maart 2018

30 mrt 2018

Allen & Overy en advocaat Matthijs Ingen-Housz (foto) hebben donderdagavond de M&A-Gouden Zandlopers in ontvangst genomen. Zij waren in 2017 respectievelijk het best presterende M&A-kantoor en de dealmaker met de meeste M&A-transacties achter zijn naam. Voor Allen & Overy is het het derde jaar op rij dat het kantoor een M&A-Gouden Zandloper wint. 

30 mrt 2018

Niet één, niet twee, maar drie jonge advocaten – van AKD, Allen & Overy en Kennedy Van der Laan – zijn bij de Gouden Zandlopers 2018 gebombardeerd tot Young Talent. Verder mag Sigrid Hemels van Allen & Overy zich de beste professional support lawyer noemen, en in de categorie Best Dressed Lawyer koos de jury een winnaar én een winnares: Louisa Engels (Pels Rijcken) en Murteza Fakiri (Fakiri & Van Beuningen).

30 mrt 2018

Drie top 10-advocatenkantoren wonnen donderdag de juryprijzen bij de dertiende uitreiking van de Gouden Zandlopers, ’s lands meest prestigieuze prijzen voor de advocatuur. Van Doorne won de Gouden Zandloper voor beste marketingcampagne, Stibbe pakte de prijs voor de beste infographic en Pels Rijcken nam de award voor beste innovatie mee naar huis.

28 mrt 2018

Notariskantoren Procee Oors Van der Werf notarissen (Raalte, Heino) en Notariaat Roelofs in Olst-Wijhe fuseren per 1 april 2018 tot een notariskantoor: Notariaat Salland, dat na het samengaan vier notarissen telt. 

28 mrt 2018

AkzoNobel verkoopt voor ruim tien miljard euro zijn chemietak Specialty Chemicals aan de Amerikaanse investeringsgroep Carlyle Group en investeringsmaatschappij GIC uit Singapore. Een monsterdeal, waarover De Brauw Blackstone Westbroek als huisadvocaat van AkzoNobel mocht adviseren. Carlyle liet zich adviseren door Latham & Watkins en co-counsel Loyens & Loeff.

28 mrt 2018

Bij de Magic Circle-advocatenkantoren zijn de inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen het grootst bij Linklaters en het kleinst bij Freshfields Bruckhaus Deringer. Dat blijkt nu de handvol elitekantoren deze inkomensverschillen heeft gepubliceerd. Door nieuwe wetgeving zijn Britse bedrijven met minstens 250 werknemers vanaf dit jaar verplicht deze cijfers vrij te geven.

28 mrt 2018

Voormalig Loyens & Loeff-partner Henk Breeman (foto) maakt met twee medewerkers de overstap naar de bestuursrechtpraktijk van AKD. Breeman werkte 28 jaar bij Loyens & Loeff en de laatste zes maanden bij Habraken Rutten. En ook bij De Brauw Blackstone Westbroek vertrekt een veteraan, na ruim 27 jaar: Ton Schutte sluit zich per 1 mei aan bij Jones Day Amsterdam. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

28 mrt 2018

De korpschef van de politie in Den Haag moet openbaar maken welk bedrag er is besteed aan rechtsbijstand voor politieagenten en politiegetuigen in de zaak Mitch Henriquez. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland op 20 maart beslist. Volgens de rechtbank heeft de korpschef zijn afwijzing van de openbaarmaking van de cijfers deels gebaseerd op aannames, en heeft hij zijn besluit op andere onderdelen onvoldoende gemotiveerd.

28 mrt 2018

Donderdag bij u in de bus, digitaal of op papier: de 23e editie van De Stand van de Advocatuur en het Notariaat. Wat ooit begon als een stencil met vier velletjes, is nu een jaarlijks standaardwerk met een schat aan gegevens over de Nederlandse advocatuur. Feiten en cijfers die we door middel van eigen onderzoek hebben vergaard, met uiteraard de medewerking van de advocatenkantoren. Daarvoor op deze plaats een woord van dank.

28 mrt 2018

Veel hoogopgeleide mensen vinden horoscopen iets voor huisvrouwen. Mee eens. Maar toch, de sterren zijn duidelijk: steenbokken ontmoeten dit jaar inspirerende nieuwe mensen die ons verder helpen in het leven. Het idee van een inspirerende buddy spreekt mij enorm aan. Dat begon ooit in de advocatuur.

28 mrt 2018

Vaak wordt er bij het starten van een kantoor stilgestaan bij de algemene leveringsvoorwaarden. Door ontwikkelingen in de Rechtspraak merken wij dat veel leveringsvoorwaarden niet up to date zijn. Onlangs oordeelde de Rechtbank nog dat een verwijzing naar de verzekerde som op de aansprakelijkheidspolis niet voldoende is. Wij zetten de 5 belangrijkste aandachtspunten voor u op een rij.

27 mrt 2018

Royal Ten Cate verkoopt voor 930 miljoen euro zijn lucht- en ruimtevaartdivisie aan het Japanse chemiebedrijf Toray. De divisie Ten Cate Advanced Composites (TCAC) produceert vooral materialen voor de luchtvaart en voor in communicatiemiddelen. Clifford Chance voorzag het Nederlandse bedrijf van juridisch advies inzake de deal.

26 mrt 2018

Het in 2016 opgerichte advocatenkantoor LINQ uit Roermond moet stoppen met het voeren van haar handelsnaam, omdat die inbreuk maakt op de handelsnaam van het sinds 2012 in Amsterdam gevestigde kantoor LINK. Dat heeft de rechtbank Amsterdam woensdag 21 maart beslist. Volgens de rechtbank stemmen de handelsnamen auditief geheel overeen en lijken ze visueel ‘zeer sterk op elkaar’.

26 mrt 2018

Allen & Overy-partner Tim Stevens was deze maand druk met de advisering rond twee beursgangen op Euronext Amsterdam. Hij en zijn teams begeleidden de IPÖ’s van eind vorige week van zakenbank NIBC en laadpalenfabrikant Alfen. 

26 mrt 2018

Het notariaat van Ploum Lodder Princen had in 2015 niet mogen meewerken aan een dubieuze vastgoeddeal in het voordeel van een bedrijf in Ecuador. De Kamer voor het Notariaat 's-Hertogenbosch heeft notaris Stan Commissaris en een voormalig kandidaat-notaris van het kantoor hiervoor vorige week berispt, blijkt uit een nog niet gepubliceerde uitspraak die in handen is van Advocatie. De betrokkenheid van Ploum bij deze transactie werd in 2016 bekend via de Panama Papers.

Pagina's