mei 2015

29 mei 2015

AKD is dit jaar het advocatenkantoor dat de Gouden Spreekbuis 2015 in de wacht heeft gesleept. Deze prijs, een initiatief van Blauw Research, wordt jaarlijks toegekend aan de werkgever die onder haar doelgroep de beste ontwikkeling heeft doorgemaakt.

27 mei 2015

De verkoopadvertentie van het advocatenkantoor – drie vestigingen, zeventien man personeel, omzet ruim 1,7 miljoen euro per jaar – op de website Brookz is niet meer zichtbaar. Volgens partner Floyd Plettenberg van het platform Brookz zijn er inmiddels voldoende gegadigden op de advertentie afgekomen. ‘Er waren als gevolg van de advertentie al een aantal gesprekken gaande voordat jullie het oppikten, en als gevolg van de publiciteit zijn er nog een aantal bijgekomen.’

27 mei 2015

Na recentelijk nog pensoenverzekeraar De Eendragt Pensioen N.V. te hebben overgenomen, heeft a.s.r. inmiddels ook bekend gemaakt uitvaartverzekeraar AXENT te zullen inlijven. NautaDutilh adviseerde bij beide transacties.

27 mei 2015

Zowel LEXSIGMA Advocaten als Van Benthem & Keulen hebben nieuwe advocaten verwelkomd die zijn gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Norton Rose Fulbright heeft per 1 juni een nieuwe managing partner in de persoon van Daphne Broerse. Bij dit kantoor is tevens een kandidaat-notaris tot of counsel benoemd. De Nieuwe Uitdagingen van deze week. 

27 mei 2015

Een vis vangen met zijn blote handen, met een Amerikaanse vlag rondrennen, door een dichte deur springen, heel beheerst uit een rijdende auto stappen en hard en vaak de naam van zijn advocatenkantoor noemen:TEXAS LAW HAWK! Zelf bedacht en uitgevoerd door advocaat Bryan Wilson, in samenwerking met zijn cameraman.

27 mei 2015

Een advocaat die een stagiaire in loondienst had genomen en beschikte over een borgstelling van de echtgenoot van deze stagiaire voor het geval zij haar omzet niet zou halen, heeft een voorwaardelijke schorsing van een maand gekregen. Volgens de Raad van Discipline had de advocaat zo’n borgstelling op zijn minst moeten voorleggen aan de Raad van Toezicht. Door dit niet te doen heeft hij de Raad van Toezicht misleid, stelt de tuchtrechter.

27 mei 2015

Advocate Tessa Maters kan het ieder advocatenkantoor met een focus op ondernemingsrecht en arbeidsrecht aanraden: haal een geslepen bedrijfseconoom in huis die zowel de organisatie kan aansturen als extra doorberekeningen kan maken in complexere juridische procedures. Haar kantoor Absolute Advocaten in Huissen heeft er met Ernst Jolink een in huis. “Hierdoor winnen we beslist meer zaken.”

27 mei 2015

Bent u advocaat of mediator in een familierechtpraktijk? Dan is het algemeen vermogensrecht voor uw praktijk essentieel bij de vermogensrechtelijke afhandeling van een (echt)scheiding. Is het voor u ook lang geleden dat u zich hierin heeft verdiept? Schrijf u dan in bij de VU voor de nieuwe leergang Vermogen bij scheiding, om zo weer helemaal up-to-date te zijn.

27 mei 2015

Merkt u dat de opdrachten niet meer zo makkelijk binnenkomen? En dat uw omzet onder druk staat? Het krachtenveld waarin een advocatenkantoor werkt verandert in groot tempo. Dat betekent dat kantoren zich moeten aanpassen en zich moeten onderscheiden. Maar hoe doet u dat?

27 mei 2015

Bij mij roept het meteen een beeld op: stagiaire zit op kantoor achter zijn bureautje te staren naar het beeldscherm. De donkere kamer wordt opgevrolijkt door een snoer gekleurde kerstlampjes. Merry Christmas! Maar dan werk je wel bij Van Doorne.

26 mei 2015

Van Doorne gaf het afgelopen dinsdag schoorvoetend toe via een puntig berichtje op de kantoorwebsite: de strekking van de ‘ironisch bedoelde’ wervingsadvertentie ‘opa Adrie’ die in het pinksterweekend tonnen verontwaardigde reacties oogstte – én volop media-aandacht -, was niet goed overgekomen. 

23 mei 2015

De Rotterdamse advocaat Mohammed Enait is vrijdag door het Hof van Discipline van het tableau geschrapt. De advocaat, die in 2008 bekendheid verkreeg door zijn weigering op te staan voor rechters en vrouwen de hand te schudden, had in de afgelopen twee jaar een al imposante lijst tuchtrechtelijke maatregelen opgebouwd. Onder meer excessief declareren en een consequente weigering mee te werken aan dekenonderzoeken hebben hem nu definitief de das om gedaan.

21 mei 2015

Notariskantoor Amson & Kolhoff heeft de onlangs uit het ambt ontzette kandidaat-notaris Paul Vierveijzer de deur gewezen. De KNB blijft intussen aansturen op een wijziging van de wet op het notarisambt om een beroepsverbod mogelijk te maken, zodat een ontzette notaris niet (elders) kan doorwerken als kandidaat-notaris. Volgens de huidige wetgeving kan dit wel, zegt KNB-woordvoerder Nora van Oostrom. “En dat is niet te verkopen aan het publiek.”

21 mei 2015

De Europese organisatie van nationale Ordes van de Advocaten, de CCBE, heeft besloten zich te voegen in de afluisterzaak Pestman. Dat laat de Nederlandse Orde van Advocaten weten in een persbericht.

21 mei 2015

Linklaters heeft de ‘top spot’ verworven in Unilever’s global legal panel. Slaughter and May, De Brauw Blackstone Westbroek en Cravath Swain & Moore, die alle drie Unilever al meer dan zestig jaar bijstonden, zijn gepasseerd. De Brauw is nog wel in de race voor het Benelux local panel. Dat meldt The Lawyer.

Pagina's