september 2017

28 sep 2017

De NOvA laat het plan varen om advocaten verplicht minstens 10 PO-punten per jaar en per specialisatiegebied te laten behalen. In plaats daarvan mikt de orde nu op de invoering van een verplicht zoekregister, waarin rechtszoekenden kunnen zien welk specialisme een advocaat beheerst. Dit meldt het Advocatenblad. 

27 sep 2017

De Brauw Blackstone Westbroek raakt zijn laatste ICT-partner kwijt. Bart van Reeken verlaat het kantoor na ruim dertig jaar om per 1 november partner te worden bij Van Doorne. Zaken op het vlak van IT contracting en outsourcing hebben niet langer de prioriteit binnen de strategie van De Brauw. “Ik was een beetje de geweldige hockeyer in een voetbalteam geworden. Dan kun je beter naar een goed hockeyteam gaan.”

27 sep 2017

De ene online apotheek neemt de andere over: Shop Apotheke Europe koopt concurrent Europa Apotheek voor circa 126 miljoen euro in aandelen van EHS Europe Health Services B.V. Met de overname wil Shop Apotheke de grootste online apotheek van Europa worden. Het bedrijf deed voor juridisch advies een beroep op Hogan Lovells.

27 sep 2017

Met de uitoefening van het beroep van advocaat wordt geen 'van het openbaar gezag deel uitmakend ambt' bekleed. Iemand die zich ten onrechte uitgeeft voor advocaat, kan zich dus niet schuldig maken aan overtreding van artikel 196 van het Wetboek van Strafrecht, waar het valselijk bekleden van een ambt strafbaar is gesteld. Dat heeft de Hoge Raad op 19 september bepaald.

27 sep 2017

Moet Lexence door onjuiste advisering een schadevergoeding van zeven miljoen euro betalen aan tientallen gedupeerde participanten in een geplaagd bouwproject? Die vraag staat weer open nu de Hoge Raad vrijdag 22 september een arrest van het Gerechtshof Amsterdam in een procedure tegen het kantoor vernietigde. Het Gerechtshof Den Haag mag zich nu over de kwestie buigen.

27 sep 2017

We hebben deze week nieuwe uitdagingen bij Fieldfisher, BarentsKrans,VBC, AKD en DVAN. Bij laatstgenoemde kantoor (Utrecht en Rotterdam) treedt per 1 oktober Jan Jaap Schelling (foto) toe. Schelling is gespecialiseerd in het oplossen van conflicten, het voeren van procedures in en rondom ondernemingen (corporate litigation) en in (internationale) arbitrages. Hij staat een breed spectrum van (internationale) klanten bij.

27 sep 2017

Een nieuwe zet in de concurrentieslag van de Big Four-accountants met de grote advocatuur: PwC heeft een nieuw advocatenkantoor opgericht in de VS, ILC Legal. Volgens The American Lawyer verricht het kantoor vooralsnog uitsluitend internationaal werk voor Amerikaanse cliënten. Voor binnenlandse werk verwijst ILC cliënten door naar de bestaande juridische afdeling van PwC.

27 sep 2017

‘Zijn we dermate vernieuwend bezig, voor de cliënt en onszelf, om nieuwe zakelijke kansen te creëren? Het antwoord is nee. Met een gezonde dosis lef, creativiteit en inlevingsvermogen kan het absoluut beter,’ aldus innovatiedirecteur Jeroen Zweers van Kennedy Van der Laan in zijn essay De ‘pink elephant’ in de advocatuur in het onlangs verschenen Advocatie Magazine. Klik hier voor het essay van Zweers.

27 sep 2017

In 2018 komen er weer pensioenwetswijzigingen aan. Mr. Kelly van Erdewijk, pensioenspecialist bij Mutsaerts, adviseert advocaten en advocatenkantoren over pensioen. Zowel over collectieve pensioenregelingen voor het personeel als advies aan de partners. Ze vertelt wat de aanpassing in de pensioenrichtleeftijd voor uw kantoor betekent.

27 sep 2017

Was je vroeger een wat afwijkende vrouw met een bovengemiddelde interesse in kruidenbrouwsels, dan was dat linke soep. Een beschuldiging van hekserij was zo gedaan. En in een heksengericht moest je dan maar het bewijs uit het ongerijmde leveren dat je géén heks was. Daarbij waren de bewijsmiddelen overigens wel zo ingericht dat je ofwel een heks bleek, ofwel onschuldig, maar dat je in het laatste geval meestal overleed aan de gevolgen van de bewijsmethodiek. Opgeruimd stond maar netjes.

26 sep 2017

Er kan weer worden genomineerd voor de jaarlijkse onderscheiding Legal Woman Of The Year. Met de prijs beoogt het netwerk Legal Women ‘vrouwelijk juridisch talent zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen en uit te dragen dat er veel juridisch vrouwelijk toptalent in Nederland is’.

25 sep 2017

Het was de spreekwoordelijke druppel, de uitspraak van de voorzieningenrechter van afgelopen donderdag dat de deken hun vertrouwelijke correspondentie met oud-cliënten mag opvragen. De Hengelose advocaten Stefan Kukolja en Mark Wullink stoppen daarom beide als advocaat en gaan verder als juridisch adviseur. Vrijdag schreven ze zich uit. ‘De advocatuur is niet meer onafhankelijk.’

25 sep 2017

Avedon Capital Partners heeft twee vliegen in een klap geslagen in zijn ambitie om een wereldwijde speler op het vlak van audio- en videoconferencing te creëren. De investeringsmaatschappij neemt voor dit doel zowel het Amsterdamse Vissionsconnected als het Noorse Viju over, met de bedoeling deze bedrijven samen te voegen. Onder meer Allen & Overy en Van Doorne traden op als adviseurs.

25 sep 2017

Het ene Big Four kantoor steekt meer geld in legal tech dan het andere, maar ze hebben meer ‘investment power’ dan een groot advocatenkantoor. Alleen het aan KPMG gelieerde Meijburg Legal moet nog uit de startblokken komen. Lees meer in Advocatie Magazine!

25 sep 2017

Terwijl de oude garde nog steeds wanhopig probeert het bloggen onder de knie te krijgen en worstelt met social media als marketinginstrument, pakt de nieuwe generatie advocaten het alweer heel anders aan. In een wereld waarin beeld steeds belangrijker wordt en filmpjes razendsnel worden bekeken en gedeeld, hebben zij het vloggen omarmd. Geen gewichtige, tot in de puntjes geregisseerde en in drievoud goedgekeurde bedrijfsfilm, maar eerlijke, praktische filmpjes van maximaal 2,5 minuut.

Pagina's