augustus 2017

30 aug 2017

TLN heeft per 1 september twee advocaten in huis die exclusief voor TLN-leden aan de slag gaan. ‘TLN is daarmee in staat een juridisch vraagstuk van het begin tot het eind op te pakken voor haar leden, tegen een zeer concurrerend tarief,’ aldus de organisatie in een persbericht op de website.

30 aug 2017

Parcom Capital heeft de Nederlandse klinisch geneesmiddelenonderzoeker Viroclinics Biosciences overgenomen van Gilde Healthcare Service. Dit maakte Parcom Capital dinsdag bekend, echter zonder openbaarmaking van de transactiewaarde. De Brauw Blackstone Westbroek en Osborne Clarke werden ingeschakeld voor juridisch advies.

30 aug 2017

Hij zou eind 2016 weggaan, bleef vervolgens toch, en nu vertrekt partner Jeroen Princen alsnog na 22 jaar bij Ploum Lodder Princen in Rotterdam. Princen bevestigt telefonisch dat hij het kantoor inderdaad gaat verlaten, maar houdt verder ferm de kaken op elkaar over de reden voor zijn vertrek.

30 aug 2017

Allen & Overy heeft de eerste acht startups geselecteerd die zich vanaf september zullen vestigen in ‘Fuse’, een tech startup incubator die gevestigd is binnen de muren van het hoofdkantoor in Londen. Onder meer iManage, ontwikkelaar van kunstmatige intelligentie software, maakt deel uit van de selectie, evenals een non-profit instelling die pro bono hulp voor asielzoekers toegankelijker wil maken.

30 aug 2017

Disclaimer: ik houd mezelf het recht voor om het oneens te zijn met wat ik opschrijf, en vaak ben ik dat ook. Mijn mening verandert regelmatig. Dat is de prijs die je betaalt voor nieuwsgierigheid, tolerantie voor niet-weten, ruimte in de geest maken voor ambiguïteit, paradox en conflicterende informatie. Ook doe ik een poging tot het openhouden van het hart, en waardeer ik zelfspot en humor. Ik ben niet mijn mening.

30 aug 2017

De administratieve schrapping van het tableau – uitgevoerd door Beheer Advocaten Registratie van de Orde – en de plaatsing van de naam van de advocaat op de lijst van geschrapte advocaten zijn feitelijke handelingen, en geen besluiten in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Bezwaar tegen deze handelingen zijn daarom door Orde van Advocaten terecht niet-ontvankelijk verklaard, aldus de Rechtbank Noord-Holland in een uitspraak van 22 augustus jongstleden.

30 aug 2017

Bird & Bird is per 1 september Hanneke Later-Nijland (foto) kwijt aan Axon Advocaten, waar zij zowel de geneesmiddelenpraktijk als de M&A-praktijk zal versterken. Verder blijkt er in juli een Baker McKenzie partner te zijn overgestapt naar Banning en kan Simmons & Simmons een nieuwe aanwinst melden. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

30 aug 2017

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) is partner geworden van het Fraude Film Festival dat op 5 en 6 oktober plaatsvindt in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Tijdens het filmfestival verzorgt de beroepsorganisatie op de eerste festivaldag de invulling van het thema ‘Integriteit in moeilijke tijden’, naar aanleiding van onderzoek van Raymund Schütz naar het gedrag van het notariaat tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

28 aug 2017

Een zeldzame kans, zo omschrijft voormalig Baker McKenzie-partner Jurjen Bevers de reden om met drie collega’s over te stappen naar Dentons Boekel. Hiermee beschikt de Nederlandse Dentons-vestiging in een klap over een volwassen fiscale adviespraktijk, die snel zal groeien. Baker McKenzie ziet het viertal niet zonder weemoed vertrekken: “Altijd jammer om goede mensen te zien gaan.”

28 aug 2017

Intermediair- en volmachtbedrijf Heilbron Groep uit Doetinchem en verzekeringskantoor SUCSEZ/UPIVA uit Reeuwijk fuseren binnenkort. In een gezamenlijk persbericht spreken beide bedrijven van een krachtenbundeling waarmee zij hun posities in de verzekeringsmarkt willen versterken en uitbreiden. Als juridisch adviseurs traden Dirkzwager en CORP. op.

28 aug 2017

Advocaten en andere juristen doen het goed als CEO bij bedrijven die actief zijn in sectoren met veel risico’s en rechtszaken, zoals farmacie en luchtvaart. Bij bedrijven in minder risicovolle sectoren doen ze het minder goed. Dat concludeert professor Todd Henderson van de University of Chicago in een artikel in Harvard Business Review, naar aanleiding van een onderzoek waarin de prestaties van 3.500 CEO’s onder de loep werden genomen.

28 aug 2017

Ooit wil Jasper van Mens zeilen in de Stille Oceaan, maar zijn zeilreis door het Caribisch gebied was een mooie opwarmer. Hij zwom tussen rifhaaien, hielp rasta’s en dronk rum bij maanlicht. “Door mijn sabbatical verdween mijn onrust. Ik realiseerde me dat ik niets anders wilde dan advocaat zijn.”

23 aug 2017

Dentons Boekel start een fiscale adviespraktijk bestaande uit vier partners, die afkomstig zijn van Baker McKenzie: Jurjen Bevers, Paul Halprin, Heico Reinoud en Marnix Veldhuijzen. ‘Het hebben van een gedegen fiscale praktijk in Nederland is voor onze wereldwijde organisatie en internationale praktijk noodzakelijk om onze cliënten te kunnen bedienen,’ aldus Tomasz Dabrowski, CEO van Dentons Europe in het persbericht.

23 aug 2017

Een Amerikaanse advocaat uit Minneapolis is deze maand om een bijzondere reden aan de kant gezet door zijn advocatenkantoor. IP-advocaat Aaron Davis bleek in zijn vrije tijd het platenlabel Behold Barbarity Records te runnen, gespecialiseerd in obscure, extreemrechtse black metalbands met neonazi- en antisemitische sympathieën.

23 aug 2017

De Prinsen Food Group, Brabants producent van voedingsmiddelen in poedervorm, neemt het voormalige Duitse familiebedrijf Gustav Berning over. Dit is een van de grootste Europese producenten van (proteïne)voedingsrepen. Allen & Overy adviseerde investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners, dat een meerderheidsaandeel krijgt in de nieuwe Nederlands-Duitse combinatie.

Pagina's