november 2015

30 nov 2015

Startups voor de juridische markt blijven als paddenstoelen uit de grond schieten, waaronder twee nieuwe initiatieven die het voornemen hebben interim-bureaus dwars te zitten. Zo helpt LawyerlinQ advocatenkantoren bij het inrichten van een poule met flexibel inzetbaar juridisch personeel, terwijl interimmers via de Interim Juristen Bank online aan opdrachten kunnen komen.

30 nov 2015

Om de mededingingsautoriteiten gunstig te stemmen, is AB Inbev bereid om Grolsch en Peroni na de fusie met SABMiller van de hand te doen. Dit meldt The Sunday Times.

30 nov 2015

De gefinancierde rechtsbijstand kan tegen lagere kosten – in het gebruikte rekenvoorbeeld van 2013 tot liefst 20% minder –, terwijl de kwaliteit van het stelsel kan verbeteren door 'een sterkere regie' en andere maatregelen. Dit zijn de hoofdconclusies uit het onderzoeksrapport over kostenstijgingen binnen de gefinancierde rechtsbijstand door de commissie Wolfsen. Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie ontving het eindrapport maandag uit handen van commissievoorzitter Aleid Wolfsen.

30 nov 2015

DLA Piper heeft op 1 november een ‘low-cost centre’ in Warschau geopend. Het back office moet 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning bieden aan de landenkantoren van DLA Piper, waaronder de vestiging in Amsterdam. Vanuit Nederland wordt administratief werk op het gebied van human resources overgeheveld naar Polen. Het project heeft vooralsnog geen personele consequenties, laat de woordvoerder van DLA Desgevraagd weten.

30 nov 2015

AKD breidt per 1 januari 2016 uit met een belastingadviespraktijk door de inlijving van het op Schiphol gevestigde belastingadvieskantoor Luminous Tax Matters. Dit maakte AKD maandagmorgen bekend in een persbericht. Het fiscalistenkantoor - bestaand uit zestien mensen - adviseert onder meer Nederlandse bedrijven, (beursgenoteerde) multinationals en vermogende particulieren.

27 nov 2015

Ze kwamen nogal theatraal, zelfs iets karikaturaal over, de olijke gezichtsuitdrukkingen van een zekere mr. Van Ek in een recente wervingscampagne voor advocaten. Van Ek bemiddelde in ‘dé interessante vacatures in de Nederlandse en Nederlands-Caribische advocatuur. Happy #hunting!’ Een hoaxcampagne, geeft Caribisch kantoor VanEps Kunneman VanDoorne nu toe in een persbericht, en naar eigen zeggen een geslaagde.

26 nov 2015

Net als vorig jaar mag De Brauw Blackstone Westbroek zich de populairste werkgever noemen onder rechtenstudenten en young professionals die een baan in de advocatuur ambiëren. Dat blijkt uit een nieuwe editie van het First Employers-onderzoek dat deze week is gepubliceerd door Memory Research. Buiten de advocatuur wordt het Ministerie van Veiligheid en Justitie het meest genoemd als favoriete werkgever.

26 nov 2015

Er kan een avondvullende discussie over gevoerd worden, maar de uitkomst zal zeer waarschijnlijk zijn: Steven Spielberg is de beste filmmaker allertijden. Of het nu gaat om de stranden van D-Day, de eetlust van de tyrannosaurus rex of het politieke genie van Abraham Lincoln; dankzij Spielberg kunnen miljoenen mensen erover meepraten. Vanavond gaat Bridge of Spies in première, een Koude Oorlogsfilm over verzekeringsrechtadvocaat James Donovan.

26 nov 2015

Het Luxemburgse OPF Partners, 34 advocaten en negen partners groot, gaat vanaf 1 januari 2016 deel uitmaken van Dentons, het grootste advocatenkantoor ter wereld. Het is de vijfde aansluiting bij Dentons dit jaar: eerder sloten kantoren uit China (Dacheng), Singapore (Rodyk & Davidson), Australië (Gadens) en de Verenigde Staten (McKenna Long & Aldridge) zich al aan bij de gigant. Dentons heeft inmiddels ruim 6.600 advocaten.

25 nov 2015

Een kandidaat-notaris heeft van de Kamer voor het Notariaat Arnhem-Leeuwarden een berisping en een boete van 10.000 euro gekregen wegens misleidende offertes. Ook begin 2013 was de notaris hier al eens voor op de vingers getikt door het Gerechtshof in Amsterdam. Hij offreerde lage basistarieven, maar dankzij onredelijke voorwaarden en hoge meerkosten liepen de prijzen voor zijn cliënten alsnog flink op.

25 nov 2015

Het is de week waarin Fox-IT haar internationale ambities vergroot, slachtmachinefabrikant MPS in IJslandse handen valt, printerproducent Xeikon wordt overgenomen door branchegenoot Flint Group en Sentia de handen ineenslaat met webhoster Intelligent.

25 nov 2015

Tweede Kamerlid Michiel van Nispen (SP) heeft maandag Kamervragen ingediend bij minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie over de integriteitsregels van de advocatuur en de uitleg van artikel 10a van de Advocatenwet - het artikel met betrekking tot de kernwaarden van de advocaat. Aanleiding hiervoor is de uitkomst van de recente tuchtzaak waarin zeven notarissen twee advocaten beschuldigden van conflicterende belangen in de tuchtprocedure over de HEMA Notarisservice.

25 nov 2015

Met het einde van de herfst komt ook het kerstkaartenseizoen in zicht. Met spanning wacht ik af welke memorabele producties ik dit jaar vanuit de advocatuur mag ontvangen. Voorlopig all-time hoogtepunt: een mailbericht met de tekst 'Seizoensgroet, Diederik-Jan de Vries - This email is an automated notification, do not reply to this message'.

25 nov 2015

Een nieuwe naam aan de Zuidas: Redbreast. Geen advocatenkantoor, maar een zogeheten procesfinancier die de volledige kosten en eventueel het management van complexe juridische procedures op zich neemt, tegenover een resultaatsafhankelijke beloning. Oprichter Rein Philips: “Vergeleken met Angelsaksische landen loopt Nederland nog achter op dit gebied.”

25 nov 2015

Het leek best een mooie deal: maximaal 50.000 euro honorarium voor advocatenkantoor Schuurmans voor het verlenen van rechtsbijstand in een conflict over een nalatenschapskwestie. De rekening loopt echter op tot boven het overeengekomen maximale bedrag, en vanaf dat moment wil het advocatenkantoor van de prijsafspraak af. Nee, zegt de rechtbank Midden-Nederland: ‘Schuurmans had als advocatenkantoor rekening kunnen en moeten houden met het risico dat een prijsafspraak ook de kwade kans met zich brengt dat meer tijd aan een zaak moet worden besteed dat gehoopt en gewild.’

Pagina's