december 2015

10 dec 2015

De website en nieuwsbrief Rechtenstudie gaan vanaf januari 2016 op in Advocatie. Dat betekent dat nieuws over de rechtenstudie voortaan wordt opgenomen in de nieuwsbrief en hompage van Advocatie, maar dat er geen afzonderlijke Rechtenstudie nieuwsbrief meer wordt verzonden. Novocatie, OverFusies en Bedrijfsjurist gingen Rechtenstudie voor. Advocatie wordt steeds meer de overkoepelende portal voor verschillende soorten (aanstaande) juristen, waarbij het nieuws voor en over de togaberoepen de boventoon blijft voeren.

10 dec 2015

De vriend-van-een-vriend schoof bij ons aan op het terras, en gestaag degradeerden we van gesprekspartners tot publiek. Dialoog en uitwisseling werden vervangen door zijn eenzijdige elevator pitch. Alles aan hem klopte, op het eerste gezicht. Visie, authenticiteit, ondernemerschap en leiderschap kwamen uit zijn poriën, en frisse ideeën rolden als diamanten uit zijn mond. De aandacht – dat schaarse goed – was gevangen.

09 dec 2015

De rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam zal tot 2018 vijf miljoen euro moeten besparen. Dat heeft decaan Edgar du Perron vorige week bekendgemaakt, meldt magazine Folia. Er wordt bijna 2,5 miljoen bezuinigd op personeel, waarvan 0,9 miljoen op ondersteuning en 1,4 miljoen op wetenschappelijke medewerkers. Het is nog niet duidelijk of er gedwongen ontslagen zullen vallen.

09 dec 2015

Woensdag 25 november heeft genomineerde Han Warmelink de prijs van Docent van het Jaar Rechtsgeleerdheid 2015 van de Rijksuniversiteit Groningen in ontvangst genomen. 'Warmelink stimuleert studenten actief mee te doen en na te denken over de stof van de juridisch pittige vakken. Hij weet op een heldere manier onverwachte en relevante verbanden naar voren te brengen tijdens de colleges en werkgroepen,'  aldus de faculteit in een bericht op de website.

09 dec 2015

Op 3 december werd zij beëdigd als notaris en per 1 januari 2016 mag ze zich partner van Boekel noemen: de 31-jarige Ines van Dijk. Terwijl haar kantoor met deze nieuwe partnerbenoeming de dit jaar gemaakte belofte van verjonging verder inlost, blijkt Van Dijk ook nog eens de jongste notaris van Nederland te zijn. “Een leuk feitje, maar zelf was ik daar niet bewust mee bezig.”

07 dec 2015

Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen heeft drie nieuwe filmpjes toegevoegd aan de spraakmakende arbeidsmarktcampagne ‘De jonge meesters van Pels Rijcken’. In de campagne wordt benadrukt dat het kantoor ‘naast publieke partijen, ook steeds meer private partijen bedient,’ aldus het persbericht.