oktober 2018

31 okt 2018

De Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam heeft woensdag een onderzoek gelast naar het beleid en de recente gang van zaken bij SRK Rechtsbijstand. Daarnaast benoemt de Ondernemingskamer een tijdelijke commissaris bij SRK. Deze beslissing volgt op een procedure die SRK zelf had aangespannen, nadat Nationale Nederlanden en Aegon hadden besloten per 1 januari 2019 afscheid te nemen van SRK. De rechter schort deze scheiding op naar 1 juli 2019.

31 okt 2018

Van Benthem & Keulen heeft voor de tweede keer een Computable Award gewonnen voor het beste ICT-project van het jaar in het MKB. Het kantoor kreeg de prijs van ICT-vakblad Computable woensdagavond voor de Litigation Valuator. In 2016 pakte het kantoor dezelfde onderscheiding voor de VBK Transitie App.

31 okt 2018

Wolters Kluwer Legal & Regulatory heeft het Nederlandse softwarebedrijf eVision gekocht, voor 145 miljoen dollar. De koopsom kan oplopen naar 180 miljoen dollar als eVision bepaalde financiële doelen behaalt. Onder anderen De Brauw Blackstone Westbroek, Allen & Overy, Loyens & Loeff en Orange Clover adviseerden bij de overname.

31 okt 2018

Advocatenkantoren hebben gemiddeld de hoogste stagevergoeding over voor student-stagiairs: 705 euro per maand. Dat blijkt uit onderzoek naar in totaal 1.187 stageplaatsen door Magnet.me, een carrièreplatform voor studenten en starters op de arbeidsmarkt. Een rondje langs enkele advocatenkantoren leert dat Baker McKenzie het meest vergoedt: 1.000 euro bruto per maand.

31 okt 2018

Barbara van Hussen (foto) nam eind 2017 afscheid van DLA Piper en is nu als partner toegetreden tot de M&A boutique JanssenBroekhuysen. Ook het Rotterdamse kantoor Boonk van Leeuwen heeft een nieuwe partner, terwijl De Haan Advocaten & Notarissen bekend maakt wie per 1 januari 2019 de nieuwe kantoordirecteur wordt. De Nieuwe Uitdagingen van deze week.

31 okt 2018

Voormalig griffier Marlous van der Togt moet oud-rechter Hans Westenberg – beiden voorheen werkzaam bij de rechtbank Den Haag – schadevergoeding betalen wegens een haar toe te rekenen onrechtmatige daad. Zij stuurde in 2007 een anonieme brief naar Nieuwe Revu met verwijten over partijdigheid, belangenverstrengeling en machtsmisbruik aan het adres van Westenberg, maar volgens het Gerechtshof Den Bosch heeft ze die beschuldigingen onvoldoende onderbouwd en ook niet voldoende op juistheid onderzocht.

31 okt 2018

Door een fusie ontstaat in een klap het grootste beursgenoteerde advocatenkantoor van Groot-Brittannië: het aan de London Stock Exchange genoteerde Gordon Dadds gaat verder met internationaal kantoor Ince & Co, tot Ince Gordon Dadds. Intussen beschouwen steeds meer Britse kantoren een beursgang als potentieel middel voor externe financiering, aldus recent onderzoek.

31 okt 2018

Hoe zorg je in deze tijd, met talloze dossiers en allerlei vacatures, dat je de juiste mensen aan je bindt? En dat ze blijven? Als werkgelukdeskundige zit ik natuurlijk vol inspiratie om wel honderd columns te vullen. Maar laten we beginnen bij het begin: de ‘onboarding procedure’.

31 okt 2018

In het tweede Mutsaerts Magazine is er aandacht voor verzekeringstrends in de advocatuur en de werkplek van de toekomst. In interviews met advocatenkantoren krijgt u onder meer een blik achter de schermen bij AKD door Peter Claassen en vertelt Irene Vermeeren (Jones Day) over pensioentrends.

30 okt 2018

‘Weinig maatschappelijke activiteiten lijken zich vandaag de dag nog te kunnen onttrekken aan de marktwerking. Zelfs kunst en wetenschap worden herleid, om niet te zeggen gereduceerd, tot op geld waardeerbare vraag en aanbod. Ook het beeld van de advocaat wordt door deze vercommercialisering vervormd. Bij de advocaat sluiten commercieel zijn en onafhankelijkheid elkaar uit,’ aldus advocaat Murk Muller in zijn essay dat hij schreef voor Advocatie Magazine.

29 okt 2018

Independer, de grootste Nederlandse vergelijkingssite voor verzekeringen, hypotheken, energie en bancaire producten, komt in handen van De Persgroep. Het mediabedrijf, onder meer uitgever van de Volkskrant, Trouw en het AD, koopt Independer van Achmea. Als adviseurs traden Allen & Overy, De Brauw Blackstone Westbroek, ABN Amro en Rabobank op.

29 okt 2018

Een advocaat vertegenwoordigt zichzelf in een echtscheiding en weet daarbij in zijn correspondentie met zijn voormalig echtgenote, diens advocaat, deken en rechtbank geen maat te houden. Enkele door hem gebezigde kwalificaties uit een hele lange reeks: ‘dat achterlijke advocaatje van je’, ‘een ronduit belachelijke en onjuiste beschikking’, en in een brief aan de rechtbank: ‘Ik verzoek, nee eigenlijk gebied ik u zelfs, uw beslissing te herzien’.

29 okt 2018

‘Traditionele advocatuur, de advocaat als schatbewaarder van juridische informatie, is als de spreekwoordelijke ijsbeer op de smeltende ijsschots. Tegen beter weten in wachtend op een nieuwe ijstijd.’ aldus Dentons Boekel managing partner Wendela Raas in Advocatie Magazine. Toch ziet ze een prachtige toekomst voor de advocatuur, ‘voor de kantoren en advocaten die zich aanpassen, en de ontwikkelingen omarmen.’

29 okt 2018

Het is weer eens wat anders: in plaats van een SUV een sedan op de markt brengen. Peugeot deed het dit voorjaar, met de presentatie van de nieuwe 508 Berline. Waarbij de Fransen zich dan wel haastten te vermelden dat het hier een heuse vijfdeurscoupé betreft, zodat er toch een flinterdun cross over-sausje over zit. Want de schoorsteen moet natuurlijk wel blijven roken.

29 okt 2018

Eind 2012 adviseerde een advocaat – op dat moment in het kader van een pre pack al stille bewindvoerder van de moedervennootschap – een bestuurder van een dochtervennootschap om een betaling van 363.000 euro van die dochter te storten op zijn derdengeldenrekening. Na het faillissement van zowel moeder- als dochtervennootschap, maakt de advocaat-curator het geld over naar de boedelrekening van de dochter.

Pagina's