanmeldingscijfers in decennia kampen. Een ontwikkeling die nu concreet zijn tol begint te eisen. Er zijn nog geen meldingen van sluitingen, wel maken twee law schools in St. Paul, Minnesota zich op voor een fusie. En dat is volgens de American Bar Association (ABA) voor het eerst.

19 feb 2015

Waar een Rechtenfaculteit als die van de Universiteit Leiden zoal mee te maken heeft? Met verschillende, soms botsende doelgroepen en belangen, de maatschappij, de overheid en eigenlijk de volledige wereld om zich heen. Alles verandert voortdurend, waardoor steeds nieuwe eisen aan onderwijs en onderzoek ontstaan. Carel Stolker, rector magnificus van de Universiteit Leiden, schreef een boek over dit spanningsveld.

19 feb 2015

De DVDW Scriptieprijs, een initiatief van DVDW Advocaten in Den Haag in verband met haar 10-jarig bestaan, is op woensdag 4 februari uitgereikt aan de Rotterdamse rechtenstudent Indira Stolze. Zij kreeg de prijs voor haar scriptie getiteld ‘Het executive committee: vlees noch vis? Een onderzoek naar de vennootschapsrechtelijke positie van het executive committee bij Nederlanse beursvennootschappen’.

18 feb 2015

Een kijktip voor de komende weken: de tv-serie How To Get Away With Murder. Het verhaal draait om de briljante advocate Annalise Keating die les geeft aan zeer getalenteerde rechtenstudenten. De vraag die centraal staat in haar lessen: 'hoe kom je weg met moord?' Intrigerende vraag, zeker als een paar studenten zelf bij een moord betrokken raken.

18 feb 2015

Een nieuwe dag, een nieuw onderzoek: geef zo’n 14.000 Britten een lijst met dertig beroepen, vraag welke ze het allerliefst zouden willen uitoefenen, en het edele vak van advocaat eindigt maar mooi op de vierde plaats. Dat blijkt uit een recente online enquête van het Britse online onderzoeksbureau YouGov.

17 feb 2015
Georg van Daal

Op donderdag 8 januari stond ik in een Zuid-Franse boekhandel wat te draaien met een album van Wolinski in mijn handen. Ik koop nogal eens Franse strips. Ik legde Wolinski weer weg. Het leek me toch nogal een loos gebaar een stripalbum te kopen omdat de tekenaar de dag daarvoor was vermoord, terwijl dat album me eigenlijk niet aanstond.

11 feb 2015

Dyonne Rietveld (26) wist tijdens haar opleiding al snel dat ze haar juridische kennis wilde toepassen bij een internationale onderneming. Ze kwam 6,5 jaar geleden terecht bij de Duitse energiemaatschappij E.ON, op het E.ON Benelux-hoofdkantoor in Rotterdam. Het energierecht bleek haar uitstekend te liggen, evenals het manoeuvreren binnen een grote, gelaagde organisatie.

06 feb 2015
Advocatie App logo

Kosteloos verkrijgbaar in de App Store en de Google Play Store: de Advocatie App. Met één enkele tap op uw scherm krijgt u toegang tot het actuele nieuws van Advocatie, Novocatie, Bedrijfsjurist, Rechtenstudie en Overfusies. Ook de laatste loot aan de stam, Advocatie Personal Branding, is via de App te raadplegen. Tot slot is de Top 50 van Nederlandse advocatenkantoren in de App opgenomen.

05 feb 2015

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid in Maastricht start per september 2015 met een nieuw, extra-curriculair programma voor de meest gemotiveerde en getalenteerde studenten: het Maastricht University Law College (UMLC). De bedoeling is om uitblinkers een bredere aanpak aan te bieden waarmee zij het recht kunnen bestuderen.

05 feb 2015

De geschiedenis van de rechtenfaculteit aan de Amsterdamse VU is voor het nageslacht vastgelegd in een nieuw boek: ‘Ridders van het Recht, de juridische faculteit van de Vrije Universiteit 1880-2010.’ Scheidend hoogleraar Politieke Geschiedenis Jan de Bruijn is een van de auteurs en hield eind januari tevens zijn eindrede een overzicht van de geschiedenis van de faculteit.

05 feb 2015

Zojuist voor vijf maanden vertrokken richting Afrika: de Utrechtse rechtenstudent Jesse Oberdorf (22), in gezelschap van zijn tweelingbroer Vincent. Samen reizen ze van de Egyptische hoofdstad Cairo via Kaapstad in Zuid-Afrika naar Namibië, zo is het plan, een afstand van in totaal 17.000 kilometer. Onderweg gaan ze langs bij vijftien hulpprojecten over het hele continent.

05 feb 2015

Chantal de Blaeij (Capra) wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN). Ze neemt vanaf 25 februari het stokje over van Annemarie Roukema (Boekel De Nerée). Dat meldt Advocatenblad.nl.

04 feb 2015

Binnen luttele maanden bouwde juriste Leonie van der Grinten een flinke following op met haar blog Meester Leonie en een bijbehorende Facebook-pagina. Het doel van haar artikelen: meer begrip kweken en het strafrecht en de maatschappij dichter bij elkaar brengen. Hier zal zij mee doorgaan nu ze afgelopen week eindelijk werd beëdigd als advocaat; een stageperiode in Eindhoven kan beginnen.

04 feb 2015
Dickhead

We zijn er in getuind, het enorme lulverhaal is een lulverhaal. Onze excuses. Hier het bericht van de 'bron'.

Pagina's