februari 2016

29 feb 2016

Het Australische Slater & Gordon heeft zichzelf diep in de financiële nesten gewerkt. Het Australische kantoor moest via de halfjaarresultaten een verlies van bijna een miljard Australische dollar bekend maken - circa 630 miljoen euro - als gevolg van de aankoop van de juridische tak van de Britse verzekeringsmaatschappij Quindell in maart vorig jaar. Wegens een schandaal is dit bedrijf geen stuiver meer waard.

29 feb 2016

De Ree Holland en Molenaar & Van Ginhoven bundelen hun krachten om een leidende positie in de mondiale bloembollensector te behouden. Juridisch advies kwam van BarentsKrans en RWV Advocaten.

29 feb 2016

Het staat niet voor niets prominent op zijn LinkedIn-profiel: ‘Gericht op winst- en efficiëntieverbetering binnen de juridische dienstverlening’. Als interim Finance Manager heeft Hans Schuurman hier dan ook ruime ervaring mee binnen de advocatuur. Uiteraard is kosten- en urenmanagement een belangrijk onderdeel van efficiëntieverbetering, maar dat is niet alles. “De impact van alternatieve pricing wordt steeds belangrijker."

29 feb 2016

De Gouden Zandloper-jury, dit jaar bestaande uit Christ'l Dullaert, Ruben Zantingh en Nico Mookhoek, is er uit. Zij hebben vorige week dinsdag een winnaar gekozen uit de inzendingen voor de Gouden Zandloper voor marketing. Op dinsdag 15 maart aanstaande wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een exclusief drie-gangen diner in DeFabrique, Utrecht. En daar kunt u bij zijn.

29 feb 2016

BMW heeft inmiddels de nodige ervaring met ‘elektrisch rijden’. Denk aan de niche-modellen i3 en i8, en de plug-in hybride-uitvoeringen van de X5 en de 7-serie. Goed voor het imago, maar qua verkoopaantallen heb je er natuurlijk niets aan. Dat gaat echter veranderen. Vorige maand werden in München de stekkervarianten van de 3- en de 2-serie aan de internationale vakpers voorgesteld. Advocatie was aanwezig.

25 feb 2016

Toen in 2008 beurskoersen kelderden, pensioenfondsen verdampten, banken omvielen en landen bankroet leken te gaan, moet een ieder zich weleens hebben afgevraagd: wie hebben hieraan verdiend? Journalist Michael Lewis beantwoordde die vraag in zijn boek The Big Short: Inside the Doomsday Machine. De verfilming ervan draait nu in de bioscoop.

24 feb 2016

Jeffrey Koenecke eind vorige week door de rechtbank Den Haag beëdigd als toegevoegd notaris. Hij is hiermee de eerste toegevoegd notaris binnen BarentsKrans, waar hij is toegevoegd aan notaris Robert-Jan Zwaan.

24 feb 2016

Hilke Aarninkhof heeft na dertien jaar werkzaam te zijn geweest in de advocatuur de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Sinds 1 februari 2016 is zij in dienst getreden als bedrijfsjurist bij Heijmans in Rosmalen.

24 feb 2016

Oscar Hammerstein is voor de rechter gedaagd door curator Seerp Gratama van Plassania, het failliete bedrijf van de overleden horecaondernemer Sjoerd Kooistra. Hammerstein zou weigeren om de curator te vertellen wat er is gebeurd met een bedrag van ruim 1,5 miljoen euro dat door de echtgenoot van Kooistra op de derdengeldenrekening van de advocaat was gestort, schrijft Het Financieele Dagblad.

24 feb 2016

Het is de week waarin Egeria het productaanbod van JET Group uitbreidt, Sligro zich op de Belgische foodservicemarkt begeeft, Nordian Capital geld ziet in de tijdelijke beveiliging van bouwplaatsen en evenemententerreinen en Illumina een Nederlandse biotech start-up opslokt.

24 feb 2016

Gowling WLG is de naam van een nieuw internationaal advocatenkantoor, voortgekomen uit een fusie tussen het Canadese Gowlings en het Engelse Wragge Lawrence Graham & Co. De global firm biedt werk aan 1.400 advocaten gevestigd in achttien steden in Canada, Groot-Brittannië, Europa, het Midden-Oosten en Azië. ‘Because the world changed again today,’ aldus de slogan bij de lancering.

24 feb 2016

Als per 1 maart de nieuwe regelgeving rond juridische bijstand tijdens een politieverhoor ongewijzigd ingaat – en het kort geding hierover tegen de Nederlandse staat dus wordt verloren – zullen Gelderse strafrechtadvocaten een maand lang geen piketdiensten draaien. Dit dreigement volgt na een bijeenkomst die zo’n honderd advocaten maandag bijwoonden in Arnhem.

24 feb 2016

Steeds verder gaande digitalisering zorgt ervoor dat klantrelaties ingrijpend aan het transformeren zijn en dat er behoefte ontstaat aan hernieuwde marketingskills. Twee onderwerpen waar ondernemer en spreker Steven van Belleghem alles vanaf weet. Tijdens de uitreiking van de Gouden Zandlopers op dinsdag 15 maart is hij keynote speaker. “Een advocaat die zich expert noemt, heeft niets te vrezen van digitalisering.”

24 feb 2016

NautaDutilh heeft een nieuwe partner benoemd voor het litigation-team: White Collar Crime-specialiste Marike Bakker (foto), die overkomt van Ploum Lodder Princen. Daarnaast verwelkomen onder meer Kennedy Van der Laan en Stijl nieuwe gezichten, en hebben drie Freshfields-advocaten hun eigen kantoor opgericht. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

24 feb 2016

CMS gaat per 1 maart een structurele samenwerking aan met kennisinstituut Valory. Deze organisatie heeft als doel om wetenschappelijke kennis toegankelijker te maken voor bedrijven, een taak die het advocatenkantoor via deze samenwerking ook op zich zal nemen om ‘in te spelen op de steeds complexere vraagstukken waarmee bedrijven worden geconfronteerd.’

Pagina's