maart 2016

31 mrt 2016

DLA Piper en de VU gaan samenwerken op het gebied van migratie, asiel en de detentie van migranten. Het advocatenkantoor zal de studenten en staf van Immigration Law Clinic onder meer ondersteunen met supervisie bij moot courts en het ontwikkelen van praktische vaardigheden van studenten op het gebied van het immigratierecht.

31 mrt 2016

Strafrechtadvocaten kunnen voorlopig fluiten naar een hogere vergoeding voor bijstand tijdens politieverhoren. De voorzieningenrechter in Den Haag heeft donderdag alle vorderingen van strafrechtadvocaatverenigingen NVSA en NVJSA tot opschorting van de beleidsregel voor een forfaitaire vergoeding afgewezen. Ten aanzien van de inhoudelijke rol van de advocaat bij het politieverhoor stelt de rechter een prejudiciële vraag aan de Hoge Raad.

31 mrt 2016

Bijna driekwart van de 681 advocaten die deelnamen aan een recente enquête over verbaal en fysiek geweld, zegt hier mee te maken te hebben gehad. En dan vooral met verbaal geweld. Dat meldt het Advocatenblad, dat zelf het initiatief tot het onderzoek nam. Agressie tegen advocaten lijkt hiermee te zijn toegenomen, concludeert het Advocatenblad, al doen advocaten zelden aangifte; 80% doet dit niet.

30 mrt 2016

Het is de week waarin Refresco Gerber een branchegenoot overneemt, Leidse startup Gibbon kan rekenen op Amerikaanse interesse, HgCapital een belang neemt in Raet en Avedon investeert in uitzendbureaus.

30 mrt 2016

Dinsdag 15 maart werden tijdens een feestelijk diner in DeFabrique in Utrecht de Gouden Zandlopers uitgereikt. Fort Advocaten (beste marketingcampagne), Allen & Overy (meeste M&A-deals) en SRK Rechtsbijstand (snelste groeier in de periode 2012-2016) vielen in de prijzen. Advocatie TV was erbij, en maakte de volgende impressie.

30 mrt 2016

Wilfred Steenbruggen (foto) heeft eerder deze maand de overstap gemaakt van Bird & Bird naar Leijnse Artz. En voormalig Allen & Overy-managing partner Andrew Thomas gaat per 1 mei een nieuwe functie bekleden: hij wordt een van de voormannen van de wereldwijde Banking praktijk. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

30 mrt 2016

Het Groningse advocatenechtpaar Henk Jan en Marjan Hoekman, wiens kantoor Hoekman Advocaten in september 2014 failliet ging, is vorige week door het Hof van Discipline van het tableau geschrapt. De maatschap kampte met een forse schuldenlast, en leende tonnen van meerdere cliënten om dit te maskeren. Een inbreuk op de kernwaarden integriteit, onafhankelijkheid en deskundigheid, aldus het hof.

30 mrt 2016

In de nieuwe film The Prosecutor, the Defender, the Father and his Son klaagt de pers steen en been wanneer de publieke tribune wordt afgeschermd tijdens een belangrijke zitting in een langslepend proces. Zie hier het voorrecht van het filmpubliek: dat mag wél gluren naar de trucs die aanklager en verdediging op elkaar loslaten. Een vakkundig inkijkje in de handel en wandel van het Joegoslaviëtribunaal.

30 mrt 2016

Anti-kernwapen advocaat Meindert Stelling is vorige week maandag door de Raad van Discipline in Den Haag geschrapt van het tableau. Volgens de Raad geeft Stelling bij voortduring blijk ‘van een voor een advocaat zeer ongepast gebrek aan eerbied voor de rechterlijke autoriteiten’. Na eerdere tuchtrechtelijke veroordelingen blijkt volgens de Raad dat Stelling zich niks aantrekt aan het oordeel van de tuchtrechter, en dat hij zich niet wil conformeren aan de voor advocaten geldende regels.

30 mrt 2016

Leef mee met de mensen van advocatenkantoor Brukkeler & Bordelain! Ze kunnen wel wat medeleven gebruiken. De oude levensgenieter Max Brukkeler moet eraan dat zijn beste tijd achter hem ligt. Zijn compagnon Henriette Bordelain verslikt zich steeds vaker in een venijnige cocktail van stress & eenzaamheid. Kan de jonge ambitieuze Thieu het kantoor redden? Nieuw in Advocatie Magazine: kantoorperikelen in het feuilleton Brukkeler & Bordelain, door Trudeke Sillevis Smitt.

30 mrt 2016

Het wordt steeds vaker ingezet bij omvangrijke M&A-deals: escrow. Een financieel instrument dat zekerheid biedt bij bedrijfsovernames en financiële belangen bij transacties beschermt. De interesse van advocaten voor escrow groeit nog steeds, en niet enkel op het gebied van M&A, zeggen Lout Lapidaire (global head Escrow & Settlement) en Iris Reijndorp (director).

30 mrt 2016

En zo kreeg het proces Wilders II de te verwachten tumultueuze start: de pleitnota van advocaat Knoops was gelekt naar de pers! Waar strafrechtadvocaten nog wel eens willen klagen dat het pleidooi de media niet of nauwelijks haalt – dit in tegenstelling tot de eis van de officier van justitie – stond dat pleidooi nu in het volle licht van de schijnwerpers. Niet vanwege de inhoud, maar vanwege Het Lek.

24 mrt 2016

Willem Hoorneman is sinds woensdag 23 maart 2016 de nieuwe managing partner van CMS. Hij volgt Dolf Segaar op, die zich weer volledig op zijn Corporate Litigation en Sportrecht praktijk gaat richten. Erik Vorst is het tweede nieuwe bestuurslid; hij neemt het stokje over van Bella van Erkelens. Met de bestuurswissel wijzigt CMS tevens de governancestructuur, meldt het kantoor in een persbericht.

24 mrt 2016

Ook al werden er vorig jaar precies 1.012 nieuwe advocaten beëdigd, de stagnering van de groei van de totale balie heeft doorgezet. Per 1 januari 2016 waren er in Nederland 17.343 advocaten werkzaam, tegenover 17.315 advocaten een jaar eerder. Dat is een zeer lichte toename van 0,16%, blijkt uit het jaarverslag 2015 van de NOvA.

23 mrt 2016

Stibbe-advocaat Tom Barkhuysen heeft donderdag 24 maart tijdens de jaarvergadering van de Amsterdamse Orde van Advocaten de Amsterdamse Dekenprijs in ontvangst genomen. Barkhuysen is naast partner en bestuurslid bij Stibbe tevens hoogleraar staats- en bestuursrecht aan de Universiteit Leiden.

Pagina's