november 2016

23 nov 2016

Een voormalig rechtenstudent aan de Universiteit Leiden is maandag in hoger beroep alsnog veroordeeld voor de bedreiging van de oud-voorzitter van de Examencommissie, Arthur Elias. De 46-jarige man van Iraanse afkomst heeft een taakstraf van zestig uur gekregen. De Haagse rechtbank sprak hem in augustus 2014 nog vrij wegens gebrek aan onomstotelijk bewijs.

15 nov 2016

Voor je een studieschuld aangaat, is het wel handig als je weet wat je studie uiteindelijk gaat opleveren. Dat valt niet altijd mee, blijkt uit de Keuzegids Universiteiten 2017. Ruim een kwart van de studenten Internationaal Recht verdient na een jaar werken minder dan het minimumloon, en is daarmee koploper slecht betaalde banen.

07 nov 2016

Het assessment: door sollicitanten gevreesd, door steeds meer kantoren omarmd. Heb je het juiste IQ, de gewenste persoonlijkheid en voldoende kritisch denkvermogen, dan wordt je kans op een baan aanzienlijk vergroot. Maar wat als de resultaten tegenvallen? Hoeveel waarde hechten kantoren aan de uitslagen in hun zoektocht naar mensen? Zijn assessments op basis van DNA de oplossing?