juli 2017

26 jul 2017

Een vete tussen voormalig officier van justitie Steven Pieters en advocaat Jan Boone kreeg onlangs een staartje bij de Raad van Discipline. Pieters beschuldigde de advocaat ervan een valse aangifte tegen hem te hebben gedaan en hem negatief in het nieuws te hebben gebracht. Dat is volgens de tuchtrechter echter niet vast komen te staan, en anders zou Boone geen tuchtrechtelijke grenzen hebben overschreden.

26 jul 2017

CMS en Allen & Overy treden op als juridisch adviseurs bij de geplande overname van de Noord-Amerikaanse bottelarijen van Cott Corporation door Refresco. De Nederlandse frisdrankproducent heeft 1,25 miljard dollar (1,1 miljard euro) over voor deze overname; de aandeelhouders van het bedrijf (beurswaarde 1,4 miljard euro) moeten de transactie nog goedkeuren.

26 jul 2017

Amerikaanse general counsel hebben gesproken: Jones Day mag zich dankzij een toppositie in een lijst met preferred law firms het meest geliefde en meest aanbevolen advocatenkantoor onder cliënten noemen. Dat blijkt uit een nieuwe editie van de Power Rankings, zoals deze maand gepubliceerd door de BTI Consulting Group.

26 jul 2017

Wie zijn de advocaten die de grootste Nederlandse kantoren vertegenwoordigen in het buitenland? In de reeks Advocaat in den Vreemde praten zij over werken in een buitenlandse metropool, de focus van hun kantoor aldaar en cultuurverschillen. In aflevering 4: Elizabeth van Schilfgaarde, finance partner van NautaDutilh in New York. “We doen hier supercoole dingen.”

26 jul 2017

Het strafproces tegen een in 2015 aangehouden advocaat bevindt zich nog in de opsporingsfase, of deze advocaat doet een – vergeefse – poging tot wraking van een volgens hem vooringenomen rechter-commissaris van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. De advocaat in kwestie hield kantoor in Luxemburg: hij wordt verdacht van deelname aan een Nederlandse criminele organisatie en het medeplegen van witwassen en valsheid in geschrifte.

26 jul 2017

Hetty de Rooij maakt sinds vorige maand als senior advocaat onderdeel uit van het team Commercial Contracts binnen BarentsKrans in Den Haag. Zij heeft ruime ervaring met het adviseren en procederen in complexe, internationale geschillen op het gebied van contracten- en aansprakelijkheidsrecht.

26 jul 2017

Het zijn woelige tijden voor Nederlandse advocatenkantoren. Ga maar na: De Breij Evers Boon wordt opgesplitst, Höcker is al opgesplitst, net als iets langer geleden Hekkelman. Cees en UdinkSchepel werden onlangs nieuwe combinaties na een fusie, Dentons en Fieldfisher maakten hun langverwachte landing in Nederland en Kennedy Van der Laan, Damsté en De Haan openden vestigingen in respectievelijk Eindhoven, Amsterdam en Schiphol.

24 jul 2017

In het kader van Pride Amsterdam 2017 – de nieuwe naam voor de Gay Pride – is het Amsterdamse kantoorpand van Baker McKenzie deze week versierd met verticale regenboogbanieren. Die worden bevestigd aan de vier zijden van het gebouw - het Baker McKenzie House - aan de Zuidas. De banieren zijn in totaal liefst 80 meter lang en zullen al van ver opvallen.

24 jul 2017

Hertoghs Advocaten is een nieuwe, derde vestiging gestart in hartje Amsterdam, aan de Raadhuisstraat. Door de toenemende internationalisering van de praktijk werd het voor het kantoor belangrijk om ook in de hoofdstad aanwezig te zijn, aldus Mariëlle Boezelman (foto). Zij is een van de vijf advocaten van Hertoghs die voortaan in Amsterdam werkt.

21 jul 2017

Advocaat in Breda Bart Visser is dinsdagavond in Amsterdam aangehouden op verdenking van het handelen in vuurwapens en drugs. Dit bevestigen politie en het Openbaar Ministerie. Visser heeft al een stevig tuchtrechtelijk verleden: hij werd de afgelopen jaren meerdere malen geschorst, recentelijk nog omdat hij strafdossiers open en bloot in een garage had laten slingeren.

19 jul 2017

De puntentoekenning in toevoegingszaken staat niet meer in verhouding tot de daadwerkelijke tijdsbesteding door advocaten en andere juridische dienstverleners in een dossier. Dit concludeert de commissie Van der Meer in een tussenrapportage, zo bericht demissionair minister Blok van Veilig en Justitie de Tweede Kamer.

19 jul 2017

De Orde van Advocaten stelt in een consultatiedocument voor om een toelatingstoets voor de Beroepsopleiding Advocaten in te richten. Volgens algemeen deken Bart van Tongeren kan dat zonder de Advocatenwet aan te passen, maar dat stuit van verschillende kanten op verzet. “Toelating tot het beroep is een zaak van de wetgever, en niet van de Orde. Als de Orde dat anders wil, dan zal dat wettelijk geregeld moeten worden,” aldus Georg van Daal, advocaat in Den Haag annex Ordewatcher.

19 jul 2017

Een letselschadeadvocaat is onlangs van het tableau geschrapt omdat hij letselschadezaken behandelde via een ondoorzichtige, verboden constructie van meerdere vennootschappen, waarin hij bovendien zelf prominente rollen vervulde. Bovendien overtrad hij op deze manier het provisieverbod en het verbod op no cure no pay voor advocaten, aldus de Raad van Discipline Arnhem-Leeuwarden.

19 jul 2017

RechtStaete heeft een nieuwe partner in de persoon van Harro Schulz (foto), de IT- en Privacy-praktijk van Houthoff Buruma is versterkt met een nieuwe advocaat en een tweemanskantoor uit Den Bosch zal in september opgaan in Van Iersel Luchtman. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

19 jul 2017

Werd eerder de zeer gerenommeerde hoogleraar en notaris Waaijer berispt voor zijn handelen in de Yukos-zaak, onlangs was het de beurt aan de eveneens zeer gerenommeerde rechter Fred Hammerstein. Die had zich als lid van de Hoge Raad niet moeten bemoeien met een voor de Belgische rechter lopende procedure, aldus de Hoge Raad in een uitspraak van 30 juni. 

Pagina's