augustus 2016

31 aug 2016

Een aandeelhouder van een raamprostitutiebedrijf ligt in scheiding, en trekt de daarmee gemoeide advocaatkosten af van de winst van de onderneming. Dat mag voor een deel, oordeelt het Gerechtshof Amsterdam in juli. De aandeelhouder wil met de boedelscheidingsprocedure namelijk voorkomen dat haar ex mede-aandeelhouder wordt. Hij heeft een strafrechtelijk verleden, en dat zou het einde betekenen van de onderneming op grond van de Wet BIBOB.

31 aug 2016

Het Zweedse EQT treedt toe als nieuwe aandeelhouder van de Leidse domeinnaam- en hostingleverancier TransIP. De investeerder heeft hiertoe een belang overgenomen van oprichter Ali Niknam. Juridisch advies was afkomstig van Allen & Overy en Houthoff Buruma.

31 aug 2016

Het Londense kantoor Schillings heeft de grenzen van flexwerken - agile working – in de advocatuur weer een stukje verder opgerekt. De partners, advocaten en dataspecialisten van het in privacyzaken en cybersecurity gespecialiseerde Schillings hoeven voortaan nog maar twee dagen per week hun gezicht te laten zien op kantoor, melden Britse juridische media.

31 aug 2016

Een ruim jaar geleden schreef ik er al over op deze plaats: kwaliteitstoetsen. Per e-mail van 12 juli jl. schreef de Orde alle advocaten dat ze werkt aan een systeem van kwaliteitstoetsen. De orde 'wil bevorderen dat de advocaat inzicht in en feedback krijgt op zijn handelen en waar nodig kan verbeteren'. Een staaltje apekool van de eerste kwaliteit.

31 aug 2016

Het risicogestuurde toezicht van de Orde van Advocaten op kantoren die actief zijn in de gefinancierde rechtsbijstand is onvoldoende kenbaar voor advocaten. ‘Daarmee kan in deze tuchtzaak niet worden vastgesteld dat dit toezicht voldoet aan de vereisten van consistentie en zichtbaarheid en aan het gelijkheids- en het zorgvuldigheidsbeginsel,’ aldus het Hof van Discipline in twee beslissingen van 26 augustus. Komt bij dat de deken in deze zaken betreffende een ‘kritisch lid van de Orde’ volgens het Hof prematuur heeft gehandeld.

31 aug 2016

Van de bijna twee miljard US dollar die wordt stukgeslagen aan adviseurs in de overname van de Amerikaanse biergigant SABMiller door AB InBev, gaat ruim 260 miljoen dollar op aan advocatenkantoren. Freshfields en Linklaters slokken het grootste deel van deze honoraria op, meldt Legal Business.

31 aug 2016

Jetty Tukker (foto) heeft per augustus 2016 de overstap gemaakt van Allen & Overy - waar ze 16 jaar werkzaam was - naar Houthoff Buruma, waar zij is toegetreden als associate partner. Verder keert een IP-advocaat van Bird & Bird in Den Haag terug op het oude nest en zijn kandidaat-notarissen van CMS en Van Doorne onlangs beëdigd tot toegevoegd notaris. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

30 aug 2016

Martijn Mouwen en Lonneke Arntz zijn de oprichters van Avaxa Debt Advisors B.V. Deze boutique legt zich volledig toe op debt advisory voor corporates, (internationaliserende) familiebedrijven en private equity.

25 aug 2016

Het van origine Australische Slater & Gordon noteert over het financiële jaar 2015-2016 het grootste verlies ooit geleden door een advocatenkantoor. Dit recordverlies bedraagt ruim een miljard Australische dollar, ofwel 685 miljoen euro, melden Australische financiële media. 

24 aug 2016

VBC Notarissen, 's lands grootste onafhankelijke notariskantoor, heeft een nieuwe partner benoemd in de persoon van Jeroen Veenhof. Verder meldt AKD de inlijving van KNB-bestuurslid Allard Schuering (foto) als nieuwe kandidaat-notaris, en bij Van Doorne is eerder deze zomer Anneke Polhuis beëdigd tot toegevoegd notaris.

24 aug 2016

Loyens & Loeff in Amsterdam gaat in 2020 verhuizen. Het nieuwe pand, Hourglass, wordt ontwikkeld door Sax Vastgoed VOF, een samenwerkingsverband tussen Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff. Dat bevestigt de persvoorlichter van het kantoor naar aanleiding van berichtgeving van Property.nl.

24 aug 2016

Het is de week waarin Nimbus zich stort op asbestsanering en specialistische reiniging, Achmea zich ontdoet van de private banking-activiteiten van Staalbankiers en Euronext een belang neemt in clearinghuis EuroCCP.

24 aug 2016

Enkel Nederlands arbeidsrecht was voor Stephan Swinkels te beperkt. De internationale advocatuur, dat trok hem pas echt. Dus werkte hij negen jaar bij Baker & McKenzie en was hij directeur van L&E Global, een internationaal verbond van 21 arbeidsrechtkantoren. Deze maand zette Swinkels een volgende stap: hij werd partner bij de New Yorkse vestiging van Littler Mendelson, het grootste Amerikaanse arbeidsrechtkantoor. “Dit is wat ik altijd al wilde.”

24 aug 2016

Het begon de spuigaten uit te lopen: veel Londense Clifford Chance-advocaten namen de laatste tijd vlak na tien uur ’s avonds de taxi naar huis. Op kosten van de baas, want zij mogen voor maximaal 60 pond per dag aan zakelijke taxiritten besteden. Reden voor het kantoormanagement om de advocaten per e-mail te waarschuwen geen misbruik te maken van de regeling, meldt Rollonfriday.

24 aug 2016

Een advocaat uit het arrondissement Rotterdam is maandag 22 augustus van het tableau geschrapt door de Raad van Discipline omdat hij sjoemelde met toevoegingen en structureel geen opdrachtbevestigingen stuurde aan zijn cliënten. In de dossiers waarvoor hij toevoegingen had aangevraagd verrichtte hij nauwelijks werkzaamheden.

Pagina's