mei 2015

28 mei 2015

Wil jij de perfecte start maken voor een carrière in de advocatuur? Schrijf je dan nu in voor de Jong Hout Masterclass op 1, 2 en 3 juli 2015!

27 mei 2015

Wat moet er in vredesnaam worden van toekomstige togadragers uit het Belgische Gent? Voor een proeftentamen Verbintenissen recht dat onlangs werd afgenomen aan de Gentse universiteit (UGent), slaagden slechts 2 van de 502 eerstejaarsstudenten. De gemiddelde score lag op 3/20.

27 mei 2015

Aan de Leidse rechtenfaculteit werd de afgelopen jaren een tentamenboete afgeschaft, heringevoerd en onder de druk van minister van Onderwijs Bussemaker opnieuw afgeschaft. Nu heerst er weer twijfel of de boete annex inschrijfkosten van 20 euro voor late studenten terugkeert bij Rechtsgeleerdheid in Leiden, meldt universitair weekblad Mare. ‘We willen geen jojobeleid’.

27 mei 2015

De Erasmus Law School biedt vanaf september 2015 aan 25 ambitieuze studenten de kans om deel te nemen aan het nieuwe Double Degree-programma Toga aan de Maas. Zij koppelen een master Rechtsgeleerdheid of Fiscaal recht met de zogenoemde Togamaster en behalen op deze manier in anderhalf jaar tijd een dubbele titel.

27 mei 2015

De rechtenfaculteiten in Leiden en Utrecht behoren tot de wereldtop, aldus de nieuwste QS World University Rankings die begin deze maand zijn gepubliceerd. De hoogst geëindigde Nederlandse rechtenfaculteit in deze lijst is die van de Universiteit Leiden, op plaats 23. De Universiteit Utrecht volgt op de vijftigste plek.

27 mei 2015

Jodie Krahmer, rechtenstudente aan de Universiteit van Amsterdam, is de winnares van de Nationale Requireerwedstrijd voor Studenten 2015. ‘De jury was onder de indruk van de juridische kwaliteit en de snedigheid van haar requisitoir,’ aldus het OM in het persbericht. Krahmer was vorig jaar al finalist van de Requireerwedstrijd.

27 mei 2015

Bij mij roept het meteen een beeld op: stagiaire zit op kantoor achter zijn bureautje te staren naar het beeldscherm. De donkere kamer wordt opgevrolijkt door een snoer gekleurde kerstlampjes. Merry Christmas! Maar dan werk je wel bij Van Doorne.

26 mei 2015

Van Doorne gaf het afgelopen dinsdag schoorvoetend toe via een puntig berichtje op de kantoorwebsite: de strekking van de ‘ironisch bedoelde’ wervingsadvertentie ‘opa Adrie’ die in het pinksterweekend tonnen verontwaardigde reacties oogstte – én volop media-aandacht -, was niet goed overgekomen.