april 2015

29 apr 2015

Michaël Lentze, notaris en mediator te Den Haag, is met ingang van 26 maart voorzitter van de Vereniging van Mediators in het Notariaat (VMN). Lentze is de opvolger van Palko Benedek, die 4 jaar voorzitter is geweest van het VMSN-bestuur.

29 apr 2015

Google heeft desktopwebsites eind vorige week onderworpen aan een heuse bijltjesdag: sites die onvoldoende zijn geoptimaliseerd voor mobile devices zakken onvermijdelijk in de zoekresultaten op smartphones en tablets. Vervelend nieuws voor acht van de tien grootste Nederlandse advocatenkantoren en in totaal 31 kantoren uit de Top 50: hun sites zijn volgens Google’s eigen tool mobielonvriendelijk.

29 apr 2015

De groter wordende rol die advocaten zouden spelen in forensische onderzoeken, kan het spanningsveld tussen verschoningsrecht en ‘een voortvarende opsporing’ vergroten. Dat schrijft minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie in antwoord op vragen van Tweede Kamer-lid Jeroen Recourt (PvdA), over de rol van advocaten en accountants bij fraudeonderzoeken.

29 apr 2015

Strafrechtadvocaat Erik Thomas is in hoger beroep vrijgesproken van belediging van een financieel rechercheur. De advocaat had 'sukkel' tegen hem gezegd. De rechtbank Zeeland-West-Brabant verklaarde de advocaat eerder schuldig, maar veroordeelde hem enkel tot het betalen van een schadevergoeding van 75 euro. Het Gerechtshof Den Bosch vindt nu dat niet wettig en overtuigend bewezen kan worden dat de advocaat het opzet had om de rechercheur te beledigen, ook niet in voorwaardelijke zin.

29 apr 2015

Office 365 is Microsoft’s snelst groeiende commerciële product in de historie van het bedrijf, maar misschien ook wel het product waar de meeste verwarring over bestaat, niet in de minste plaats omdat het een Cloud-applicatie betreft.

29 apr 2015

Nederlandse kantoren blijven het goed doen in de wekelijks vermelding van ‘waanzinnige websites’ door het Britse Rollonfriday. Hadden we eerder Dornstedt en QuestIE Advocatuur, deze week is het de beurt aan Laumen Business Law, het kantoor van ‘two man band’ Maxim L. Laumen (advocaat) en Jouke Brada ('corporate legal advisor'), de man van het in 2014 gefailleerde en onverzekerde Brada LLP. Laumen is ‘dressed as a mad king’ en Brada ‘is looking like his own waxwork’.

28 apr 2015

Van alles wat deze week: een nieuwe partner, nieuwe advocaten, nieuwe associate partners, nieuwe counsels en een groot nieuw fusiekantoor in het familierecht. Onder de nieuwe advocaten Merel Huijbers (foto) die per 15 mei 2015 terugkeert op haar oude nest bij Boontje Advocaten Arbeidsrecht. De nieuwe uitdagingen van deze week.

28 apr 2015

Magic Circle-kantoor Clifford Chance heeft internationaal 25 nieuwe partners benoemd, van wie drie in Amsterdam. Het betreft Jurgen van der Meer (foto links), Hein Tonnaer en Mark Jan Arends; officieel mogen zij zich per 1 mei partner noemen. Met de nieuwe promotieronde komt het wereldwijde aantal partners van Clifford Chance op 581.

28 apr 2015

Toen ik de presentatie van de lijsttrekker van de partij Voor Nederland zag, kon ik een zekere bewondering voor de beste man niet onderdrukken. ‘Ik wil mensen bijstaan’, sprak Bram Moszkowicz, ‘vroeger cliënten, nu burgers.’ Weliswaar bieden resultaten uit het verleden geen garanties voor de toekomst, maar door de uitspraken van raad van discipline weten we inmiddels dat Bram het geld van zijn cliënten toe-eigende, ze pertinent onjuiste declaraties stuurde, foutief adviseerde en de telefoon niet opnam als ze belden.

28 apr 2015

De Brauw Blackstone Westbroek is door Chambers and Partners uitgeroepen tot 'Netherlands law firm of the Year'. De award wordt toegekend op basis van beoordelingen van cliënten. De kantoren worden beoordeeld op de vraag hoe zij cliënten adviseren, op bijzondere prestaties van het afgelopen jaar en op hun strategische groei.

27 apr 2015

Het Amsterdamse Pathé Tuschinski liep vorige week vol met specialisten uit de juridische en ICT dienstverlening. De reden: de documentaire The Decade of Discovery, over een overheidsjurist die het doorzoeken van de e-mailcorrespondentie van het Witte Huis wil vereenvoudigen. Een noodzakelijke ontwikkeling voor alle grootschalige compliance en fraude onderzoeken.

24 apr 2015

Het is de week waarin Parcom Capital en Gilde een producent van beddengoed van de hand doen, KPN haar Belgische telecomprovider BASE Company verkoopt en een Nederlandse retailservice-organisatie in Duitse handen valt.

24 apr 2015

Het is de van deelname aan een criminele organisatie verdachte advocate Annette Mak niet gelukt enkele door justitie in beslag genomen dossiers terug in haar bezit te krijgen. De rechtbank Oost-Brabant heeft vrijdag geoordeeld dat de inbeslagname door het Openbaar Ministerie op twee advocatenkantoren vorig jaar ‘rechtmatig’ is geweest.

24 apr 2015

Gerbrand ter Brugge (49) is benoemd tot Managing Partner Equity & ECM Advisory bij Holland Corporate Finance. Ter Brugge zal in de komende jaren zorg dragen voor verdere groei en uitbreiding van deze afdeling.

23 apr 2015

Van de Raad van Discipline in Den Haag kreeg hij in november 2014 één maand onvoorwaardelijke schorsing voor het aangaan van seksuele relaties met kwetsbare cliënten, maar het Hof van Discipline vindt dat veel te weinig. Met eenparigheid van stemmen wordt de advocaat gedurende zes maanden geschorst. ‘Rechtzoekenden (en hun familieleden) dienen zich steeds zonder vrees voor een seksueel getinte benadering te kunnen wenden tot een advocaat. Verweerder heeft, zonder dat er zelfs maar sprake was van een vriendschapsrelatie, er niet voor geschroomd vrouwelijke cliënten – zelfs in hun eigen woning – (fysiek-)seksueel ongewenst te intimideren.’

Pagina's