december 2015

30 dec 2015

De totale dealwaarde van de internationale M&A-markt groeide in 2015 naar ruim vier biljoen dollar. Dat is een stijging van liefst 22% in vergelijking met 2014, terwijl het aantal deals per jaar de laatste jaren juist met 13% afnam. Dit becijfert Allen & Overy in zijn jongste M&A Insights-rapport, dat vlak voor Kerstmis verscheen.

30 dec 2015

‘WEES GEWAARSCHUWD: deze advocaat heeft 7 maanden lang een spelletje gespeeld met ons, de raad van rechtsbijstand en de belastingdienst (door beiden bevestigd)’, aldus de inleiding van een recensie namens een ex-cliënt over het Rotterdams Katz Advocaten. Laster en smaad, aldus het kantoor. dat een kort geding aanspande. Tevergeefs: van feitelijke onjuistheden is niets gebleken en de review - die bovendien een persoonlijke mening weergeeft - is niet onnodig grievend, stelt de rechter.

30 dec 2015

Een advocaat-stagiaire die 'kennelijk onredelijk' op staande voet werd ontslagen door een advocatenkantoor, krijgt een schadevergoeding van bij elkaar opgeteld 160.000 euro. Dat heeft het gerechtshof Amsterdam op 15 december bepaald. Volgens het hof had de werkgever moeten beseffen dat het ontslag op staande voet ‘zeer diffamerend’ zou zijn voor de stagiaire. ‘Aldus betekende het ontslag op staande voet een voorzienbare en zeer ernstige hindernis voor appelante in het normale carrièreverloop na het vertrek bij [geïntimeerde sub 1].’

30 dec 2015

Met het einde van 2015 in zicht zijn er nog enkele laatste Nieuwe Uitdagingen van het jaar te melden. Zo heeft Marjolein van Ravenzwaaij - Mars (foto) na bijna tien jaar het Leidse De Clercq verlaten voor het Utrechtse kantoor DVAN. Verder heeft Rozemond Advocaten in Amsterdam een nieuwe partner benoemd en verwelkomde Nysingh onlangs een nieuwe kandidaat-notaris.

30 dec 2015

De redactie van Advocatie wenst u bij deze het allerbeste voor 2016. Dat het een mooi jaar mag worden, met mooie professionele uitdagingen. Misschien ook een goed moment om u in deze laatste nieuwsbrief van 2015 op de hoogte te stellen van onze eigen uitdagingen voor het volgend jaar. Wat staat er in 2016 voor Advocatie op de agenda?

30 dec 2015

Kunnen advocaten namens een cliënt cq. schuldeiser lid worden van een crediteurencommissie in het kader van een omvangrijk faillissement? De curatoren van het gefailleerde Imtech protesteerden hiertegen, wegens risico’s op belangenverstrengeling. De rechtbank in Rotterdam wijst de oprichting van zo'n commissie toe en ziet op voorhand geen problemen bij de aanstelling van advocaat-leden, als er maar duidelijk afspraken worden vastgelegd in een protocol.

30 dec 2015

Is de advocatuur toekomstbestendig? Welke kantoorindeling is daarvoor nodig? Waarom beginnen jonge advocaten voor zichzelf? Onder andere Jim Stolze, Jaap Bosman, Frederieke Leeflang, Bas Boris Visser en Samantha Ebecilio zullen ingaan op deze vragen. Ook stemmen de bezoekers op de Meest gewaardeerde advocaat van 2015. Save the date - 15 maart 2016: Advocatie Live!

29 dec 2015

De omzet van de totale juridische dienstverlening zal in 2016 opnieuw toenemen, maar in iets mindere mate dan afgelopen jaar. Dat voorspelt het ING Economisch Bureau in een deze maand uitgegeven Vooruitzicht Zakelijke Dienstverlening. Een minder uitbundige groei van de woning– en overnamepraktijk in 2016 leidt tot een verwachte omzettoename van 3%, stelt ING.

23 dec 2015

Een wereldwijd opererende aanbieder van innovatieve HR- en uitzenddiensten is in de maak na een openbaar bod van Recruit op USG People. Met het bod van € 17,50 per aandeel wordt USG People door het Japanse bedrijf gewaardeerd op € 1,42 miljard. Linklaters en Allen & Overy zijn als juridisch adviseurs bij het bod betrokken.

23 dec 2015

Loyens & Loeff is het hoogst genoteerde advocaten- en notariskantoor in de lijst van best gewaardeerde dienstverleners en adviesbureaus van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van Inscope Consulting, uitgevoerd onder lezers van magazine Management Team. Het hoogst gewaardeerde advocatenkantoor moet in de lijst nog wel veertig andere bedrijven voor zich dulden.

23 dec 2015

Misschien is het de tijd van het jaar, of van mijn leven, maar ineens bestudeer ik allerlei boeken over geluk. Zo heb ik net Op naar geluk van Ap Dijksterhuis gelezen. Heerlijk, zelfhulpboeken. Het woord is vreselijk, maar de opbrengst wezenlijk. Aangezien ik al jaren dolgelukkig door het leven huppel. The Happiness Project, geschreven door ex-advocaat Gretchen Rubin, is mijn nieuwste ontdekking.

23 dec 2015

Mocht het toch niets worden met de prille juridische carrière, dan kan Oxford-rechtenstudent Deon Fang altijd nog zanger worden. Hij is een van de leadzangers van Out Of The Blue, de a capella groep van Oxford University. Voor het goede doel waagt Fang zich met zijn collega-nachtegaaltjes heel verdienstelijk aan kerstklassieker Santa Baby. De bijbehorende campy video gaat intussen viral.

23 dec 2015

Peter Wakkie van Spinath+Wakkie is de invloedrijkste advocaat van Nederland. Hij bezet positie 109 op de lijst van 200 invloedrijkste Nederlanders, opgesteld door de Volkskrant. Wakkie staat nog altijd als advocaat ingeschreven, ook al positioneert hij zich nu vooral als interim crisismanager bij bedrijven. Bestuursvoorzitter Ferdinand Grapperhaus van Allen & Overy volgt op plaats 113, Jean Louis Burggraaf – eveneens Allen & Overy – staat op 132.

22 dec 2015

Een verloren zoon keert terug op het oude nest: Lodewijk Hijmans van den Bergh (foto) wordt na zijn tijd als bestuurder bij Ahold weer partner bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij van 1994 tot 2009 al werkzaam was. Verder hebben NautaDutilh en Boekel meerdere nieuwe (associate) partners benoemd en zien twee nieuwe advocatenkantoren het levenslicht. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

22 dec 2015

Julius Baer, een Zwitserse private banking groep, heeft deze maand haar Nederlandse team uitgebreid met drie private banking professionals. Dit is in lijn met haar wens om de aanwezigheid in Nederland verder te versterken.

Pagina's