februari 2018

28 feb 2018

De Nederlandse vestiging van Eversheds Sutherland zal binnen nu en enkele jaren flink groeien, en mogelijk in omvang verdubbelen. Dat is althans de verwachting van het vernieuwde bestuur, dat sinds de integratie van het Nederlandse kantoor in de internationale LLP van begin dit jaar bestaat uit twee Britten en de Nederlandse partner Paul Goedvolk. “Die integratie voelt als een verse start voor ons kantoor.”

28 feb 2018

Arbeidsrechtadvocaat Stéphanie Spoelder sluit zich per 1 maart 2018 aan bij Boontje Advocaten in Amsterdam, het grootste arbeidsrecht nichekantoor van Nederland. Verder verwelkomt Alex Advocaten in Wijchen arbeidsrechtadvocaat Linda Jacobs. De Nieuwe Uitdagingen van deze week. 

28 feb 2018

De eerste bekendmakingen van jaaromzetten door ’s werelds grootste advocatenkantoren zijn daar, en zowel Latham & Watkins als Hogan Lovells hebben in 2017 hun eigen records verpulverd. Latham & Watkins behaalde als eerste Amerikaanse advocatenkantoor ooit ruim drie miljard dollar omzet. Hogan Lovells doorbrak vorig jaar voor het eerst de grens van twee miljard dollar.

28 feb 2018

De krant vertelde mij dat collega Ficq heel stoer namens twee longpatiënten aangifte tegen de tabaksindustrie heeft gedaan wegens diverse levensdelicten. Tal van andere partijen zijn daarna ook snel op de kar van Ficq gesprongen. Die hebben het toch fijn, die strafpleiters, dacht ik bij het lezen van dit krantenbericht. Aangiftetje doen, en – al dan niet na opdracht tot vervolging door een hof – mag vervolgens het openbaar ministerie het zware werk verrichten.

28 feb 2018

Een opmerkelijke nieuwe arbeidsvoorwaarde van het Brits-Australische advocatenkantoor Herbert Smith Freehills (HSF). Het kantoor is bereid om voor zijn transgender medewerkers in Engeland de kosten van geslachtsveranderende operaties deels of geheel te vergoeden, zo melden Engelse juridische media. Zulke kosten kunnen oplopen tot 20.000 pond.

27 feb 2018

Private Equity-fonds Vendis Capital investeert voor een onbekend bedrag in Kamera Express, een groeiende retailer op de Nederlandse en Belgische markt voor foto- en videoapparatuur. Als juridisch adviseurs zijn AKD, Simmons & Simmons en Hogan Lovells (lenders counsel) betrokken bij de transactie.

27 feb 2018

Mensen die in algehele gemeenschap van goederen willen trouwen, hoeven straks niet meer naar de notaris voor huwelijkse voorwaarden. Dat is de kern van een nieuw wetsvoorstel van minister Dekker (Justitie en Veiligheid). De Koninklijke Notariële Beroepsvereniging ziet hier een groot gevaar in: dat stellen met trouwplannen geen goede voorlichting meer krijgen.

26 feb 2018

Meerdere prominente strafrechtadvocaten zijn niet te spreken over het wetsvoorstel van minister Sander Dekker (rechtsbescherming) om de rechten van slachtoffers in de rechtszaal uit te breiden. Zo wil Dekker dat verdachten van zware gewelds- en zedenmisdrijven verplicht aanwezig moeten zijn in de rechtszaal als een slachtoffer gebruik maakt van het spreekrecht. “Het is zo populistisch allemaal.”

26 feb 2018

Een voormalig boekhouder van een notariskantoor in Zutphen is vrijdag door de rechtbank Gelderland veroordeeld voor de verduistering van ruim 80.000 euro van zijn werkgever. De 63-jarige man kreeg een voorwaardelijke celstraf van negen maanden en een taakstraf van 240 uur opgelegd. Ook moet hij het gestolen bedrag terugbetalen aan de notaris.

26 feb 2018

De arbeidsmarkt groeit. In het laatste kwartaal van 2017 kwamen er 57.000 banen bij, de sterkste toename sinds 2008. Voor het eerst is er weer sprake van een ‘gespannen arbeidsmarkt,’ volgens het CBS. Maar als je wat beter kijkt, zie je een scheefgroei tussen jong en oud, tussen vast en flex.

26 feb 2018
The Insult

De Franse filosoof René Girard noemt het ‘het ongedifferentieerde’: een situatie waarin strijdende partijen elkaar belagen met hetzelfde geweld en dezelfde verwijten, waardoor ze nagenoeg identiek aan elkaar worden. We zien het gebeuren in de Libanese film The Insult, genomineerd voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

22 feb 2018

De nieuwe gedragsregels voor de advocatuur zijn donderdag 22 februari gepubliceerd en sindsdien van kracht. De vernieuwde regels vervangen de oude gedragsregels die dateerden uit 1992. De meest in het oog springende wijzigingen betreffen een lichte afzwakking van het provisieverbod en de verdwijning van ‘confraternele correspondentie’ zoals advocaten het tot nog toe kennen.

21 feb 2018

Het Nederlandse chemiebedrijf Synbra, producent van onder meer piepschuim en isolatiematerialen, komt in Zweedse handen. Eigenaar Gilde Buy Out Partners verkoopt de onderneming aan BEWi Group, een Zweedse fabrikant van piepschuim- en isolatiemateriaal, en liet zich hiervoor juridisch adviseren door Loyens & Loeff en Rabobank.

21 feb 2018

Voormalig advocaten Stefan Kukolja en Mark Wullink hebben naar aanleiding van een uitspraak van het Hof van Discipline een klacht ingediend bij het Europese Hof van de Rechten van de Mens (EHRM) over het toezicht op de advocatuur in Nederland. Het duo werd in die uitspraak van het Hof zes maanden voorwaardelijk geschorst wegens het hinderen van dekenonderzoek.

21 feb 2018

De Engelse tuchtrechter heeft recentelijk opvallend genadig geoordeeld over jonge advocaten met stress of andere mentale gezondheidsproblemen, die ernstig over de schreef gingen om de partner voor wie zij werken maar tevreden te stellen. Dat constateert Legal Cheek in een artikel naar aanleiding van een trits recente Engelse tuchtuitspraken over zulke drowning lawyers.

Pagina's