september 2016

30 sep 2016

General Counsel moeten meer oog krijgen voor de dreigingen en kansen waar bedrijven als gevolg van technologische ontwikkelingen mee te maken krijgen. Als onderdeel van zijn werk moet hij opkomende trends, bijvoorbeeld op het gebied van de Cloud of blockchain technologie, zich veel meer eigen maken en er zijn voordeel mee doen. Dat blijkt uit het internationale onderzoek Through the looking glass van KPMG.

28 sep 2016

Op staande voet ontslagen, maar de volgende dag weer niet. Vragen om ‘bij hem te komen douchen’. Na ziekmelding de medewerker – een juridisch adviseur – onverwacht thuis opzoeken met rode rozen en cadeaus, voorzien van een kaartje met een tekst die vanuit het Turks in het Nederlands vertaald luidt: ‘Welkom in mijn hart/leven, welkom m’n roosje’.

28 sep 2016

Waarom kiest de advocatuur voor M-verzekeringen? Mutsaerts weet wat er in de markt speelt en ontwikkelt passende verzekeringen, specifiek voor de advocatuur. Lees tot het einde van het jaar de 10 argumenten waarom advocaten voor Mutsaerts kiezen. Vandaag in nummer 3 meer over onze CuratorenPolis.

28 sep 2016
Wanne Pemmelaar

Hij is de manager van de Data and Tech Practice Group van De Brauw Blackstone Westbroek, en is gespecialiseerd in onder andere IT, telecommunicatie, privacy, e-commerce, intellectuele eigendom en data security. Meet Wanne Pemmelaar, denker over innovatie in het algemeen, en innovatie in de advocatuur in het bijzonder. “Ik denk dat advocaten zich in de relatie met ondernemers steeds meer zullen ontwikkelen als collega-ondernemers. En in de relatie met particulieren als collega-burger.”

28 sep 2016

Wie mij weleens heeft horen vertellen over mijn belevenissen als fee burner op een advocatenkantoor, zou kunnen denken dat dit het dieptepunt van mijn carrière was. Ten onrechte, want voordien heb ik nog enige tijd in een Nederlandse provinciestad de rechtswetenschap beoefend. Daar deed ik een poging om een proefschrift te schrijven over de ‘horizontale doorwerking van grondrechten in het erfrecht’.

27 sep 2016

Dat een partij in een hoog oplopend geschil geprobeerd zou hebben de advocaten van de wederpartij in diskrediet te brengen – onder meer door het sturen van stukken uit een strafdossier tegen een van die advocaten naar de deken – is geen reden om de zaak naar een ander gerechtshof te verwijzen. Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden half september beslist. Volgens het hof is geen sprake van een ‘privégeschil’ van de advocaten.

27 sep 2016

Office Depot, producent van werkmeubilair en kantooroplossingen met de Europese hoofdvestiging in Venlo, gaat haar Europese activiteiten verkopen aan AURELIUS Group. De verkopende partij krijgt juridisch advies van Stibbe, Goldman Sachs verzorgt het financiële advies bij de deal.

27 sep 2016

De Amerikaanse advocaat-stagiaire Aulden Burcher-DuPont van Kirkland & Ellis kreeg een flinke uitbarsting te verduren van rechter Nicholas Garaufis omdat hij bij een hoorzitting in een zaak tegen Facebook verscheen, en niet een partner van het kantoor. “It’s outrageous, irresponsible and insulting that your firm didn’t send a partner here to talk about this kind of problem which implicates international terrorism and the murder of innocent people in Israel and other places.”

27 sep 2016

Per 12 september 2016 is Danny Vlasblom als advocaat verbonden aan Straatman Koster advocaten. Voor zijn overstap was hij tien jaar werkzaam bij De Brauw Blackstone Westbroek, met name in de civiele procespraktijk. Vlasbom deed verder ervaring op op het gebied van energierecht en procederen in cassatie. Deze en de andere Nieuwe Uitdagingen van deze week.

26 sep 2016

DVAN Advocatuur & Notariaat en Hoboken Advocaten gaan per 1 januari 2017 fuseren. Het nieuwe kantoor met ruim 40 juristen – waaronder 33 advocaten en (kandidaat)notarissen – gaat per die datum verder onder de naam DVAN Advocatuur & Notariaat.

26 sep 2016

Wat is de stand van zaken inzake het ontslag wegens disfunctioneren onder de nieuwe Wet werk en zekerheid? Hoe staat met het omgangsrecht tussen grootouders en kleinkind, en hoe moeten we de toenemende polarisatie van de strijd tussen belanghebbenden na het failleren van een onderneming waarderen? Actuele juridische kwesties, die door vakredacteuren van Sdu worden behandeld in de Updates Arbeidsrecht, Familierecht, Bestuursrecht, Insolventierecht, Stafrecht en Ondernemingsrecht in Advocatie Magazine. Klik hier om de vierde editie van het Magazine te lezen.

26 sep 2016

Op 13 oktober wordt de 25ste jaargang van Jurisprudentie Arbeidsrecht («JAR») gevierd bij Karel V te Utrecht met een inhoudelijk symposium en een fine walking dinner. Thema van het symposium is: Van de arbeidsovereenkomst naar de arbeidsverhouding. Bekijk hier het volledige programma.

26 sep 2016

Organisatieadviesbureau Berenschot en Sdu doen jaarlijks onderzoek naar de advocatuur in Nederland. De resultaten van het onderzoek geven een beeld van ontwikkelingen in werkend advocatuurlijk Nederland, bieden professionals een referentiekader en kunnen individuele salarisonderhandelingen ondersteunen. Voor dit onderzoek hebben we uw medewerking dus hard nodig. Het invullen van de vragenlijst vraagt ongeveer vijftien minuten van uw tijd. 

26 sep 2016

Heimwee naar het motorrijden? Naar het gevoel van vrijheid, de ademstokkende accelaratie en de messcherpe reflexen? Alfa Romeo biedt u de helpende hand in de vorm van de 4C Spider: dezelfde rauwe sensaties, maar dan op vier wielen.

23 sep 2016

Atradius, een wereldwijde dienstverlener op het gebied van kredietverzekering, borgstelling en incasso, heeft 55% van de aandelen in Graydon Holding overgenomen, een specialist in zakelijke data-uitwisseling. Een team van Freshfields Bruckhaus Deringer stond klaar met juridisch advies.

Pagina's