juni 2019

26 jun 2019

Uit de as van het eind april failliet verklaarde Abma Schreurs Advocaten is deze maand een nieuw, kleiner kantoor herrezen: Abma Advocaten, gevestigd in Purmerend. Het kantoor bestaat uit drie advocaten en naamgever Hans Abma, die als juridisch adviseur aan het kantoor verbonden is.

26 jun 2019

Distributeur Barentz International in Hoofddorp koopt een substantieel belang in de specialist in zoetwarensmaakstoffen TasteStrik. Samen richten ze een joint venture op: Barentz koopt daarin een belang van 75% van eigenaar Robert Strik, die TasteStrik in 1991 oprichtte. Houthoff en VDB traden aan als juridisch adviseurs.

26 jun 2019

Scott+Scott, een Amerikaans advocatenkantoor op het gebied van schadeverhaal, heeft een Amsterdamse vestiging geopend. Het kantoor start met drie advocaten die tot een aantal jaar terug samenwerkten bij Stibbe. Met de Nederlandse vestiging telt Scott+Scott bijna honderd advocaten, die verder werken in New York, Londen, Californië, Connecticut en Ohio.

26 jun 2019

Het wereldwijde personeelsbestand van Baker McKenzie moet op 1 juli 2025 voor 40% uit vrouwen en 40% uit mannen bestaan. Het internationale kantoor meldt ‘met trots’ dit target aan zichzelf te hebben opgelegd. Baker McKenzie gunt zichzelf daarbij een soort flexibele marge van 20%: dit deel kan bestaan uit mannen, vrouwen of personen die zichzelf beschouwen als genderneutraal.

26 jun 2019

DVAN Advocaten heeft in de afgelopen maanden drie nieuwe advocaten verwelkomd. Onder hen nieuwe partner Fusies & Overnames/Corporate Litigation Jaromir Bugter (foto), die hiervoor werkzaam was bij De Vos & Partners. Hij is al jaren actief in de fusie & overnamepraktijk.

25 jun 2019

Een oud-collega uit de advocatuur vierde haar zestigste verjaardag. De eerste spreker zei dat zestig het nieuwe vijftig was, en dat je dat aan de jarige wel kon zien. Even later overhandigden haar kinderen het gemeenschappelijke cadeau met een kaart waarop stond ‘gefeliciteerd met je vijftigste verjaardag’. Wat een toeval, werd er geroepen.

25 jun 2019

De jaarcijfers over 2018 van de NV’s onder de advocatenkantoren, de best betalende kantoren uit De Stand van de Advocatuur en de autorecensie van de Tesla model 3 zijn de drie best gelezen artikelen op Advocatie van de eerste helft van 2019. Verder in de Top 10 onder andere een nieuw Rotterdams litigationkantoor, een uit de hand gelopen onbegrepen grap, een parkeerruzie en een overspannen advocate bij de rechter.

24 jun 2019

Eerst moet zijn advocaat er met een tuchtprocedure aan geloven, daarna is het de beurt aan de jurist van Arag die de cliënt bijstaat in die tuchtprocedure. De cliënt eist 1 miljoen van Arag, onder meer omdat de jurist ‘niet wist waar partijen moesten plaatsnemen tijdens de mondelinge behandeling’.

24 jun 2019

Na Holla Advocaten vorige week, zet nu het Twentse KienhuisHoving de stap naar Utrecht. Volgens een persbericht opent het advocatenkantoor er in eerste instantie een ontmoetingsplek, op een locatie waar het ‘bruist van kennis, innovatie en ondernemerschap’, vlakbij de Universiteit Utrecht.

24 jun 2019

Het Belgische uitzendbureau Impact heeft een meerderheidsbelang genomen in de Nederlandse branchegenoot Haldu Groep. Dit is een gespecialiseerd uitzendbureau voor technische beroepen, vooral in de bouw en infrastructuur. Advocaten van BarentsKrans en HVG Law stonden paraat voor juridisch advies bij de transactie.

24 jun 2019

D66 en CDA hebben het kabinet dinsdag in een motie opgeroepen om een toezichthouder op te zetten die het gebruik van algoritmes bij de overheid in de gaten houdt. Dat las ik afgelopen week bij Tweakers. De macht van algoritmes is een steeds grotere angst aan het worden.

24 jun 2019

BMW heeft iets met grote coupés. Dat begon in 1968, met de komst van de CS, in 1975 gevolgd door de 6-serie. Die werd in 1989 afgelost door de 8-serie. De 8 bleef tien jaar in productie, waarna in 2003 diens spirituele opvolger verscheen in de vorm van een nieuwe 6. En omdat BMW zijn tradities graag in ere houdt, is er nu wederom een 8-serie ter vervanging van de 6. Advocatie reed met de kakelverse M850i Coupé.

20 jun 2019

Een notaris uit het ressort Den Haag is onlangs vier weken geschorst wegens medewerking aan acht dubieuze aandelenoverdrachten. Hij had in de door het BFT voorgelegde dossiers verscherpt cliëntenonderzoek moeten doen, aldus de Haagse Kamer voor het Notariaat in een afgelopen week gepubliceerde beslissing.

19 jun 2019

Het Brabantse kantoor Holla Advocaten opent per 1 juli 2019 een nieuwe vestiging in Utrecht, aan het Stationsplein. Een team van vijf advocaten afkomstig van het Utrechtse Bosselaar & Strengers en onder leiding van Janina Maduro (foto) stapt over om de derde Holla-vestiging te bemensen.

19 jun 2019

Linklaters versterkt zijn Dispute Resolution-praktijk met partner Gerard Meijer en een team van vijf advocaat-medewerkers, allen afkomstig van NautaDutilh. Meijer was ruim twaalf jaar partner bij NautaDutilh en is afgelopen maandag 17 juni bij Linklaters gestart. Het team van advocaat-medewerkers volgt hem in stappen; hun namen zijn nog niet bekendgemaakt.

Pagina's