september 2015

30 sep 2015

Ondanks goede studieresultaten en werkervaring bij de rechtbank, viel het voor Samantha Ebecilio niet mee om een baan vinden als advocaat-stagiaire. Dus besloot zij haar eigen kantoor op te richten: Ebecilio Advocatuur. De Rotterdamse met Surinaamse roots liet zich begin deze maand beëdigen in Afrikaans getinte, 'afrolicious' toga en met haar eigen afrokapsel. Een signature look inderdaad, maar uiteindelijk wil de stagiaire-onderneemster vooral bekend komen te staan als een goed advocaat.

30 sep 2015

Het kan zomaar zijn dat je na een aantal jaren als advocaat ineens iets anders wilt. Het partnerschap lonkt niet echt, maar wat dan wel? Tijd voor een onderzoekje.

17 sep 2015

De 22-jarige Sarangi Elavarasan is een uitblinker op de faculteit Rechtsgeleerdheid van de VU. Niet voor niets ontving ze onlangs de prijs voor de beste bachelorstudent dankzij een fonkelende 8,6 als haar gemiddelde cijfer. Daarnaast is ze ook nog eens gemeenteraadslid voor het CDA in Schagen. “Ik vind dat ik niet heel veel tijd aan mijn studie besteed,” zegt ze in universitair magazine Advalvas.

16 sep 2015

De Australische bolleboos Jozef Erece mag zich een van ‘s werelds jongste advocaten noemen. Erece is pas 18 jaar oud – hij wordt volgende maand 19 – en is recentelijk toegelaten tot de advocatuur in de staat Queensland. Dit nadat hij zich een weg door een rechtenstudie en de Australische advocatenopleiding racete.

16 sep 2015

De conservatieve justitieminister Edward Faulks heeft flink de aandacht op zich gevestigd door te beweren dat Amal Clooney veel van haar beroemde zaken te danken heeft aan haar achternaam. ‘I`m sure she gets such high-profile cases and everyone wants her because she’s married to George Clooney. And by employing her they’ll give publicity to the case,’ aldus Faulks, zelf ooit barrister.

15 sep 2015

Nog snel even hinderlijk je Fiatje voor een grote Audi op een parkeerplaats proppen, dáár gaat het om in de wereld van Mr Rein. ‘In his world it’s all about the speed of action,’ dondert de voice over met een loeivet Amerikaans accent. Oftewel: Rein Advocaten & Adviseurs uit Assen doet in het kader van de recruitment een Wessel Tideman & Sassentje. Of een Weeningkje.

15 sep 2015

Nederlandse rechters en aanklagers krijgen een salarisverhoging van ruim 5%, plus een eenmalige uitkering van 500 euro over de maand september. Dat staat in het nieuwe cao-akkoord dat de Raad voor de Rechtspraak heeft afgesproken met minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie.

09 sep 2015

Tijd voor grote schoonmaak. Door de jaren heen komen er binnen het wereldje van de advocatuur verschillende verhalen bovendrijven, vaak een handje geholpen door mensen zoals ik. Sommige verhalen worden self-fulfilling, schaamteloos misbruikt, als waarheid aanbeden of zijn simpelweg misselijkmakend. De houdbaarheidsdatum is vaak allang verstreken. Hieronder acht mythes die kapot moeten.

02 sep 2015

Anne-Jetske Schaap heeft de Utrechtse Katadreuffeprijs 2015 gewonnen. Volgens de jury komt de prijs haar toe ‘omdat zij een allround profiel heeft en een duidelijke voetafdruk achterlaat na haar vertrek’. Schaap studeerde  in Utrecht, Valencia en Cambridge, was lid van de redactieraad van het Utrecht Law Review en trad op als studentreferent tijdens de jaarvergadering van de Nederlandse Juristenvereniging.

02 sep 2015

Van de 80 studenten aan de Amsterdam Law Firm hebben 70 het vak ALF-Stagiair gehaald, en hebben 60 studenten in hun eerste jaar 57 studiepunten of meer gehaald. Daarmee is de ALF, die sinds begin 2015 bestaat, een ‘groot succes’, aldus de Universiteit van Amsterdam, die voor de ALF samenwerkt met De Brauw Blackstone Westbroek en Spong Advocaten. 

02 sep 2015

Ze is, deels tegen wil en dank, meteen de bekendste nieuwe rechtenstudent van Nederland: de Angolese Márcia Ventura Tiago. Ze zou met haar broer en ouders worden uitgezet naar Angola, maar mag sinds afgelopen maandag blijven. Ze gaat rechten studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

02 sep 2015
Henriette van Hedel

Ik houd me bezig met marketing en het levensgrote probleem in dit vak is dat er zoveel variabelen een rol spelen dat je nooit kunt aantonen wat het echte resultaat van je inspanningen is. Dat heeft tot gevolg dat het verkopen van gebakken lucht vaak evenveel oplevert als het geven van zinnig advies. ‘Dan had je maar een echt vak moeten leren’, antwoordde de advocaat tegen wie ik hierover aan het klagen was. ‘Arts bijvoorbeeld, of, nog beter, advocaat.’