juni 2018

26 jun 2018

Vorig jaar nog onderdeel van Advocatie Magazine over Werken in de Advocatuur, dit jaar een zelfstandige uitgave over rechtenstudenten, hun arbeidsmarktoriëntie en hun al dan niet rooskleurige toekomstverwachtingen. Samen met organisatieadviseur Berenschot hebben we de studenten opnieuw online ondervraagd over hun voorkeuren voor wat betreft juridisch beroep, balans werk-privé, werkkring en potentiële werkgevers in de advocatuur.

20 jun 2018

Ze streed door tot het bittere eind: de Noord-Nederlandse advocaat-stagiaire aan wie de Orde van Advocaten een stageverklaring had geweigerd wegens ongeschiktheid voor het vak. Zij mag nu definitief geen advocaat meer zijn: de Raad van State heeft 13 juni beslist dat de weigering terecht is geweest en dat de rechtbank Overijssel hierover correct heeft geoordeeld.

20 jun 2018

Een advocaat-stagiaire en zijn patroon zijn tuchtrechtelijk aangepakt omdat de stagiaire ten onrechte een vergoeding lospeuterde bij de Raad voor Rechtsbijstand, en daarnaast ook een ‘cadeausuggestie’ neerlegde bij zijn cliënt omdat hij een gunstig resultaat voor haar had behaald. Onbetamelijk handelen van de stagiaire, en zijn patroon had hem er van moeten weerhouden, aldus de Raad van Discipline in het ressort Arnhem-Leeuwarden.

13 jun 2018

Verschillende Amerikaanse advocatenkantoren hebben – in navolging van Milbank – het salaris voor een eerstejaars advocaat verhoogd naar 190.000 dollar per jaar. Enkele opmerkingen van bedrijfsjuristen: ‘unfathomable’, ‘the tone deafness is astounding’ en ‘they are just too busy playing #metoo to notice’.

06 jun 2018

Startende advocaten vinden de weg naar het partnerschap niet meer de moeite waard. Dat denkt althans 81% van de ruim duizend advocaten (84%) en rechtenstudenten (16%) die meededen aan een onderzoek door Peerpoint, de flexibele schil van Allen & Overy. Van de ondervraagden zelf zegt slechts 21% nog heel graag partner te willen worden, terwijl teleurstelling over beperkte carrièremogelijkheden overheerst.

06 jun 2018

Milbank, Tweed, Hadley & McCloy (New York, Washington DC en Los Angeles) heeft de salarissen voor eerstejaars advocaten met 10.000 dollar verhoogd naar een totaal 190.000 dollar per jaar. De firma zegt met de salarisverhoging de beginnende advocaten te compenseren voor de hogere kosten voor levensonderhoud en inflatie.