mei 2016

31 mei 2016

De Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) en Medtronic, één van ‘s werelds grootste ontwikkelaars van medische technologie, gaan een strategische alliantie aan die NOK in staat moet stellen meer patiënten in meer verschillende landen te behandelen. Loyens & Loeff en De Breij Evers Boon traden aan voor advies.

31 mei 2016

In september 2016 gaan de specialisatieopleidingen van de Grotius Academie weer van start. Alle opleidingen bieden u aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden een verdiept inzicht in de kernleerstukken en -begrippen van het desbetreffende rechtsgebied en in de praktische uitwerking daarvan. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar bij de opleidingen Effectenrecht en Fusies en Overnames. 

31 mei 2016

Overheidsinstanties hoeven bij openbaar maken van advocatendeclaraties na een verzoek op grond van de Wet openbaarheid van bestuur alleen de in de declaraties vermelde eindbedragen te verstrekken. Dat heeft de rechtbank Noord-Holland overeenkomstig eerdere jurisprudentie beslist in de zogenaamde klokkenluidersaffaire op Terschelling. De eveneens opgevraagde opdrachtbevestiging hoeft de gemeente niet te verstrekken, simpelweg omdat de opdracht aan Stibbe niet in een document is neergelegd.

31 mei 2016

Advocaten zitten graag in netwerk- en serviceclubs, en daarvan zijn er voldoende: Lions, Rotary, Ronde Tafel, Kiwanis, Fifty One Club en de Soroptimisten, om er een paar te noemen. Maar ze moeten er wél voor worden gevraagd. Stap er niet in, luidt de waarschuwing, om er snel cliënten mee binnen te harken, want dan raak je teleurgesteld. Sterker nog: opdrachten gaan misschien wel aan je neus voorbij. Lees het artikel van Michel Knapen in de derde editie van Advocatie Magazine

31 mei 2016

Een rechter in een bodemprocedure tussen de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en de Nederlandse Staat was tot ruim 4,5 jaar geleden nog advocaat bij landsadvocaat Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn: is dit reden genoeg om deze rechter te wraken? Nee, stelt de meervoudige wrakingskamer van de rechtbank Den Haag in een beslissing van eerder dit voorjaar.

30 mei 2016

In de top 10 van meest gewilde juridische werkgevers onder studenten hebben advocatenkantoren De Haan (Noord-Nederland) en het Gelderse Dirkzwager als nieuwkomers een plekje veroverd ten koste van veel Zuidaskantoren. Het populairste advocatenkantoor om voor te werken blijft Loyens & Loeff, blijkt uit de nieuwste editie van het onderzoek Netherlands’ Most Attractive Employers, jaarlijks uitgevoerd door Universum Global.

30 mei 2016

Er werd gevochten om een stoeltje, zegt innovatiedirecteur Jeroen Zweers van Kennedy Van der Laan bij aanvang van de vijfde Legal Tech Meetup, over de blockchain en smart contracts. Ongeveer tachtig uitverkorenen mogen daarop twee inleidingen aanhoren over de nieuwe buzzwords, en verlaten de zaal in een aantal gevallen in grotere verwarring dan toen ze aankwamen. Typerend: een Youtube-filmpje met uitleg over de blockchain wordt als gevolg van een kennelijk haperende internetverbinding gestaakt, en kan niet opnieuw worden opgestart.

30 mei 2016

Voormalig advocaat Bram Moszkowicz gaat aan de slag bij de nieuwe Nederlandse vestiging van Claim it, een Europese juridische dienstverlener gespecialiseerd in het invorderen van financiële vergoedingen bij luchtvaartmaatschappijen. Dat heeft het bedrijf laten weten in een persbericht. Moszkowicz, die eerder zinspeelde op een terugkeer in de advocatuur, laat weten blij te zijn om weer aan de slag te gaan in de ‘voor mij vertrouwde juridische wereld’.

30 mei 2016

Het is de week waarin investeerder Waterland zich ontdoet van enkele wellness resorts, Parcom instapt bij Jan Snel, Coca-Cola haar bottelaars naar de beurs brengt en ook sportschoolketen Basic-Fit haar opwachting op de beurs maakt. 

30 mei 2016

Stel: u bent in de markt voor een gezins-SUV. Liefst met enig aanzien, want dat geniet nu eenmaal uw voorkeur, maar zonder daarin door te slaan, want maatschappelijk ongewenst. Natuurlijk kunt u dan een BMW- of Audi-showroom binnenstappen, om u vervolgens - na achterlating van ten minste € 55.000 – met uw versverworven X3 of Q5 onder te dompelen in totale anonimiteit. Of u geeft 12K minder uit en opteert voor een Land Rover Discovery Sport. Een lastig dilemma?

30 mei 2016

Publicist Micha Kat is vrijdag door het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden veroordeeld tot een celstraf van 345 dagen, waarvan 240 dagen voorwaardelijk. Het hof acht bewezen: bedreiging, smaadschrift, belediging, opruiing, belaging, vernieling en het doen van valse bommeldingen bij advocatenkantoor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

26 mei 2016

Een begin januari van het tableau geschrapte Limburgse advocaat heeft vorige week van de Raad van Discipline ‘s-Hertogenbosch een tweede schrapping opgelegd gekregen. De beslissing volgde op klachten van meerdere gerechtelijke instanties over een stortvloed aan wrakingsverzoeken die de advocaat had gedaan, en op een nieuw dekenbezwaar, omdat de advocaat op geen enkele klacht reageerde.

26 mei 2016

De SP en D66 hebben woensdagavond gepleit voor een actievere rol van de advocaat tijdens het politieverhoor en voor een vergoeding die een ‘reflectie is van de werkelijke door de advocaat bestede tijd'. Tweede Kamer-leden Van Nispen (SP) en Swinkels (D66) dienden hiervoor moties in tijdens een debat over de implementatie van de Europese richtlijn die de aanwezigheid van een advocaat bij het politieverhoor voorschrijft.

25 mei 2016

Hotelketen Fletcher Hotels is verkocht aan het zittende management, investeerder NIBC Bank en Luxemburgse hotelinvesteerder Xead Group. Alle hotels en het onroerend goed worden overgenomen van oprichter Chris Luken. Advieswerk kwam van CMS en Simmons & Simmons.

25 mei 2016
Google Gumt

Google heeft de links naar een artikel over het strafrechtelijke verleden van een advocaat inmiddels verwijderd. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Advocatie. De advocaat eiste onlangs in een spraakmakende zaak met succes dat Google de links naar het artikel moest weghalen. Advocatie heeft de naam van de advocaat – werkzaam bij een groot Nederlands advocatenkantoor – achterhaald, maar een zoekactie op naam op Google levert niets meer op.

Pagina's