maart 2019

29 mrt 2019

Een Eindhovense advocaat die vorig jaar verschillende keren werd gearresteerd wegens escalatie van problemen in twee liefdesrelaties is door het Hof van Discipline twaalf weken geschorst, waarvan acht voorwaardelijk. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De Raad van Discipline hield het nog bij een voorwaardelijke schorsing.

29 mrt 2019

Jaap Winter heeft donderdagavond bij de 14e uitreiking van de Gouden Zandlopers de Oeuvre Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor de eerste keer toegekend. Winter was gedurende zijn loopbaan onder meer advocaat-partner De Brauw Blackstone Westbroek, bedrijfsjurist bij Unilever en bestuursvoorzitter van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

29 mrt 2019

Brigitta Jakic (29), advocaat bij CMS, heeft donderdag bij de Gouden Zandlopers-uitreiking de Young Talent Award in de wacht gesleept. Twee andere evengoed zeer getalenteerde genomineerden voor deze prijs waren advocaten Don Ceder (Ceder Advocatuur) en Ameer Muhammad (Pels Rijcken).

29 mrt 2019

Allen & Overy heeft donderdag de Gouden Zandloper voor beste innovatie gewonnen met Allen & Overy Listens, een vernieuwende tool waarmee de advocaten structureel en laagdrempelig zaken met hun cliënten evalueren. Clocktimizer is uitgeroepen tot het beste Nederlandse legal tech-bedrijf.

29 mrt 2019

Het snelst gegroeide advocatenkantoor in de periode 2015-2019 is Kennedy Van der Laan. Het Amsterdamse kantoor groeide van 81 advocaten in 2015 naar 103 advocaten nu, en nam daarom donderdagavond een Gouden Zandloper voor snelste groeier in ontvangst.

27 mrt 2019

Het motief voor het neersteken van een advocate van het Zoetermeerse advocatenkantoor Benders in september 2017 is nog altijd onbekend. Twee medeverdachten die woensdagmorgen terechtstonden bij de Rechtbank Den Haag, lieten volgens het ANP niets los.

27 mrt 2019

In Mijn eerste pleidooi vertellen advocaten over de eerste keer dat ze in de rechtbank het woord mochten voeren. Voor de één was dat vorige maand en voor de ander al decennia geleden, maar de meeste advocaten kunnen zich het nog levendig herinneren. Bestuursrecht- en privacyrechtadvocaat Quirine Tjeenk Willink vertelt hoe het zweet in haar handen stond bij de eerste vraag van de rechter.

27 mrt 2019

Brunet Advocaten in Nijmegen heeft er een nieuwe ervaren advocaat bij in de persoon van Natalja Stommels, afkomstig van Wildenberg Advocaten. Verder overstappers vanuit Kennedy Van der Laan en De Brauw in de Nieuwe Uitdaging van deze week.

27 mrt 2019

De Britse investeerder 3i Infrastructure neemt voor 310 miljoen euro infrabedrijf Joulz over van Stedin Groep. De activiteiten van Joulz passen niet langer in de strategie van Stedin, meldt dit bedrijf. Loyens & Loeff en Stek stonden klaar voor juridisch advies.

27 mrt 2019

Donderdagavond werden alweer voor de veertiende keer de Gouden Zandlopers voor advocatenkantoren en individuele advocaten, juristen en medewerkers uitgereikt, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Kromhouthal in Amsterdam. Met dit jaar voor het eerst een oeuvreprijs en een Gouden Zandloper voor de beste legal counsel van het jaar.

27 mrt 2019

De nieuwe editie van de Legal Pubquiz bijwonen? Je kunt je nu al met je team opgeven: de volgende editie wordt gehouden op donderdag 13 juni in Utrecht. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt. Ga nu snel naar www.advocatie.nl/legalpubquiz.

27 mrt 2019

Voormalig notaris Paul Vierveijzer is door de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot tien maanden cel en een strafrechtelijk beroepsverbod van vijf jaar. De rechtbank acht bewezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het medeplegen van verduistering van geld van cliënten. Vierveijzer en de boekhouder van zijn kantoor maakten in totaal ruim 380.000 euro aan zichzelf over.

27 mrt 2019

VU-hoogleraar Corporate Law, Governance and Behaviour Jaap Winter en anderen zullen in de ontbijtsessie Ethisch leiderschap voor juristen op woensdag 3 april a.s. nader hierop ingaan. U verkrijgt inzichten en handvatten die u kunnen helpen hoe hieraan invulling te geven binnen uw organisatie.

27 mrt 2019

De Amerikaanse burger heeft meer dan 320 legal tech-producten tot zijn beschikking, las ik onlangs. Met een robot parkeerboetes aanvechten, een online tool je hypotheek laten duiden of met een app een scheidingsconvenant samenstellen: het kan allemaal. Maar een onderzoek van de American Bar Association laat zien dat er in de praktijk weinig tech en al helemaal weinig legal aan zit: het is vooral een mooie verpakking om lappen wetteksten of checklists heen.

25 mrt 2019

Het Openbaar Ministerie heeft eind vorige week twee jaar cel geëist tegen de (voormalig) notarissen Robert Buurke en Job Broos. Zij worden ieder verdacht van betrokkenheid bij faillissementsfraude met zogenoemde plof-BV’s en het witwassen van crimineel geld.

Pagina's