juni 2015

25 jun 2015

De jaarlijks uitgereikte Th. M. de Boer Scholarship van de rechtenfaculteit aan de UvA is dit jaar naar Daan Barbiers gegaan. Deze studiebeurs wordt jaarlijks geschonken aan een rechtenstudent die is toegelaten tot een Britse of Amerikaanse universiteit, in het kader van een uitwisselingsprogramma.

25 jun 2015

Nijmeegse rechtenstudenten met ambities om een periode in het buitenland te studeren, kunnen rekenen op een gift van 201,40 euro. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Club van 2014, meldt de Radboud Universiteit, die is geïnitieerd door de Stichting Rechtenalumni Nijmegen (SRN). Deze stichting bestaat uit alumni die de faculteit en haar studenten willen steunen.

25 jun 2015

De New Yorkse Fordham University heeft een opvallende primeur: de rechtenfaculteit biedt er vanaf komend najaar twee (master)opleidingen in het moderecht aan. De universiteit is daarmee de eerste in de wereld waar studenten Meester in Moderechten kunnen worden, meldt Amerikaanse weblog Fashionista.

25 jun 2015

De vorig jaar vernieuwde Beroepsopleiding Advocaten wordt een stuk minder zwaar, met het doel de studiedruk voor stagiaires te verminderen. Dit werd woensdag duidelijk tijdens de vergadering van het college van afgevaardigden van de NOvA, meldt het Advocatenblad. Met dit besluit wordt gehoor gegeven aan een tussentijdse evaluatie over de opleiding: de Algemene Raad neemt de aanbevelingen integraal over.

22 jun 2015

Zeven schorsingen kreeg advocaat David Moszkowicz de afgelopen zeven jaar opgelegd, vaak wegens gebrekkige financiële afwikkeling en documentatie. Totdat in januari afgelopen jaar schrapping van het tableau volgde, wegens wel heel tegenstrijdige belangen. Moszkowicz ging in hoger beroep bij het Hof van Discipline, waar afgelopen vrijdag naast het pijnlijke tuchtrechtelijk verleden van deze Moszkowicz vooral vergeetachtigheid opviel.

17 jun 2015

Voor velen van u staat de vakantie nog voor de deur. Die van mij zit er net op, maar ik geniet nog na in de vorm van een fikse jetlag - negen uur tijdsverschil met de Amerikaanse westkust. Ik leef momenteel in een schemergebied waar werkelijkheid en droomwereld in elkaar over vloeien.

11 jun 2015

Twee Tilburgse rechtenstudenten spelen een leidende rol in een nieuw uitwisselingsproject van Tilburg Law School. Eind juli vertrekken Maya Soumah en Max van Dam met enkele andere studenten en professoren naar Zimbabwe in het kader van het project Tilburg Africa Student & Knowledge Exchange.

11 jun 2015

Laat je als aankomend rechtenstudent die nog een stad uit moet kiezen vooral niet afschrikken door vermelde aantallen op de website van DUO. Dat geeft de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden aan aankomende studenten mee in een nieuwsbericht. De faculteit zegt komend jaar 20% meer studenten in de eerste ronde mee te loten voor een plaats in Leiden.

11 jun 2015

Teams van negen rechtenfaculteiten uit heel Nederland hebben eind mei gestreden om de Zilveren Thorbeckepenning. In de wedstrijd – een initiatief van de Staatsrechtkring – wordt de behandeling van een wetsvoorstel in de Tweede Kamer gesimuleerd. De fractie Domstad Liberaal van de Universiteit Utrecht werd door de jury onder voorzitterschap van Job Cohen uitgeroepen tot winnaar van het Studentenparlement 2014/2015.

10 jun 2015

Laatst had ik het genoegen om bij een diner naast een orthodontist te zitten. Hij was net gescheiden en duidelijk voornemens eens flink zijn best te doen. Nog voor de soep had hij mij al op de hoogte gesteld van al zijn contacten in de hoogste kringen.

08 jun 2015

Rechtenstudenten gaan het liefst aan de slag bij de Rijksoverheid. KLM volgt op plaats twee en Loyens & Loeff op plaats drie. Dat blijkt uit de Universum Student Survey van Universum Global. Aan het onderzoek, dat ook ziet op de sectoren engineering/IT/natural sciences, business/commerce en humanities/liberal arts/education, hebben in totaal 12.659 studenten deelgenomen.

08 jun 2015

Waarom heeft een advocaat een raket in zijn hand? Modelbouwer? Liefhebber van Kuifje? Bij Rollonfriday weten ze er ook geen chocola van te maken, en daarom verdient de website van Jahae Raymakers deze week de titel ‘Bonkers firm website’. ‘There is no explanation given for why Thom has a little rocket, or why Carel Raymakers is staring intently at a ball. Or why anyone needs to see them doing it.’