juni 2017

29 jun 2017

De Haagse notariskantoren De Jong & De Nerée en Van Buttingha Wichers gaan per 1 januari 2018 fuseren. Met deze fusie ontstaat het grootste zelfstandige notariskantoor in Den Haag, melden beide kantoren in een gezamenlijk persbericht. Per 1 januari zijn er in totaal zo’n veertig medewerkers werkzaam, waarvan zes notarissen en acht kandidaat-notarissen.

28 jun 2017

De advocaat-werkgever die in een ontslagzaak aanvoerde dat een secretaresse ‘ordinaire pornografische e-mails’ in haar zakelijke inbox had staan – toegezonden door een man met wie ze een buitenechtelijke relatie onderhield – heeft weliswaar onhandig en onbetamelijk geopereerd, maar dat is volgens het Hof van Discipline geen aanleiding voor een maatregel, mede omdat de advocaat-werkgever geen tuchtrechtelijk verleden heeft.

28 jun 2017

De advocaat uit Bergen op Zoom die er door justitie van werd beschuldigd in 2011 een getuigenverklaring te hebben vervalst, is hiervan dinsdag vrijgesproken door het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken terug een taakstraf van 150 uur. De rechtbank had de advocaat in augustus 2015 veertig uur werkstraf opgelegd.

28 jun 2017

Het Hof van Discipline heeft maandag de schrapping van het tableau bekrachtigd van een Amsterdamse advocaat die hardnekkig het voor advocaten geldende provisieverbod bleef overtreden, ook na een eerdere schorsing. ‘Van een integere praktijkvoering is geen sprake’, aldus de beslissing van maandag 26 juni.

28 jun 2017

Bloemenveiling Royal FloraHolland heeft een meerderheidsbelang genomen in sierteeltplatform FloraXchange. Hiermee geven de partijen het startsein voor verdere digitalisering van de sierteelthandel en de ontwikkeling van één gezamenlijk digitaal handelsplatform voor kwekers. DVAN Advocatuur & Notariaat en Taurus Advocaten voorzagen de partijen van juridisch advies.

28 jun 2017

Diverse kantoren melden deze week de benoeming van nieuwe partners. Onder hen Hein Hobbelen (foto), die Bird & Bird in Den Haag en Brussel zal versterken. Verder hebben Orange Clover, L&A Advocaten en Boontje nieuwe partners, en heeft Boels Zanders een vernieuwd bestuur. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

28 jun 2017

Trump. Walgelijk hoe hij schokkende dingen, waaronder vrouwonvriendelijke rommel, uit zijn mond krijgt geperst. Stuitend dat zo iemand president van Amerika is geworden. President! Ik ben vooral bang dat mensen eraan wennen en onverschillig worden. Dat het onderdeel wordt van onze cultuur. Maar machtsmisbruik is altijd erg. Ook als het niet in de krant staat, ook als het ver van je bed lijkt, ook als het plaatsvindt op keurige advocatenkantoren.

28 jun 2017

De Hoge Raad krijgt in cassatie een strafzaak voorgelegd, maar de pleitnota van de advocaat in het hoger beroep bij het Hof ontbreekt. Navraag bij het Hof leert dat de nota ‘in het ongerede is geraakt’, en ook niet meer boven tafel zal komen. De Hoge Raad gaat er ‘veronderstellenderwijs’ van uit dat ‘de raadsman ter terechtzitting van het Hof heeft aangevoerd hetgeen in de toelichting van het middel is vermeld’.

27 jun 2017

DLA Piper is wereldwijd geraakt door de grote cyberaanval met ransomware van dinsdag. Binnen alle DLA Piper-kantoren zijn e-mail- en telefoonsystemen uit voorzorg platgelegd; ook de kantoren in Amsterdam en Brussel zijn woensdag telefonisch nog onbereikbaar. Het advocatenkantoor, een van de grootste ter wereld én in het bezit van een cybersecurity praktijk, bevestigt de problemen en werkt in een eigen onderzoek onder meer samen met de FBI.

27 jun 2017

De Nederlander Maurits Dolmans zal dinsdag geschrokken zijn van de recordboete van 2,4 miljard euro die Google opgelegd kreeg van de Europese Commissie. Samen met zijn Brusselse collega-advocaten Thomas Graf en Robbert Snelders, allen werkzaam bij Cleary Gottlieb Steen & Hamilton, stond hij Google bij met juridisch advies. Clifford Chance en Covington & Burling stonden aan de zijde van een groep bedrijven.

27 jun 2017

Voormalig advocaat en advocaat-generaal Matthieu van Sint Truiden is dinsdag door de rechtbank Den Haag veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van zes maanden wegens belastingfraude. Het OM had vijftien maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen de ex-advocaat, die in het verleden partner was bij NautaDutilh en Lovells (thans Hogan Lovells).

26 jun 2017

Verasol, Nederlands fabrikant van veranda’s, serres en carports, is voor een miljoenenbedrag overgenomen door investeringsmaatschappij AAC Capital en het management van de onderneming. De overname stelt het bedrijf in staat om verder uit te breiden richting Duitsland en andere Europese landen. De Breij Evers Boon en Loyens & Loeff traden op als juridisch adviseurs.

26 jun 2017

Als je alle zes continenten al hebt gezien, waar moet je dan nog heen? Naar het zevende continent, natuurlijk. Voor zijn vijftigste verjaardag ging advocaat Menno Leniger naar Antarctica. “Na twee dagen varen hadden we ons Titanic-moment. De eerste ijsberg die we zagen leek wel een flatgebouw.”

26 jun 2017

Boekel Dentons ging in de eerste helft van 2017 van start met her en der wat rimpelingen in de vijver, Fieldfisher maakte – eindelijk – de opening van een Amsterdamse vestiging bekend, we publiceerden weer de salarissen van 1e, 4e en 7e jaars advocaten en columnist Fleur Brockhus maakte zich boos over mannen die zich neerbuigend uitlaten over zwangere vrouwen. Dit is de Top 10 van best gelezen artikelen van de eerste helft van 2017.

26 jun 2017

Rechter Tjeerd Zuidema is per 1 juli de nieuwe voorzitter van het Hof van Discipline. Hij volgt Joost van Dijk op: die bekleedde het voorzitterschap sinds 2012. Van Dijk gaat nu met pensioen, na een loopbaan die in 1971 begon in de advocatuur.

Pagina's