juli 2015

23 jul 2015

Een ‘real life Legally Blonde’, zo is ze al bestempeld door de Britse media. De 22-jarige Britse Laura Collins is net afgestudeerd in rechten en wil graag een mooie loopbaan als advocate opbouwen. Maar eerst maakt ze zich op voor de race om de felbegeerde titel Miss Engeland: bij deze missverkiezing neemt ze het in augustus op tegen 49 andere beauty queens.

23 jul 2015

Student Max Vetzo van Utrecht Law College heeft een aanbevelingsbrief gekregen vanwege zijn uitzonderlijke prestaties tijdens zijn periode bij University of Cambridge. De brief is geschreven door Richard Fentiman, de voorzitter van het faculteitsbestuur van de prestigieuze universiteit.

23 jul 2015

Een groep rechtenstudenten van de Nijmeegse Radboud Universiteit heeft eerder deze maand de Gouden Bef in de wacht gesleept tijdens SummerCourt 2015. Dat meldt de faculteit op de website van de universiteit. De Gouden Bef is een wisselprijs die ieder jaar tijdens SummerCourt wordt uitgereikt aan het studententeam dat de landelijke opdracht wint.

23 jul 2015

Daar sta je dan met je goede gedrag. De Engelse rechtenstudent George Wilson gaf ’s nachts na een avondje stappen in Liverpool een Pond aan een dakloze man. Vrijwel direct hierna werd hij in de boeien geslagen door een politieagent. Die dacht dat Wilson drugs had gekocht. De student liet het er niet bij zitten en diende een klacht in: hij heeft een schadevergoeding van 5000 pond gekregen.

23 jul 2015

Een Brusselse rechtenstudent is onlangs op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Enkel de torso van zijn in stukken gezaagde lichaam werd vorige maand aangetroffen in de Belgische plaats Wemmel. Er zijn inmiddels twee verdachten aangehouden, melden Belgische media, naar verluidt twee vrienden van het slachtoffer.

22 jul 2015

Met de crisisjaren achter de rug, woedt the war for talent tussen de Londense Magic Circle-firms weer op zijn hevigst. Allen & Overy deelt de nieuwste slag uit, door de salarissen van junior advocaten met ruwweg een kwart te verhogen. Hiermee benadert het kantoor de meeste Amerikaanse evenknieën in The City qua salarisniveau voor rookies, noodzakelijk om de grootste jonge talenten binnenboord te houden. Maar er ligt een (bonus)addertje onder het gras…

09 jul 2015

Na een dipje in de afgelopen jaren, loont het weer steeds meer om een rechtendiploma op zak te hebben. Het aantal juridische vacatures is in het tweede kwartaal van 2015 met meer dan 40% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van Yacht, een bureau dat in verschillende branches organisaties en ambitieuze professionals aan elkaar koppelt. 

09 jul 2015

Een groep rechtenstudenten van de UvA-Master EU Competition Law & Regulation aan de EU heeft vorige maand de tweede plaats bereikt in de eerste editie van de Herbert Smith Freehills Competition Law Moot in Londen. Deze pleitwedstrijd richt zich op het Europese mededingingsrecht.

09 jul 2015

Een rechtenstudent uit Detroit houdt er een hobby als uitvinder op na en heeft zich een doel gesteld: de mensheid bevrijden van natte sokken bij regen. Dus heeft de student van Wayne State University Law School waterresistente sokken uitgevonden. Met behulp van crowdfunding via Kickstarter heeft hij al ruim 16.000 dollar opgehaald voor de ontwikkeling van zijn sokken. 

08 jul 2015

Omdat er in de zomermaanden soms niets lekkerder is dan uitwaaien aan het strand, opent Amsterdams kantoor Rutgers & Posch per donderdag 9 juli tijdelijk Rutgers & Posch aan Zee, een zogenoemde pop-up vestiging die deze zomermaanden te vinden is aan het strand van Zandvoort.

08 jul 2015

Een advocaat-stagiair heeft een voorwaardelijke schorsing van een maand gekregen omdat hij de werkbriefjes van een ingeschakelde tolk – inmiddels zijn ex-vriendin – meermaals foutief en in haar voordeel invulde. Ook had hij geen referentiebrief mogen schrijven op het briefpapier van zijn kantoor, in een poging zijn broer aan een baan als tolk bij hetzelfde tolkenbureau te helpen. Zijn patroon wist van niets.

08 jul 2015

Aan de start van haar loopbaan werkte Bahareh Panjeh Shahi als advocate. Eerst aan faillissementen, later aan miljoenendeals. Toch groeide in vijf jaar het besef dat de advocatuur niet haar pad was. Na een indringende reiservaring in India volgde ze haar hart: ze richtte modelabel Kiss & Tell op, damesmode gemaakt van handgeweven Indiase zijde.