april 2016

26 apr 2016

Het BFT gaat onderzoek doen naar de beweringen in het Financieele Dagblad en Trouw over Ploum Lodder Princen naar aanleiding van de Panama Papers. Het was al bekend dat Ploum Lodder Princen om dat onderzoek had gevraagd. De persvoorlichter van het kantoor laat desgevraagd weten dat het BFT gehoor heeft gegeven aan het verzoek.

26 apr 2016

Het aantal juridische vacatures is in het eerste kwartaal met meer dan 34% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste vraag komt vanuit de zakelijke dienstverlening (+45%) en de intermediairs (+40%). In de advocatuur en het notariaat bedraagt het stijgingspercentage 40. Dit blijkt uit de op 26 april gepubliceerde analyse Trends en ontwikkelingen op de Legal arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2016 van Yacht Legal.

25 apr 2016

Innoveren moet nu! Gesprekken die Legal Intelligence heeft gevoerd met juristen wijzen op een aantal belangrijke optimalisaties in het werkproces. Kantoren moeten zich voldoende onderscheiden. Bekijk hieronder onze inspiratievideo en wees welkom in de nieuwe wereld van kennisintegratie.

25 apr 2016

Juridisch Nederland heeft sinds donderdag 21 april zijn eerste legal LGBT netwerk, Forward genaamd. Het doel van Forward is om de acceptatie, erkenning en zichtbaarheid van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LGBT’s) binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep te bevorderen. Forward wordt ondersteund door Allen & Overy, Baker & McKenzie, De Brauw Blackstone Westbroek, Hogan Lovells, Houthoff Buruma, Jones Day, Linklaters, NautaDutilh, Norton Rose Fulbright, Simmons & Simmons, Stibbe en Van Doorne.

25 apr 2016

Kleine kantoren met circa vijf advocaten zouden wegens te verwachten beveiligingsproblemen geen eigen server mogen hebben. Die boude uitspraak doet Olaf van Haperen van Kneppelhout & Korthals tijdens een van de paneldiscussies vorige week donderdag op Lexpo, het nieuwe evenement over juridische innovatie. Tijdens dezelfde paneldiscussie blijkt verder dat de vraag naar wel of niet in de Cloud inmiddels achterhaald is: vrijwel alle aanwezigen bevestigen dat ze daar actief zijn.

25 apr 2016

Infrabedrijf M.N.O. Vervat neemt de ondergrondse infra-activiteiten over van bouwconcern Dura Vermeer. Het bedrijf stoot het onderdeel af omdat het zich wil toeleggen op haar kernactiviteiten. De Brauw adviseerde Dura Vermeer hierbij.

25 apr 2016

Voormalig deken in Den Haag Bas Martens en Suzanne Hendrickx, eigenaar van SHE Legal en senior stafjurist bij de Haagse Orde van Advocaten, zijn gestart met organisatieadviseur Advius. ‘Advius adviseert over de regelgeving voor advocaten, bereidt advocatenkantoren voor op een bezoek van de deken en biedt cursussen aan op deze onderwerpen. Advius helpt advocatenkantoren bij het verbeteren van hun kantoororganisatie en de kwaliteit van de dienstverlening aan de cliënt,’ aldus het persbericht.

25 apr 2016

Als Joop in zijn heroïnejaren weer eens door de draaideur het huis van bewaring was binnen komen sjokken, wist hij altijd zeker: Max zou komen, al was het altijd minstens een uur later dan afgesproken. Hij zou Joop een verfrommeld pakje sigaretten voorhouden en zeggen: “We gaan er weer iets moois van maken.” De tweede editie van Advocatie Magazine is vorige week verschenen, en dus ook aflevering II van het door Trudeke Sillevis Smitt geschreven feuilleton Brukkeler & Bordelain: de jakhals en het hertje.

25 apr 2016

In 1969 introduceerde Austin de Mini Clubman Estate: een stationcarversie van het bekende kleine doosje. In 2010 blies BMW de naam Clubman nieuw leven in, inclusief de twee kenmerkende kleine achterdeurtjes van het origineel, in plaats van een grote omhoog scharnierende klep. Eind vorig jaar werd de Clubman volledig herzien. Advocatie reed met de snelste uitvoering, de 192 pk Cooper S.

21 apr 2016

Het aantal klachten over advocaten dat de tuchtrechters bereikt, is in twee jaar tijd met bijna een derde afgenomen. Kregen de raden van discipline in 2013 nog 1.584 klachten te verwerken, in 2015 waren dit er nog 1.089 (-31%, en 16% minder dan n 2014), aldus het donderdag gepubliceerde Jaarverslag 2015 van de Raden en het Hof van Discipline. De doorlooptijden bij de tuchtrechter liepen hierdoor verder terug.

20 apr 2016

Advocatenkantoor Schuurmans Advocaten in het Drentse Roden is deze week na 42 jaar failliet gegaan. Dat bevestigt oprichter en naamgever Wouter Schuurmans. Die zag zich gedwongen zelf het faillissement aan te vragen, uitgerekend in de maand dat hij met pensioen zou gaan. Privéonttrekkingen van de kantoorrekening en een conflict hierover met een in november vertrokken oud-partner bleken het begin van het einde.

20 apr 2016

Shell heeft zijn verzameling global preferred advisers hevig uitgedund, van tweehonderdvijftig naar slechts zes wereldwijd actieve advocatenkantoren, meldt The Lawyer. Per 1 mei zijn Allen & Overy, Baker & McKenzie, Clifford Chance, Eversheds, Norton Rose Fulbright en Reed Smith de uitverkorenen.

20 apr 2016

Beste recruitmentsite, beste opleidings- en beste stageprogramma: Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn ontving afgelopen vrijdag drie van de zes NJC Awards tijdens NJC Talents, voorheen het Nationaal Juristencongres. De andere prijzen waren voor NautaDutilh (inhouse activiteiten), Allen & Overy (beste wervingsadvertentie) en Stibbe (meest populaire kantoor).

20 apr 2016

Een advocaat uit New York kwam onlangs met een wel heel vergaand leugentje om een proces te vertragen. Hij had de rechter laten weten dat zijn moeder net was overleden. In een andere zaak viel hij echter door de mand met zijn smoezen: hij claimde dat hij weken in het ziekenhuis had gelegen… tegenover dezelfde rechter. Die trapte hier mooi niet in, schrijft The New York Post.

20 apr 2016

Waar je geen verstand van hebt, daar kun je lekker op losgaan. Dat blijkt maar weer uit het gedoe rond de Panama Papers. Inderdaad, mensen en bedrijven maken ge- en misbruik van internationale structuren. En helaas, veel politici en andere lijders aan de waan van de dag, verkondigen daarover vaak onzin. Ik ken maar weinig onderwerpen waar de ratio zo ondergeschikt raakt aan het gereutel.

Pagina's